Onsdag 6. juli 2016
Minst 13 tatt i politiaksjon mot okkupanter i Hauskvartalet
Oslo (NTB-Sol Sigurjonsdottir): Politiet har rykket inn i to okkuperte bygårder i Hauskvartalet i Oslo sentrum for å kaste ut personer som har forskanset seg der. Minst 13 personer er anholdt.
Publisert: 06 Juli 07:38
– Vi har blant annet funnet kanner med bensin og en molotovcocktail, sier innsatsleder Arve Røtterud i Oslo politidistrikt.
Oslo politidistrikt rykket onsdag morgen inn i to bygårder i Hauskvartalet. Aksjonen gikk relativt rolig for seg, opplyser politiet.
13 personer er anholdt, og et ukjent antall vist bort fra stedet etter at en rekke husokkupanter hadde forskanset seg inne i Hausmanns gate 42.
Namsfogden har på vegne av Oslo kommune fått rettens kjennelse om å kaste ut personer fra adressene Brenneriveien 1 og Hausmanns gate 42. Politiet understreker at onsdagens aksjon ikke omfatter Kulturhuset Hausmania, som har adresse Hausmanns gate 40. Dette huset er heller ikke omfattet av rettens kjennelse.
I 7-tiden onsdag morgen bekreftet politiet at alle okkupantene i de to bygningene var kastet ut. Det gjensto imidlertid rydding av blant annet, materialer som var brukt til barrikadebygging. (©NTB)
Onsdag 8. april 2020
At besøkstallet ved Nordnorsk kunstmuseum falt i fjor, henger sammen med at tallene hadde økt kraftig i foregående år, hevder den sparkede direktøren Jérémie McGowan.
Onsdag 8. april 2020
KAMP: Hele verden vil ha tak i det ­samme utstyret. – Det stjeles og beslaglegges over en lav sko. Vi har væpnede vakter på lageret vårt i Kina, sier forretningsmannen Stephen Fu.
Onsdag 8. april 2020
TENKER NYTT: Ap-leder Jonas Gahr Støre sier Norge ikke var godt nok forberedt på pandemi. Han ber om grundig evaluering når krisa er over.
Onsdag 8. april 2020
• Koronakrisa har gitt oss digitalisering på speed. Der vi før møttes fysisk, har vi de siste ukene lært oss å manøvrere sosial kontakt ved hjelp av Zoom, Teams, Skype og Facetime. Lærere samles i grupper på Facebook for å dele digitale...
Tirsdag 7. april 2020
• Tenketanken Civita fortsetter sin utrettelige kamp for eierskapet til den norske modellen og begreper som tillit og faglig argumentasjon. I Civitas virkelighetsoppfatning er det i skjæringspunktet mellom Arbeiderpartiets høyreside og Høyre...
Tirsdag 7. april 2020
På grunn av korona­krisa har Forsvaret stengt museene sine. Det har også ført til at flere medarbeidere er blitt sagt opp på dagen.
Tirsdag 7. april 2020
NY EPOKE: Jubel og lettelse, sinne og avventende skepsis møter Keir Starmer, idet den nyvalgte Labour-lederen tar fatt på sin forvandling av partiet.
Tirsdag 7. april 2020
KRISETID: I hvor stor grad skal krise­tiltakene fortsette etter påske? Tida er inne for en langsiktig strategi og ­retning for landet, mener flere i ­opposisjonen.
Mandag 6. april 2020
AlbumJohann Sebastian Bach «Johannes-Passion, BWV 245»Collegium Vocale Gent Philippe Herreweghe (dir.)Phi/Outhere MusicDet er nå 50...
Mandag 6. april 2020
KommentarRobert Altmans bransje- og tidsåndssatire «The Player» (1992) utspiller seg i og rundt et filmstudio der hovedpersonen Griffin Mill (Tim Robbins) er ansvarlig for å sile...