Tirsdag 12. november 2013
Mange Høyre-velgere uenige i bistandskutt
Oslo (NTB): Sju av ti Høyre-velgere støtter å bruke 1 prosent eller mer av Norges brutto nasjonalinntekt (BNI) på bistand til verdens fattige, ifølge en meningsmåling fra Ipsos MMI.
Publisert: 12 November 19:19
Blant Frps velgere støtter fire av ti spurte at bistandsnivået bør være på dagens nivå eller høyere.
Høyre/Frp-regjeringen ønsker å gå bort fra 1-prosentmålet i sitt forslag til statsbudsjett, men forhandler i disse dager med støttepartiene Venstre og KrF om budsjettet. Nivået på bistanden skal være et sentralt punkt i forhandlingene.
91 prosent av Venstres velgere og 89 prosent av KrFs velgere vil at Norge skal bruke 1 prosent eller mer til bistand.
– Regjeringen foreslår kutt, nå må de også lytte til hva velgerne mener, sier Redd Barnas generalsekretær Tove R. Wang.
En undersøkelse fra Opinion for Kirkens Nødhjelp i oktober viste at 46 prosent av Høyre-velgerne ville holde bistanden på samme nivå som i dag, mens 5 prosent ville øke den. (©NTB)
Onsdag 8. april 2020
At besøkstallet ved Nordnorsk kunstmuseum falt i fjor, henger sammen med at tallene hadde økt kraftig i foregående år, hevder den sparkede direktøren Jérémie McGowan.
Onsdag 8. april 2020
KAMP: Hele verden vil ha tak i det ­samme utstyret. – Det stjeles og beslaglegges over en lav sko. Vi har væpnede vakter på lageret vårt i Kina, sier forretningsmannen Stephen Fu.
Onsdag 8. april 2020
TENKER NYTT: Ap-leder Jonas Gahr Støre sier Norge ikke var godt nok forberedt på pandemi. Han ber om grundig evaluering når krisa er over.
Onsdag 8. april 2020
• Koronakrisa har gitt oss digitalisering på speed. Der vi før møttes fysisk, har vi de siste ukene lært oss å manøvrere sosial kontakt ved hjelp av Zoom, Teams, Skype og Facetime. Lærere samles i grupper på Facebook for å dele digitale...
Tirsdag 7. april 2020
• Tenketanken Civita fortsetter sin utrettelige kamp for eierskapet til den norske modellen og begreper som tillit og faglig argumentasjon. I Civitas virkelighetsoppfatning er det i skjæringspunktet mellom Arbeiderpartiets høyreside og Høyre...
Tirsdag 7. april 2020
På grunn av korona­krisa har Forsvaret stengt museene sine. Det har også ført til at flere medarbeidere er blitt sagt opp på dagen.
Tirsdag 7. april 2020
NY EPOKE: Jubel og lettelse, sinne og avventende skepsis møter Keir Starmer, idet den nyvalgte Labour-lederen tar fatt på sin forvandling av partiet.
Tirsdag 7. april 2020
KRISETID: I hvor stor grad skal krise­tiltakene fortsette etter påske? Tida er inne for en langsiktig strategi og ­retning for landet, mener flere i ­opposisjonen.
Mandag 6. april 2020
AlbumJohann Sebastian Bach «Johannes-Passion, BWV 245»Collegium Vocale Gent Philippe Herreweghe (dir.)Phi/Outhere MusicDet er nå 50...
Mandag 6. april 2020
KommentarRobert Altmans bransje- og tidsåndssatire «The Player» (1992) utspiller seg i og rundt et filmstudio der hovedpersonen Griffin Mill (Tim Robbins) er ansvarlig for å sile...