Mandag 27. juli 2015
Markering mot israelske Vestbredden-planer i Oslo
Oslo (NTB): Aktivistnettverket BDS demonstrerte mandag foran Utenriksdepartementet mot Israels planer om å rive landsbyen Susiya på den okkuperte Vestbredden.
Publisert: 27 Juli 14:11
– Vi skal fortsette til Palestina er fritt, sa talsperson Nikos Tavridis-Hansen i BDS under markeringen. De om lag ti oppmøtte demonstrantene hadde plakater hvor det blant annet sto «Susiya, vi står med deg».
Susiya ligger klemt mellom to jødiske bosetninger i de steinete åsene sør for Hebron. Israels ambassade i Norge skriver i en pressemelding at landsbyen er en «klynge konstruksjoner» som er bygd ulovlig, og at beboerne blir tilbudt et annet område å bygge på.
Kampen om landsbyen har vart i mange år, men har de siste månedene fått stor internasjonal oppmerksomhet etter at israelsk høyesterett ga lov til å fjerne de 350 beboerne og rive den palestinske landsbyen. Norge har i likhet med EU og USA gått ut og bedt om at Israel stanser planene.
– Dette er en meget uheldig utvikling som i tillegg til å ramme de palestinske innbyggerne, også er skadelig for muligheten til å starte fredsprosessen igjen, uttalte utenriksminister Børge Brende (H) i forrige uke.
Innbyggerne i Susiya hadde da nylig fått besøk av en israelsk general som fortalte dem at boligene skal jevnes med jorden. (©NTB)
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...
Mandag 20. mai 2019
I GANG: Forhandlingene mellom protestbevegelsen og hæren i Sudan starter igjen. Lørdag demonstrerte islamister av frykt for å bli holdt ute.
Mandag 20. mai 2019
FRIHET: Ytrings­friheten er truet av både Facebook og hatprat, og Torbjørn Røe Isaksen vil ettergå hvordan de store private selskapene styrer offentligheten.
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.