Torsdag 18. desember 2014
Nedgang i bruken av alternativ behandling
Oslo (NTB): Siden 2012 er bruken av homøopati nesten halvert i Norge, mens akupunktur er redusert med nær en tredel. Folk er blitt mer kritiske, tror forskningssenter.
Publisert: 18 Desember 09:41
Oversikten over bruk av alternativ medisin ble lagt fram av Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin (NAFKAM) i forrige uke, skriver fritanke.
Undersøkelsen viser hvor mange som har mottatt alternativ behandling i eller utenfor helsevesenet. Til tross for tilbakegangen, er akupunktur fortsatt den vanligste alternativbehandlingen. 9,5 prosent sier de har fått slik behandling. 6 prosent sier de har fått massasjebehandling, og da er massasje hvor målet kun er økt velvære holdt utenom.
Målingen viser en tilbakegang for samtlige behandlingsformer hvor det finnes tall fra både 2012 og 2014.
– De siste årene har det vært mer oppmerksomhet i massemediene og samfunnsdebatten rundt utøverne av alternativ behandling. Manglende krav til medisinsk kompetanse har blitt presentert gjentatte ganger som en mulig indirekte risiko. Dette kan kanskje tyde på at opinionen er blitt noe mer kritisk til bransjen, tror NAFKAM-leder Vinjar Fønnebø. (©NTB)
Torsdag 21. februar 2019
Sarah Sørheim kan bli Aftenpostens siste kulturredaktør. Sjefredaktør Espen Egil Hansen har ikke bestemt seg for om hun skal erstattes når hun nå går av.
Torsdag 21. februar 2019
• Månestråle barnehage på Frogner i Oslo har lenge profilert seg som en mønsterbarnehage. Ved å ta inn ekstra kostpenger har barnehagen kunnet servere blant annet frokostbuffet og chiagrøt, og slik framstilt seg som et attraktivt alternativ...
Torsdag 21. februar 2019
ADVARER: Tidligere ansatte i Måne­stråle barnehage tar et kraftig oppgjør med ledelsen. De forteller om en u­forsvarlig drift, hvor det meste dreide seg om å få inn mest mulig penger.
Torsdag 21. februar 2019
FUSJON: Det hvite hus samarbeider med produsenter som selger atomteknologi til Saudi-Arabia. – Det kan være et lovbrudd, hevder kontrollkomite.
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.