Lørdag 21. mars 2015
Flytoget bestiller nye togsett fra Spania
Oslo (NTB): Om noen år kan du reise i 250 kilometer i timen med Flytoget. Styret i selskapet har godkjent en investering på rundt 1 milliard kroner til innkjøp av åtte nye togsett fra den delvis norskeide spanske fabrikken CAF.
Publisert: 21 Mars 07:59
– En av betingelsene vi har stilt til de nye togene, er at de skal kunne komme opp i 250 kilometer i timen. Om vi får anledning til å øke fra dagens 210 til 250, er det imidlertid staten og Jernbaneverket som må avgjøre. Og det ligger nok noe fram i tid, sier Flytogets administrerende direktør Linda Bernander Silseth til Aftenposten.
Selskapet har jobbet med innkjøpsplanene i halvannet år før valget falt på den spanske produsenten. Flytogets styre godkjente onsdag investeringen, som skal finansieres delvis med egne midler og delvis gjennom låneopptak. De åtte nye togsettene skal etter planen tas i bruk i begynnelsen av 2018, når utvidelsen av Oslo lufthavn er ferdig.
– Det er en forventet økt passasjermengde over Oslo lufthavn som gjør det nødvendig å fornye togflåten, sier Silseth.
De eksisterende Bombardier-togene skal fortsatt brukes når de åtte nye togsettene settes inn i trafikk. De nye togene blir romsligere enn dagens tog som Flytoget benytter, og rutetabellen skal gi rom for enda flere avganger enn i dag.
Oljefondet er tredje største aksjeeier i CAF. (©NTB)
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.
Onsdag 12. desember 2018
Finnmark fylkeskommune vil erstatte skolebibliotekarene med elevvakter og chatte­tjenester. Nå frykter Bibliotekforeningen at dette er starten på en ny trend.
Onsdag 12. desember 2018
• Den som vet hvordan pølser lages og anbudsprosesser går for seg, får aldri en rolig natts søvn igjen. I høst har flere aviser sett nærmere på bakgrunnen for at britiske Go-Ahead vant anbudet på...
Tirsdag 11. desember 2018
I medienes dekning av selvmord blir helsevesenet ofte utpekt som syndebukker, mener psykiatrisk sykepleier Rita Småvik. Hun frykter at det kan gjøre forebygging vanskeligere.
Tirsdag 11. desember 2018
HØYT SPILL: En ordkrig om FNs klimaforskning vekker harme og bekymring idet Polen-toppmøtet går inn i sin siste, avgjørende uke. Diplomatene jobber på spreng for å unngå tilbakeslag.
Tirsdag 11. desember 2018
FORSLAG: Venstrevridde eksperter vil lage et nytt europeisk parlament og la institusjonen rå over et kjempebudsjett på 4 prosent av Europas BNP.
Tirsdag 11. desember 2018
• Hvordan redde Europa fra EU-kritiske populister? Blant dem som har forsøkt å svare på det spørsmålet, er Frankrikes president Emmanuel Macron. Han kom til makten med en ambisiøs reformplan for unionen, som skulle sikre økonomisk stabilitet...
Mandag 10. desember 2018
MDG-politiker og forfatter Eivind Trædal har fått politiske motstandere på døra. Han mener grensa for aktivisme, også den kunstneriske, går ved dørstokken til folks privatliv.
Mandag 10. desember 2018
Syv kvelder med Bob Dylan i New York, tretti år etter at hans fortsatt pågående Never Ending Tour startet. Vi var der.