Onsdag 20. november 2013
29-åring dømt for dødsvold mot kvinnelig dørvakt
Skien (NTB): En 29 år gammel svenske er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i ett år og ni måneder for legemsfornærmelse med døden til følge.
Publisert: 20 November 04:51
En 41 år gammel fembarnsmor, som var dørvakt på en pub i Porsgrunn, døde dagen etter at hun ble slått ned av 29-åringen i fjor.
Hendelsen skjedde i Porsgrunn lørdag 3. mars i fjor. Da innehaveren ba 29-åringen om å forlate utestedet, ble hun slått og truet. Dørvakt Anne Wendy Madsen kom til unnsetning, og hun fikk et slag i tinningen. Hun segnet om, og ble kjørt til sykehus i ambulanse. Dagen etter døde hun.
Da saken ble behandlet i retten i forrige uke, sto 29-åringen kun tiltalt for legemsfornærmelse, og var ikke tiltalt for dødsfølge. Aktor, politiadvokat Jon Borgen, la derfor ned påstand om bare seks måneders fengsel, hvorav fem måneder betinget, skriver Telemarksavisa.
Det var ikke retten enig i. Ni måneder av dommen gjøres betinget med to års prøvetid. I tillegg til fengselsstraffen er han dømt til å betale 50.000 kroner i erstatning til hver av Anne Wendy Madsens (41) fem barn og samboer.
29-åringens forsvarer, advokat Morten Wexels, sier han er svært overrasket over dommen. (©NTB)
Lørdag 18. januar 2020
TIL TOPPS? Interne feider, milliardærer og riksretts­saken mot Donald Trump kan styrke elitefavoritt Joe Bidens vinner­sjanser.
Lørdag 18. januar 2020
PLAN: SV vil nå måla i Parisavtalen gjennom prosjektet «grøn ny deal». Eit av tiltaka er å kjøpe kriseramma norske verft, for å gjere dei ­grøne og sikre at arbeidsplassane blir i Noreg.
Lørdag 18. januar 2020
• Da Facebook åpnet sitt første norske kontor i 2016, holdt statsminister Erna Solberg åpningstalen. Hun sammenliknet Facebooks formidable vekst med fargefjernsyn og sa at vi i dag «har innsett at farge-tv er en god ting». Nettstedet...
Lørdag 18. januar 2020
Skattedirektør Hans Christian Holte er skeptisk til at flere land inn­fører nasjonal digitalskatt. – Det kan svekke krafta i den internasjonale prosessen, sier han.
Lørdag 18. januar 2020
Overtramp: Alle disse skandalene som kom og gikk, ikke visste jeg at det var selve livet.
Fredag 17. januar 2020
INGEN HAST: Norge har ennå ikke fått nok informasjon fra USA til å ta stilling til likvideringen av Irans toppgeneral, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Hun vil ikke sette noen tidsfrist.
Fredag 17. januar 2020
• Siv Jensen truer med å gå ut av regjeringen hvis ikke Frp får større gjennomslag etter at partiet tapte dragkampen om å hente hjem IS-kvinnen fra Syria. For Frp har de siste årenes regjeringsdeltakelse vært en stor nedtur. Da...
Fredag 17. januar 2020
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen gir Konkurransetilsynet ny marsj­ordre: Kampen mot internasjonale IT-giganters markedsdominans skal trappes opp.
Fredag 17. januar 2020
KLAR TALE: Det er uholdbare tilstander i luftambulansetjenesten, sier Margit U. Kristoffersen fra gata i Alta. Hun er ikke alene om å mene at staten bør inn og overta ambulanseflyene.
Torsdag 16. januar 2020
• «I den nye Oslo-skolen må tillit og ytringskultur følges av en opplevd bedring av sårbare barns skolehverdag», skriver 42 lærere ved Mortensrud skole i et innlegg i Dagsavisen tirsdag. De skriver for å uttrykke støtte til kollegaer ved...