Lørdag 18. januar 2014
Henrik Christiansen fikk karolineprisen
Oslo (NTB): Svømmetalentet Henrik Christiansen (17) er tildelt karolineprisen for 2014.
Publisert: 18 Januar 21:34
17-åringen, som er elev ved Lørenskog videregående skole, er blitt norgesmester i svømming sju ganger. «Dette er en elev som gjør det svært godt, både akademisk og sportslig», het det i en uttalelse fra juryen.
Molde-trener Tor Ole Skullerud delte ut prisen under WANG-balletten lørdag. Skullerud satt i juryen sammen med Suzann Pettersen, Elisabeth Andreassen, Vilhelm Lae, Karoline Krüger og Trond Myhre.
Prisen ble delt ut første gang i 1988 (Karoline Krüger). I fjor gikk prisen til europamesteren i bratsj, Eivind Holtsmark Ringstad. I 2012 fikk skiskytter Johannes Thingnes Bø prisen.
Prisen er verdt 20.000 kroner. (©NTB)
Lørdag 19. oktober 2019
• Bare 33 prosent av LOs medlemmer stemte på Arbeiderpartiet i årets lokalvalg. Det er et svært dårlig tall for partiet, som viser at en av de viktigste grunnene til dårlige valgresultatet – på 24,8 prosent – var at Ap mistet oppslutning...
Lørdag 19. oktober 2019
MAKT: Venstre­sidas Evo Morales har overlevd høyrebølgen i Latin-Amerika. Nå ligger han an til å vinne sin fjerde periode.
Lørdag 19. oktober 2019
Lunken kaffe, rare intervjuspørsmål og kaos på hotellrommet: Klassekampen fulgte forfatter Lotta Elstad gjennom en dag på bokmessa i Frankfurt.
Lørdag 19. oktober 2019
TATT: To år etter snokeskandelen i ­Agder er Nav-ansattes personvern fortsatt ikke bra nok. Datatilsynet slakter praksisen, og Nav lover å skjerpe seg.
Lørdag 19. oktober 2019
Guffent: I Matias Faldbakkens nye roman går en atal leir­kladd amok i Bygde-Norge. Kan det være et bilde på vår tid?
Fredag 18. oktober 2019
Kaptein Sabeltann har vært landfast i 30 år. Nå satses det stort på å få ham ut i verden. – Som å selge en norsk versjon av Coca-Cola, sier markedsføringsekspert.
Fredag 18. oktober 2019
MOTVIND: Regjeringa legg vekk vindkraftplan etter massiv motstand landet rundt. – Skuffande, seier investor Jens Ulltveit-Moe.
Fredag 18. oktober 2019
• «Vi har en flott ny avtale som tar tilbake kontrollen – nå må Parlamentet få unnagjort brexit lørdag, så vi kan komme videre med andre prioriteringer, som levekostnader, helsevesenet, voldskriminalitet og miljøet.» Det var meldingen som...
Fredag 18. oktober 2019
LIGGER BAK: Selv med en EU-avtale i boks, har Boris Johnson en lang vei å gå – 34 stemmer – til brexit. Han vil trolig sette hardt mot hardt, spår ekspert.
Torsdag 17. oktober 2019
Bøkene til Jon F­osse og Per Petterson er oversatt til mer enn 40 språk. Likevel velger de å la seg representere av norske bok­agenter.