Onsdag 20. november 2013
29-åring dømt for dødsvold mot kvinnelig dørvakt
Skien (NTB): En 29 år gammel svenske er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i ett år og ni måneder for legemsfornærmelse med døden til følge.
Publisert: 20 November 04:51
En 41 år gammel fembarnsmor, som var dørvakt på en pub i Porsgrunn, døde dagen etter at hun ble slått ned av 29-åringen i fjor.
Hendelsen skjedde i Porsgrunn lørdag 3. mars i fjor. Da innehaveren ba 29-åringen om å forlate utestedet, ble hun slått og truet. Dørvakt Anne Wendy Madsen kom til unnsetning, og hun fikk et slag i tinningen. Hun segnet om, og ble kjørt til sykehus i ambulanse. Dagen etter døde hun.
Da saken ble behandlet i retten i forrige uke, sto 29-åringen kun tiltalt for legemsfornærmelse, og var ikke tiltalt for dødsfølge. Aktor, politiadvokat Jon Borgen, la derfor ned påstand om bare seks måneders fengsel, hvorav fem måneder betinget, skriver Telemarksavisa.
Det var ikke retten enig i. Ni måneder av dommen gjøres betinget med to års prøvetid. I tillegg til fengselsstraffen er han dømt til å betale 50.000 kroner i erstatning til hver av Anne Wendy Madsens (41) fem barn og samboer.
29-åringens forsvarer, advokat Morten Wexels, sier han er svært overrasket over dommen. (©NTB)
Onsdag 26. februar 2020
• Flertallet i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, bestående av Ap, Sp og SV, mener regjeringens håndtering av Nav-skandalen er sterkt kritikkverdig. Et såkalt daddelvedtak vil likevel ikke få flertall fordi Høyre, KrF, Venstre...
Onsdag 26. februar 2020
SJANSESPILL: Å legge seg ut med den proisraelske lobbyen i USA er en strategisk risikosport, sier Midtøsten-ekspert Hilde Henriksen Waage.
Onsdag 26. februar 2020
IMOT: En lov som hver enkelt står fritt til å tolke, er ikke mye til lov, sier Kjersti Toppe. Hun går mot forslaget om å la kvinner i samråd med lege vurdere abort etter uke tolv.
Onsdag 26. februar 2020
Antall påmeldte bøker til innkjøpsordningen har økt kraftig, og ordningen er presset. Utvalgsleder Anne Oterholm i Kulturrådet mener nye kriterier må til for å bevare ordningen.
Tirsdag 25. februar 2020
• «I dag har jeg hatt min tristeste dag i politikken noensinne», sa Matt Bennett til nettavisa Politico. Bennett jobber for tenketanken Tredje vei, som vil at det demokratiske partiet skal bevege seg mot sentrum. Hendelsen som formørker...
Tirsdag 25. februar 2020
SKJEBNESAK: Det kan ta år før Wikileaks-grunnlegger Julian Assanges skjebne blir avgjort. I går startet rettssaken om utlevering til USA, under kaotiske omstendigheter.
Tirsdag 25. februar 2020
GÅR FRI: Høyre kan ikke se at regjering­en har gjort noe galt i håndteringen av Nav-skandalen. Frp stiller seg bak konklusjonen når saken i dag avsluttes i Stortingets kontrollkomité.
Tirsdag 25. februar 2020
Det er ikke opp til Trond Giske å definere hva seksuell trakassering er, fastslår forfatterne av boka «Giske-saken».
Mandag 24. februar 2020
Det er visstnok helt sør i England det skjer. Bare spør ferskingene i Squid og Porridge Radio.
Mandag 24. februar 2020
Tre år etter en norsk debutklassiker følger Charlotte Dos Santos endelig opp.