Tirsdag 21. april 2015
KS tar opp kulturmoms med regjeringen
Oslo (NTB): Krav om tilbakebetaling av moms for kulturhus blir tema i et møte mellom KS og regjeringen onsdag.
Publisert: 21 April 19:46
– Vi tar opp saken på bakgrunn av de potensielt svært alvorlige følgevirkningene for hele det regionale og lokale kulturlivet i norske kommuner og fylkeskommuner, sier KS-direktør Helge Eide til Kommunal Rapport.
I første omgang er det Kilden Teater og Konserthus i Kristiansand og Stavanger Konserthus som risikerer å måtte tilbakebetale til sammen 550 millioner kroner i merverdiavgift.
Kravene er fremmet av henholdsvis Skatt Sør og Skatt Vest, som mener at en regelendring i 2008 innebærer at det likevel skal betales moms for byggesummen. Kulturhuset er momspliktig dersom det driver med mer enn 5 prosent kommersiell virksomhet, ifølge en dom i EFTAS overvåkingsorgan ESA.
Men både Stavanger, Kristiansand – og en rekke andre byer – har bygget kulturhus de senere årene i den tro at de har hatt rett på momskompensasjon. De bestrider derfor kravene.
Også kulturminister Thorhild Widvey (H) mener kravene virker merkelige. (©NTB)
Onsdag 19. desember 2018
Nasjonalmuseet gikk glipp av inntil 90 millioner kroner til kunstnerisk utsmykking. Finansdepartementet satte foten ned for samarbeid mellom museet og Kunst i offentlige rom.
Onsdag 19. desember 2018
KRAV: Sterke ­krefter i KrF jobber for at partiet skal kreve utviklingsministeren og et nytt ut­viklingsdepartement i ny regjering.
Onsdag 19. desember 2018
• Regjeringen, LO og NHO presenterte i går en ny avtale om inkluderende arbeidsliv, som skal gjelde de neste fire årene. Den nye avtalen er utvidet og skal gjelde hele arbeidslivet. Målet med avtalen er å kutte sykefraværet med ti prosent.
Onsdag 19. desember 2018
JULESTRID: Kan Donald Trumps lyssky forretningsimperium og valgkampanje tåle lyset fra USAs elite-aktorer?
Tirsdag 18. desember 2018
Svenske og danske historikere er ikke overrasket over temperaturen i Michelet-debatten. – Det handler om den klassiske friksjonen mellom journalister og historikere, sier Lars M. Andersson.
Tirsdag 18. desember 2018
• Ville du synes det var ubehagelig dersom du hadde en sønn eller datter som ville gifte seg med en innvandrer? Statistisk sentralbyrå (SSB) har stilt et representativt utvalg nordmenn dette og andre spørsmål om holdninger til innvandring i...
Tirsdag 18. desember 2018
UTÅLMODIGE: De er lettet over enighet i Polen, men Klassekampens klima­panel er også skuffet over resultatet.
Tirsdag 18. desember 2018
TILBAKE: Arbeiderpartiet i Troms og Finnmark går inn i fylkessammenslåingen med planene klare for en rask omgjøring.
Mandag 17. desember 2018
FRAMTIDSFRYKT: Nordmenn flest uroar seg mest for klimaendringar og svekka velferdsstat, ifølge eit notat frå tankesmia Agenda.
Mandag 17. desember 2018
HJEM IGJEN: Etter FNs klimatoppmøte i Katowice er det nå opp til hvert enkelt land å heve ambisjonene om utslippskutt.