Onsdag 5. februar 2014
Omstridt 8. mars-paroleforslag fikk ikke flertall
Oslo (NTB): «My body, my business» som paroletekst i 8. mars-toget fikk ikke flertall i parolemøtet i Oslo onsdag.
Publisert: 05 Februar 21:21
Paroleforslaget ble lansert av Hege Grostad, som selv selger sex. Hun ønsket at kampen for å avkriminalisere sexkjøp og oppheve hallikparagrafen skal løftes fram på den internasjonale kvinnedagen.
– For meg handler det om retten til å bestemme over sin egen kropp og retten til å velge yrke helt fritt som kvinne. Jeg synes absolutt det er en kvinnesak å sørge for at kvinner som jobber som sexarbeidere i Norge, får rettigheter og trygge arbeidsforhold, sier Hege Grostad til NRK.
Grostads paroleforslag første til så heftig debatt på Facebook-sidene til 8. mars-komiteen at arbeidsutvalget så seg nødt til å stenge siden fordi de ikke hadde kapasitet til å moderere diskusjonen.
Onsdag kveld falt avgjørelsen. Etter halvannen times diskusjon fikk ikke Grostad flertall. Derimot ble det flertall for arbeidsutvalgets innstilling til paroler.
I diskusjonen ga flere uttrykk for at de ikke ville delta i 8. mars-toget dersom Grostads paroleforslag hadde fått flertall. (©NTB)
Torsdag 20. juni 2019
• Den siste uka har norsk offentlighet vært preget av den forsøksvise uttransporteringen av familien Abbasi, som består av mor Atefa Rezaie og de tre søsknene Yasin (22), Taibeh (20) og Ehsan (16). De ble først flydd til Istanbul i påvente...
Torsdag 20. juni 2019
NFFO-leder Arne Vestbø mener det er greit at forfattere forhandler fram høyere royalty på egne vegne. – Selvskudd fra foreningen, hevder sakprosaforfatter.
Torsdag 20. juni 2019
MÅLING: 7 av 10 på Stovner er svært negative til den nye bomringen i Oslo. Innvandrerbutikkene i sentrum frykter å miste kunder.
Torsdag 20. juni 2019
VIL MED: Sosial­liberale Radikale Venstre gjorde et brakvalg. De kan ha mye å tape på sosialdemokratenes plan om å danne solo-regjering.
Onsdag 19. juni 2019
HISTORISK: Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre historiens dårligste lokalvalg. Deler av partiet åpner nå for en lederdiskusjon.
Onsdag 19. juni 2019
HARDE ANKLAGER: Amerikanske myndig­heter legger fram stadig flere beviser som skal vise at Iran står bak sabotasjeaksjonene i Persia-gulfen.
Onsdag 19. juni 2019
• Leder i Manifest tankesmie Magnus Marsdal tok i gårsdagens avis til orde for at SV og Rødt bør inngå en forpliktende avtale om politikk de ønsker gjennomslag for, før de vil støtte en ny regjering. Han mener det vil gi partiene sterkere...
Onsdag 19. juni 2019
Unni Lindell fikk romanroyalty da hun ga ut sak­prosabok hos Aschehoug. Forlaget avviser at forfatteren har fått en spesialavtale.
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...