Torsdag 10. april 2014
Vil ta lisens og våpen fra krypskyttere
Elverum (NTB): – Ubetinget fengsel er ikke nok, krypskyttere bør også fradømmes våpen og jaktlisenser for alltid, sier Lars Erik Lie i Foreningen Bygdefolk for Rovdyr.
Publisert: 10 April 03:46
Tryslingen Lars Erik Lie, som leder foreningen Bygdefolk for Rovdyr, er glad for at politiet har satt inn store ressurser i en sak om faunakriminalitet og pågrepet tolv personer i Hedmark for ulovlig ulvejakt.
– Det blir politiets og rettsapparatets oppgave å håndtere dette videre, men hvis de personene som nå er pågrepet og mistenkt for ulovlig jakt blir funnet skyldige og dømt, holder det ikke med ubetinget fengselsstraff, sier han til Østlendingen.
– Det som virkelig vil gjøre inntrykk, og svi enda kraftigere enn fengselsstraff, er å bli fradømt jaktlisens og retten til å ha jaktvåpen, i all evighet, sier Lie.
Han sier han ikke er overrasket over pågripelsene.
– Men jeg må si at jeg er gledelig overrasket over at politiet har satt inn så store ressurser for å løse denne saken. (©NTB) (©NTB)
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.
Fredag 14. desember 2018
LOV: Nav-kontorene mener innføringen av lovpålagt aktivitetsplikt hjelper ungdommen, men andelen unge på sosialhjelp er like høy som før loven kom.
Fredag 14. desember 2018
• Onsdag stemte folkevalgte i den svenske Riksdagen gjennom et nytt budsjettet for 2019. Med knapt flertall var det budsjettet fra de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna som vant, mot forslaget fra dagens rødgrønne...
Fredag 14. desember 2018
TRØBBEL: De fleste land vil ikke heve sine klimaambisjoner. Forhandlingene under klimatoppmøtet i Polen er i ferd med å gå seg fast.
Torsdag 13. desember 2018
Mange var sikre på at Amazon ville etablere seg i Sverige denne høsten. Men satsingen lar vente på seg.
Torsdag 13. desember 2018
EU-BRÅK: Frankrikes president er på kollisjonskurs med EUs budsjettregler. Det vil ­Italias høyre­regjering utnytte.
Torsdag 13. desember 2018
• I Oslo Høyres alternative budsjett for hovedstaden foreslår partiet å spare inn 48 millioner på renovasjon allerede fra 2019, skriver Dagsavisen. Det viser at Høyre besitter frekkhetens nådegave. Det var deres byråd som i sin tid ga...
Torsdag 13. desember 2018
NYTT: I 2017 døde flere rusbrukere av heroin-medisinen metadon, enn heroin, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet.
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.