Fredag 12. september 2014
Forlenget varetekt for angrep på jødisk museum
Brussel (NTB-DPA): Franskmannen som er siktet for å ha drept fire personer på det jødiske museet i Brussel i mai i år, er varetektsfengslet i ytterligere tre måneder.
Publisert: 12 September 18:44
Mehdi Nemmouche (24) ble fredag framstilt i et nytt fengslingsmøte i Brussel.
Retten valgte å forlenge varetekten med ytterligere tre måneder. Men den tok ikke med i begrunnelsen opplysningen om at Nemmouche skal ha vært med på å bortføre en fransk journalist i Syria i 2013.
Journalisten Nicolas Hénin sier han kjenner igjen Nemmouche som en av gisseltakerne. Ifølge Hénin var Nemmouche med på å torturere Hénin og tre andre gisler.
Nmmouche (24) ble pågrepet i franske Marseille seks dager etter at fire personer ble skutt og drept på det jødiske museet i den belgiske hovedstaden. Han ble siktet for drapene og utlevert til Belgia.
De fire ofrene var et israelsk ektepar som var på ferie i Brussel, en fransk kvinne og en belgisk mann. (©NTB)
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.
Tirsdag 16. juli 2019
MEDISIN: På havbunnen utenfor Bjørnøya har forskere funnet et dyr ikke ulikt en juledekorasjon. Det har molekyler som kan drepe kreft­celler effektivt.
Tirsdag 16. juli 2019
MOTSTAND: President Donald Trumps plan om å deportere 2000 utviste innvandrere utfordres av aktivister og landets største byer.
Mandag 15. juli 2019
BYGGER UT: Siden 2000 har antall ­bygninger i strandsonen økt med 20 prosent. Kommunene klarer ikke ­forvalte det nasjonale ansvaret, mener Norsk Friluftsliv.
Mandag 15. juli 2019
KANDIDAT: EU-statsledernes kom­promissforslag til kommisjonen er i fare. – Tragisk om sosialdemokratene stemmer for en konservativ kandidat, mener dansk europapolitiker.