Mandag 13. oktober 2014
Skepsisen til religiøse uttrykk øker blant unge i Oslo
Oslo (NTB): Stadig flere unge i Oslo og Akershus er skeptiske til religiøse uttrykk i det offentlige rom, viser en undersøkelse.
Publisert: 13 Oktober 02:55
I undersøkelsen som Stiftelsen Kirkeforskning (KIFO) har gjennomført blant elever i videregående skole i Oslo og Akershus, svarer 43 prosent at de synes det er greit at staten blander seg inn når religion kommer til uttrykk i det offentlige rom. Bare 24 prosent synes ikke dette er greit, skriver Vårt Land.
I undersøkelsen er 42 prosent imot at elever bør få mulighet til å samles til bønn på skolen. 27 prosent mener dette bør være greit.
– Det er litt overraskende. Man har liksom tenkt at unge i Oslo er mer tolerante enn andre, fordi de må forholde seg til ulike kulturer i hverdagen. Men fordommene mot religion er ikke borte, sier forsker Ketil Botvar i KIFO. (©NTB)
Lørdag 19. oktober 2019
• Bare 33 prosent av LOs medlemmer stemte på Arbeiderpartiet i årets lokalvalg. Det er et svært dårlig tall for partiet, som viser at en av de viktigste grunnene til dårlige valgresultatet – på 24,8 prosent – var at Ap mistet oppslutning...
Lørdag 19. oktober 2019
MAKT: Venstre­sidas Evo Morales har overlevd høyrebølgen i Latin-Amerika. Nå ligger han an til å vinne sin fjerde periode.
Lørdag 19. oktober 2019
Lunken kaffe, rare intervjuspørsmål og kaos på hotellrommet: Klassekampen fulgte forfatter Lotta Elstad gjennom en dag på bokmessa i Frankfurt.
Lørdag 19. oktober 2019
TATT: To år etter snokeskandelen i ­Agder er Nav-ansattes personvern fortsatt ikke bra nok. Datatilsynet slakter praksisen, og Nav lover å skjerpe seg.
Lørdag 19. oktober 2019
Guffent: I Matias Faldbakkens nye roman går en atal leir­kladd amok i Bygde-Norge. Kan det være et bilde på vår tid?
Fredag 18. oktober 2019
Kaptein Sabeltann har vært landfast i 30 år. Nå satses det stort på å få ham ut i verden. – Som å selge en norsk versjon av Coca-Cola, sier markedsføringsekspert.
Fredag 18. oktober 2019
MOTVIND: Regjeringa legg vekk vindkraftplan etter massiv motstand landet rundt. – Skuffande, seier investor Jens Ulltveit-Moe.
Fredag 18. oktober 2019
• «Vi har en flott ny avtale som tar tilbake kontrollen – nå må Parlamentet få unnagjort brexit lørdag, så vi kan komme videre med andre prioriteringer, som levekostnader, helsevesenet, voldskriminalitet og miljøet.» Det var meldingen som...
Fredag 18. oktober 2019
LIGGER BAK: Selv med en EU-avtale i boks, har Boris Johnson en lang vei å gå – 34 stemmer – til brexit. Han vil trolig sette hardt mot hardt, spår ekspert.
Torsdag 17. oktober 2019
Bøkene til Jon F­osse og Per Petterson er oversatt til mer enn 40 språk. Likevel velger de å la seg representere av norske bok­agenter.