Søndag 11. mai 2014
Volleyball: Norge videre i EM-kvalifisering
Kecskemet (NTB): Norges landslag i volleyball for menn vant 1. runde i EM-kvalifiseringen i Ungarn med 3-2-seier over hjemmelaget søndag.
Publisert: 11 Mai 21:34
Det var en ren finale om avansement etter at begge lag vant sine to første kamper mot Bosnia og Sveits. Spenningen levde til slutt, men Norge kunne juble for seier etter 15-11-seier i femte og avgjørende sett.
Lars Fredrik Tvinde fra Førde ble kåret til kampens beste mottaker, Kristian Bjelland fra Nyborg til den beste blokkeren.
Trener Scott Olsen og hans spillere får travle dager framover. 2. runde i kvalifiseringen avgjøres nemlig med to turneringer, i Tsjekkia 16.-18. mai og i Spania 22.-24. mai. Norges motstandere i gruppe D er Spania, Ukraina og Tsjekkia.
Kvinnelandslaget spilte EM-kvalifisering i Sverige i helgen. Norge slo Georgia, men tapte for Latvia og Sverige og er dermed utslått. Sverige og Latvia gikk videre.
Norge tapte søndag 1-3 for svenskene, men Hanne Haugen Aas ble beste poengplukker (21) og beste angriper (16). (©NTB)
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.
Onsdag 12. desember 2018
Finnmark fylkeskommune vil erstatte skolebibliotekarene med elevvakter og chatte­tjenester. Nå frykter Bibliotekforeningen at dette er starten på en ny trend.
Onsdag 12. desember 2018
• Den som vet hvordan pølser lages og anbudsprosesser går for seg, får aldri en rolig natts søvn igjen. I høst har flere aviser sett nærmere på bakgrunnen for at britiske Go-Ahead vant anbudet på...
Tirsdag 11. desember 2018
I medienes dekning av selvmord blir helsevesenet ofte utpekt som syndebukker, mener psykiatrisk sykepleier Rita Småvik. Hun frykter at det kan gjøre forebygging vanskeligere.
Tirsdag 11. desember 2018
HØYT SPILL: En ordkrig om FNs klimaforskning vekker harme og bekymring idet Polen-toppmøtet går inn i sin siste, avgjørende uke. Diplomatene jobber på spreng for å unngå tilbakeslag.
Tirsdag 11. desember 2018
FORSLAG: Venstrevridde eksperter vil lage et nytt europeisk parlament og la institusjonen rå over et kjempebudsjett på 4 prosent av Europas BNP.
Tirsdag 11. desember 2018
• Hvordan redde Europa fra EU-kritiske populister? Blant dem som har forsøkt å svare på det spørsmålet, er Frankrikes president Emmanuel Macron. Han kom til makten med en ambisiøs reformplan for unionen, som skulle sikre økonomisk stabilitet...
Mandag 10. desember 2018
MDG-politiker og forfatter Eivind Trædal har fått politiske motstandere på døra. Han mener grensa for aktivisme, også den kunstneriske, går ved dørstokken til folks privatliv.
Mandag 10. desember 2018
Syv kvelder med Bob Dylan i New York, tretti år etter at hans fortsatt pågående Never Ending Tour startet. Vi var der.