Torsdag 23. oktober 2014
Berget får Stig Sæterbakkens minnepris
Oslo (NTB): Lyriker og forfatter Kristin Berget (31) får Stig Sæterbakkens minnepris.
Publisert: 23 Oktober 15:34
– Jeg ble veldig rørt av å få beskjeden – det kjennes som en spesiell pris å få, fordi Sæterbakken representerte et litterært forhold av alvor og inderlighet som har betydd mye for meg som forfatter. Og det er ærefullt, og ikke selvfølgelig, å bli lest grundig på den måten man blir i forbindelse med en slik pris, noe jeg setter veldig stor pris på, sier prisvinneren.
Kristin Berget, fra Drøbak, er den tredje mottakeren av Stig Sæterbakkens minnepris, en pris som Cappelen Damm opprettet i 2012 til ære for avdøde Sæterbakken. Prisen blir delt ut til en forfatter med overbevisende litterære kvaliteter, originalitet og mot til å skape egne prosjekter.
Årets vinner debuterte med diktsamlingen « loosing Louise» i 2007, før hun ga ut sin andre samling, «Der ganze Weg», i 2009. For sistnevnte var 31-åringen nordisk kandidat til The European Poet of Freedom Literary Award.
Prisvinneren har vært redaktør for Cappelen Damms debutantantologi «Signaler», før hun i 2012 var kunstnerisk leder for Harpefoss Litteraturfestival. I 2013 ga hun ut «Hennes ansikt» og «Min Natur».
Utdelingen av årets pris skjer mandag 27. oktober hos Cappelen Damm i Oslo. (©NTB)
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.
Onsdag 12. desember 2018
Finnmark fylkeskommune vil erstatte skolebibliotekarene med elevvakter og chatte­tjenester. Nå frykter Bibliotekforeningen at dette er starten på en ny trend.
Onsdag 12. desember 2018
• Den som vet hvordan pølser lages og anbudsprosesser går for seg, får aldri en rolig natts søvn igjen. I høst har flere aviser sett nærmere på bakgrunnen for at britiske Go-Ahead vant anbudet på...
Tirsdag 11. desember 2018
I medienes dekning av selvmord blir helsevesenet ofte utpekt som syndebukker, mener psykiatrisk sykepleier Rita Småvik. Hun frykter at det kan gjøre forebygging vanskeligere.
Tirsdag 11. desember 2018
HØYT SPILL: En ordkrig om FNs klimaforskning vekker harme og bekymring idet Polen-toppmøtet går inn i sin siste, avgjørende uke. Diplomatene jobber på spreng for å unngå tilbakeslag.
Tirsdag 11. desember 2018
FORSLAG: Venstrevridde eksperter vil lage et nytt europeisk parlament og la institusjonen rå over et kjempebudsjett på 4 prosent av Europas BNP.
Tirsdag 11. desember 2018
• Hvordan redde Europa fra EU-kritiske populister? Blant dem som har forsøkt å svare på det spørsmålet, er Frankrikes president Emmanuel Macron. Han kom til makten med en ambisiøs reformplan for unionen, som skulle sikre økonomisk stabilitet...
Mandag 10. desember 2018
MDG-politiker og forfatter Eivind Trædal har fått politiske motstandere på døra. Han mener grensa for aktivisme, også den kunstneriske, går ved dørstokken til folks privatliv.
Mandag 10. desember 2018
Syv kvelder med Bob Dylan i New York, tretti år etter at hans fortsatt pågående Never Ending Tour startet. Vi var der.