Print URL: http://www.klassekampen.no/article/20190522/NTBS/709961

Maria Thorisdottir til VM med fulladede batterier

Publiseringsdato: Onsdag 22. mai 2019

Maria Thorisdottir er frisk etter skaden som kostet henne det meste av sesongen, men reiser til VM med lite kamptrening. Energioverskudd skal gjøre opp for det.

Maria Thorisdottir er frisk etter skaden som kostet henne det meste av sesongen, men reiser til VM med lite kamptrening. Energioverskudd skal gjøre opp for det.
– Jeg og Maren (Mjelde) snakket om det, at vi har vært lenge ute, men at vi har fått ladet batteriene og har ganske mye inne som vi har lyst til å få ut. Vi prøver å se det positive i det vi har vært gjennom. Nå er vi veldig klare begge to, sier hun til NTB.
De to Chelsea-spillerne er viktige for landslaget, men begge var på sidelinjen i måned etter måned gjennom vinteren. Mjelde var på banen igjen før makkeren, som først i sesongens to siste kamper fikk spilletid for klubblaget.
– Jeg var klar igjen i april, men da ventet tre semifinaler på rekke og rad, og det var ikke kamper jeg forventet å spille etter å ha vært ute i seks måneder. Jeg er glad for de minuttene jeg fikk i de to siste kampene, og så har jeg trent godt lenge nå, sier datteren til håndballens landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Alvorlig smellThorisdottir pådro seg hjernerystelse i oktober.
– Jeg skjønte da jeg fikk smellen at den ville sitte i en stund. Jeg har hatt hjernerystelse før, og forrige gang var jeg ute tre måneder. Jeg så for meg noe av det samme, men det tok dobbelt så lang tid, sier hun.
– Med en slik skade må man ta en dag av gangen. Du tror du er frisk, men så viser det seg at du ikke er det likevel. Du vet at dagen vil komme da du er god igjen, men vet ikke når det skjer. Det var en frustrerende periode.
Hodeskader skal man ta på alvor, og det føler Thorisdottir at hun gjorde.
– Jeg har fått en del erfaring med hjernerystelse og har lært mye om det, så jeg må kunne si at jeg er blitt sterk i hodet på den fronten. Jeg var veldig tålmodig, sier hun.

God hverdagFor landslaget var hun tilbake på banen mot New Zealand i april, mens hennes comeback i Chelsea-drakt kom med 90 minutter i 8-0-seieren over Yeovil i nest siste serierunde 7. mai. Noen dager senere spilte hun et kvarter i 3-2-seieren over Reading som avsluttet sesongen.
De kampene er alt hun har å vise til siden oktober i fjor, men hun ser likevel optimistisk på utsikten til å prestere i VM-sluttspillet.
– Jeg har trent for fullt i tre måneder nå. Det er ekstremt mye spill på treningene i Chelsea, og jeg spiller med de beste i verden. Treningshverdagen min er veldig bra, sier hun.
Mens mange spillere kommer til VM slitne etter en lang sesong, er Thorisdottirs batterier klare til å levere energi langt ut i sommeren.

(©NTB)

PRESISERING

I går, 2. juli, skrev Klassekampen at Aps Masud Gharahkhani mener at asylsøkere ikke skal få komme til Norge for å søke asyl. Vi presiserer at Gharahkhani ikke går inn for å avskaffe asylretten, men mener at Norge skal jobbe for å få null asylsøkere, og at de som kommer til Norge skal være kvoteflyktninger.

PRESISERING

Klassekampen er upresise i gjengivelsen av et av Mani Hussainis sitater i dette intervjuet. Vi siterer Hussaini blant annet på: «[Frp] er opptatt av å hjelpe i nærområdene, men bevilger i realiteten aldri penger til det». De skulle være: «[Frp] er opptatt av å hjelpe i nærområdene, men har i realiteten ikke bevilget penger til det i opposisjon».Vi beklager. Red

HENRIK SØRENSENS FREDSMALERI

Under trykkingen av Torild Skards artikkel 28. desember 2017 om Henrik Sørensens store veggmaleri i Folkeforbundet i Genève kom Klassekampen dessverre til å oppgi feil navn på maleriet. Sørensen malte verket over et lengre tidsrom, fra 1937 til 1939, og i løpet av prosessen ble utformingen endret vesentlig. Forslag ble refusert og slutt-resultatet ble svært forskjellig fra skissene underveis. På et tidspunkt ble maleriet kalt «Drømmen om den evige fred», men dette ble forkastet før bildet ble fullført. Ved overrekkelsen til Folkeforbundet i Genève i desember 1939 hadde maleriet tittelen «Le rêve de la paix» eller «The Dream of Peace», altså: «Drømmen om freden», og det var 8,6 x 6,55 m, det vil si 56 m2 stort. Mer informasjon kan hentes bl.a. fra Anneleen de Jongs bok om kunsten i Genève ugitt av FN i 2001. En mindre kopi av maleriet finnes altså på PRIO i Oslo.

