Onsdag 6. juli 2016
Minst 13 tatt i politiaksjon mot okkupanter i Hauskvartalet
Oslo (NTB-Sol Sigurjonsdottir): Politiet har rykket inn i to okkuperte bygårder i Hauskvartalet i Oslo sentrum for å kaste ut personer som har forskanset seg der. Minst 13 personer er anholdt.
Publisert: 06 Juli 07:38
– Vi har blant annet funnet kanner med bensin og en molotovcocktail, sier innsatsleder Arve Røtterud i Oslo politidistrikt.
Oslo politidistrikt rykket onsdag morgen inn i to bygårder i Hauskvartalet. Aksjonen gikk relativt rolig for seg, opplyser politiet.
13 personer er anholdt, og et ukjent antall vist bort fra stedet etter at en rekke husokkupanter hadde forskanset seg inne i Hausmanns gate 42.
Namsfogden har på vegne av Oslo kommune fått rettens kjennelse om å kaste ut personer fra adressene Brenneriveien 1 og Hausmanns gate 42. Politiet understreker at onsdagens aksjon ikke omfatter Kulturhuset Hausmania, som har adresse Hausmanns gate 40. Dette huset er heller ikke omfattet av rettens kjennelse.
I 7-tiden onsdag morgen bekreftet politiet at alle okkupantene i de to bygningene var kastet ut. Det gjensto imidlertid rydding av blant annet, materialer som var brukt til barrikadebygging. (©NTB)
Onsdag 17. april 2019
• Notre-Dame, som mandag kveld ble offer for flammenes rov, er tett innvevd i fransk historie. Her kom den første stenderforsamlingen sammen i 1302, og her ble den ti år gamle engelske kongen Henrik 6. kronet til Frankrikes konge under...
Onsdag 17. april 2019
Steikende sol tilsier ikke lenger bare glade badedager, men også tørke og skogbrann. Hva er egentlig «pent» og «stygt» vær i klimakrisas tid?
Onsdag 17. april 2019
BRENNBART: Tragedien i Notre-Dame setter fyr på en gammel fransk debatt om forholdet mellom staten og kirka. Mangemilliardærer lover nå enorme beløp.
Onsdag 17. april 2019
ADVARER: Per Olaf Lundteigen (Sp) sier at regningen for fri arbeidsinnvandring kommer nå og vil at staten skal ta tilbake styringen av arbeidsstokken.
Tirsdag 16. april 2019
Halvparten av abonnentene til Helgelendingen kan miste avisa med ny postlov. – Dette blir alvorlig for oss, sier redaktør Geir Arne Glad.
Tirsdag 16. april 2019
KOALISJON: Sannfinnene er håret i bokstavsuppa som skal danne ny regjering i Finland.
Tirsdag 16. april 2019
• Persondata har blitt det nye gullet. Opplysninger om norske borgere samles nå inn i stor skala av verdens største internasjonale teknologigiganter, som Apple, Google, Microsoft og Facebook. All erfaring viser at hver enkelt av oss ikke er...
Tirsdag 16. april 2019
OMSTILLING: Kværner-sjef Sturla Magnus tror lønnsomheten vil synke og arbeidsplassene forsvinne ut av landet dersom verftet i Verdal skal slutte å levere til oljeindustrien.
Mandag 15. april 2019
NY RAPPORT: Lavere lønninger, mer økonomisk kriminalitet og flere biler på tomgang i sentrum. Dette blir konsekvensen av regjeringens drosjereform, ifølge Transportøkonomisk institutt.
Mandag 15. april 2019
• Dagsavisens debattredaktør Bente R. Granklev skrev forrige uke en interessant kommentar om politikeres misvisende henvisninger til fagfolk for å legitimere egne beslutninger. Granklev viste blant annet til helseminister Bent Høie, som har...