Lørdag 11. oktober 2014
Organisasjon får pris for å gi en stemme til innvandrere og flyktninger
Oslo (NTB): Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF) og leder Gerd Fleischer får Plan Norges Jentepris for sitt arbeid med å gi en stemme til innvandrere og flyktninger.
Publisert: 11 Oktober 16:46
De får prisen spesielt for sitt arbeid med jenter og tvangsekteskap.
– Mine medarbeidere tok imot nyheten med stor glede. En slik pris er en påminnelse om at det er viktig med engasjement og at det nytter å gjøre en innsats for jentene, sier leder Gerd Fleischer i SEIF.
Organisasjonen hjelper innvandrere i Norge med å finne fram i det norske samfunnet, og de jobber for å ivareta flyktningers og innvandreres rettigheter på områder som vold i nære relasjoner, tvangsekteskap, arbeidsinnvandring og lesbiske og homofiles rettigheter.
– Det er mange rettigheter vi regner som selvfølgelige for jenter og kvinner i Norge, men som ikke alle deler. Med Jenteprisen ønsker vi å hedre det arbeidet de har gjort for å kaste lys over å ivareta jenter, gutter og kvinners rettigheter, sier generalsekretær Olaf Thommessen i Plan Norge.
Prisen ble delt ut av juryleder Knut Storberget lørdag. Han trakk også fram at SEIF de siste årene har bistått romfolk, romjenter spesielt, som ofte er utsatt for barneekteskap og tidlig graviditet. (©NTB)
Tirsdag 22. januar 2019
Dagbladet vil søke om pressestøtte. Dersom avisa innlemmes i ordningen, kan den ende opp med å motta en rekordhøy sum på over 50 millioner kroner.
Tirsdag 22. januar 2019
FEIL PÅ FEIL: Lista over medieblundere knyttet til Russland-etterforskningen vokser. Her er noen av dem.
Tirsdag 22. januar 2019
• Politikk kan iblant framstå som en dragkamp mellom fløyene, hvor én side får gjennomslag det ene året, før nye valg snur om på alt. I realiteten er det likevel slik at mye av det som vedtas blir stående, politiske skifter til tross. Det...
Tirsdag 22. januar 2019
SV I VINDEN: Medlemmene strømmer til opposisjonspartiene etter opprettelsen av den borgerlige firepartiregjeringen. Hos SV er veksten dobbelt så stor som hos Ap.
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.