Fredag 25. september 2015
Tyskland tror flyktninger lyver om statsborgerskap
Berlin (NTB-AFP): Tyskland anslår at 30 prosent av flyktningene og migrantene som hevder de er syriske borgere, egentlig kommer fra andre land, sier en talsperson i innenriksdepartementet.
Publisert: 25 September 15:28
– Det er et anslag basert på observasjoner gjort av tjenestemenn på bakken, spesielt det føderale politiet og EUs byrå for grensekontroll, Frontex, sier talsmannen. Han legger til at Tyskland ikke fører offisiell statistikk over asylsøkere som antas å oppgi uriktig nasjonalitet.
Tyskland venter mellom 800.000 og én million migranter og flyktninger i år. Antallet har steget etter at tyske myndigheter erklærte at landet vil ta imot syrere, selv om de teknisk sett skal søke asyl i det første EU-landet de ankommer på veien til Tyskland.
Et marked for falske syriske pass har oppstått, spesielt i Tyrkia, for å hjelpe migranter og flyktninger inn i EU, uttalte Frontex-sjef Fabrice Leggeri tidligere denne måneden. (©NTB)
Onsdag 19. juni 2019
HISTORISK: Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre historiens dårligste lokalvalg. Deler av partiet åpner nå for en lederdiskusjon.
Onsdag 19. juni 2019
HARDE ANKLAGER: Amerikanske myndig­heter legger fram stadig flere beviser som skal vise at Iran står bak sabotasjeaksjonene i Persia-gulfen.
Onsdag 19. juni 2019
• Leder i Manifest tankesmie Magnus Marsdal tok i gårsdagens avis til orde for at SV og Rødt bør inngå en forpliktende avtale om politikk de ønsker gjennomslag for, før de vil støtte en ny regjering. Han mener det vil gi partiene sterkere...
Onsdag 19. juni 2019
Unni Lindell fikk romanroyalty da hun ga ut sak­prosabok hos Aschehoug. Forlaget avviser at forfatteren har fått en spesialavtale.
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...
Tirsdag 18. juni 2019
IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.
Tirsdag 18. juni 2019
NEI: Venstre og KrF sier ja til Rita Otterviks (Ap) invitasjon til reforhandling av asylforliket, men Ap sentralt ønsker ingen endring.
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...