RETTELSE

I gårsdagens artikkel i Klassekampen om omorganiseringen i Statistisk sentralbyrå, ga en redaksjonell anmerkning inntrykk av at forsker Ådne Cappelen ikke får fortsette i institusjonens forsknings­avdeling. Dette er ikke riktig. Vi beklager feilen. Red.

RETTELSE

I saken «Nav-gründere tjener fett» i Klassekampen 7. juni skreiv vi at Aleris er blant selskapene som har hatt høy avkastning blant attføringsselskapene i perioden 2013–2015. Det er feil. Aleris ble først en del av attføringssektoren da de kjøpte «Pøbelprosjektet» i 2016. I utregningen av avkastning blant de store aktørene på feltet er tall fra Pøbelprosjektet, før de ble eid av Aleris, brukt. Vi beklager. Red.

RettelseI Innspill-spalta av Victoria Tømmeraas Berg lørdag 3. juni, blir forsvarsminister Ine Eriksen Søreide betegnet som «utenriksminister». Dette ble ikke skrevet av spaltisten, og skyldes en redaksjonell feil. Vi beklager. Red.

RETTING

I Dagboka 10. januar stod det at Høgre røysta mot allmenn kvinneleg røysterett i 1913. Dette stemmer ikkje. Vi seier oss leie for feilen. Red.

RETTELSE

I gårsdagens «Pauli ord» kom jeg i skade for å skrive at «Alle norske seriekamper (i fotball) blir fra neste sesong ledsaget av massiv reklame for kommersielle, utenlandske bettingselskaper.» Dette er feil. Norges Fotballforbund (NFF) stilte som krav at det ikke skal sendes slik reklame i tilknytning til norske klubbkamper og det norske landslagets kamper. Jeg beklager.Paul Bjerke

RETTELSE

I Klassekampen i går skreiv vi at Øystein Dørum er avtroppende økonomisjef i DNB Markets og påtroppende økonomisjef i NHO. Det er feil. I begge tilfeller skulle det stått sjeføkonom. Red.

RETTING

Klassekampen skriv at Kongsberg Gruppen hadde bidrege økonomisk til ein studietur til mellom andre Lockheed Martin i regi av Agenda. Med på turen var ti ungdomspolitikarar. I intervjuet med Agenda-leiar Marte Gerhardsen står det at ideen om ein tur til kampflyprodusenten kom frå den norske ambassaden i Washington. Det riktige skal vere at det var Agenda som hadde denne ideen. Sitatet skal derfor vere slik: – I ljos av Forsvarets store kampflyinvestering, syntest vi det ville vere interessant å vitje Lockhead Martin. Turen dit blei organisert av Agenda og ambassaden, ikkje av Kongsberg.Red.

RETTELSE

I denne lederen skriver vi at Muhammad Ali ble satt i fengsel for å ha nektet å delta i Vietnam-krigen. Muhammad Ali ble dømt til fengsel, men sonet aldri. I stedet ble han utestengt fra boksesporten i tre år. Vi beklager. Red.

RETTELSE

I portrettintervjuet med Willibald Storn skrev vi dessverre: «Da russerne okkuperte Østerrike, ble Storns far sendt til Østfronten.» Det skulle selvsagt stått tyskerne eller nazistene, ikke russerne. Takk til oppmerksomme lesere! Red.

RETTELSE

Klassekampen skrev med henvisning til VG at «fire personer som kjente stråselskapene på Seychellene, sitter eller har sittet i Rune Bjerkes aller innerste krets». Det kan vi ikke dokumentere. Det er riktig at de fire har sittet i styret til DNBs filial i Luxembourg, men vi vet ikke om de fire personlig kjente til at DNB tilbød et slikt produkt. Vi beklager. Red.

RETTELSE

I saken «Barnets stemme» av Peder Kjøs fredag 22. januar går det ikke fram hvor barnas sitater og forskningen er hentet fra. De er fra artikkelen «Hva står på spill? Barns deltakelse og budskap i mekling”, publisert i Fokus på familien nr. 4 (2015), som er skrevet av Astrid Strandbu og Renee Thørnblad ved Universitetet i Tromsø. Strandbu ble derimot tildelt æren for å utvikle metodikken BIM, barn i mekling, mens den riktige personen skulle vært Gjertrud Jonassen. Vi beklager! Red.