Print URL: http://www.klassekampen.no/article/20190517/NTBS/512464

Kyrgios-utbrudd til snaut 450.000 kroner: – Han fikk som fortjent

Publiseringsdato: Fredag 17. mai 2019

Casper Ruud mener at australske Nick Kyrgios gikk langt over streken i Roma-kampen. Han vil ha tennisrebellen utestengt. Kyrgios taper nær 450.000 kroner.

Casper Ruud mener at australske Nick Kyrgios gikk langt over streken i Roma-kampen. Han vil ha tennisrebellen utestengt. Kyrgios taper nær 450.000 kroner.
Det er avisen New York Times som melder at opptrinnet ute på banen nå koster ham dyrt. Totalt blir regningen på vel 440.000 kroner etter at han kort etter kampen ble fratatt opptjente premiepenger (245.000) fra kampene i Roma.
Han er også bøtelagt med 195.000 kroner av tennisforbundet ATP.
Avslutningen på torsdagens 2. rundekamp i Masters-turneringen i den italienske hovedstaden ble spesiell. Kyrgios ble disket etter at han lot aggresjonen og frustrasjonen ta overhånd.
Australieren hadde allerede fått poengstraff for krangling med dommeren da han i starten av sett nummer tre hamret racketen i bakken og fulgte opp med å slynge en stol inn på banen.
Kyrgios ble så diskvalifisert fra kampen og forlot arenaen.
– Jeg fikk ikke med meg alle detaljene, men han ble diskvalifisert, og jeg synes ikke det var noe særlig bra oppførsel fra hans side. Jeg synes at han fikk som fortjent da han ble disket, sier Ruud til NTB.
Nordmannen gikk til tredje runde som følge av diskvalifikasjonen. Der måtte han gi tapt for verdensstjernen Juan Martin del Potro med 4-6, 4-6. Ruud ga samtidig spanjolen motstand.

Vil ha utestengelseDa Ruud møtte mediene i etterkant av kampen måtte han samtidig svare på nye spørsmål om Kyrgios.
– Han ble bare sintere og sintere. Han gjør akkurat hva han føler for å gjøre. Han fikk som fortjent, sa Ruud ifølge nyhetsbyrået AP.
20-åringen røpet videre at oppførselen til Kyrgios er et tema blant mange spillere i miljøet.
– Det virker ikke som noe får ham til endre seg nå om dagen. ATP bør gjøre noe … Jeg er ikke den eneste som mener han bør bli suspendert i minst et halvt år, sa han ifølge AP.
Kyrgios er en tennisrebell som flere ganger tidligere har slitt med å oppføre seg på banen. I 2015 møtte han Stan Wawrinka og havnet i overskriftene for å ha kommet med kontroversielle uttalelser underveis i kampen.
Episoden endte med at Kyrgios ble utestengt fra tennisen i 28 dager, samt ilagt en klekkelig bot. Torsdag fulgte han opp med et nytt negativt kapittel.

Ble straffetATP-ledelsen opplyste torsdag at australieren denne gangen vil miste de 33.635 amerikanske dollarene han fikk i premiepenger i Roma. I tillegg trekkes han 45 rankingpoeng.
Ytterligere reaksjoner kan også komme etter at undersøkelsene rundt torsdagens Ruud-kamp er avsluttet.
På bildedelingstjenesten Instagram framsto Kyrgios som en angrende synder torsdag kveld.
– En mildt sagt innholdsrik dag. Følelsene tok overhånd, og jeg ønsker bare å si at atmosfæren var helt vill der ute i dag. Bare supersynd at det endte med tap. Beklager Roma, sees igjen, kanskje, skrev han.

(©NTB)

PRESISERING

I går, 2. juli, skrev Klassekampen at Aps Masud Gharahkhani mener at asylsøkere ikke skal få komme til Norge for å søke asyl. Vi presiserer at Gharahkhani ikke går inn for å avskaffe asylretten, men mener at Norge skal jobbe for å få null asylsøkere, og at de som kommer til Norge skal være kvoteflyktninger.

PRESISERING

Klassekampen er upresise i gjengivelsen av et av Mani Hussainis sitater i dette intervjuet. Vi siterer Hussaini blant annet på: «[Frp] er opptatt av å hjelpe i nærområdene, men bevilger i realiteten aldri penger til det». De skulle være: «[Frp] er opptatt av å hjelpe i nærområdene, men har i realiteten ikke bevilget penger til det i opposisjon».Vi beklager. Red

HENRIK SØRENSENS FREDSMALERI

Under trykkingen av Torild Skards artikkel 28. desember 2017 om Henrik Sørensens store veggmaleri i Folkeforbundet i Genève kom Klassekampen dessverre til å oppgi feil navn på maleriet. Sørensen malte verket over et lengre tidsrom, fra 1937 til 1939, og i løpet av prosessen ble utformingen endret vesentlig. Forslag ble refusert og slutt-resultatet ble svært forskjellig fra skissene underveis. På et tidspunkt ble maleriet kalt «Drømmen om den evige fred», men dette ble forkastet før bildet ble fullført. Ved overrekkelsen til Folkeforbundet i Genève i desember 1939 hadde maleriet tittelen «Le rêve de la paix» eller «The Dream of Peace», altså: «Drømmen om freden», og det var 8,6 x 6,55 m, det vil si 56 m2 stort. Mer informasjon kan hentes bl.a. fra Anneleen de Jongs bok om kunsten i Genève ugitt av FN i 2001. En mindre kopi av maleriet finnes altså på PRIO i Oslo.

RETTELSE

I gårsdagens artikkel i Klassekampen om omorganiseringen i Statistisk sentralbyrå, ga en redaksjonell anmerkning inntrykk av at forsker Ådne Cappelen ikke får fortsette i institusjonens forsknings­avdeling. Dette er ikke riktig. Vi beklager feilen. Red.

RETTELSE

I saken «Nav-gründere tjener fett» i Klassekampen 7. juni skreiv vi at Aleris er blant selskapene som har hatt høy avkastning blant attføringsselskapene i perioden 2013–2015. Det er feil. Aleris ble først en del av attføringssektoren da de kjøpte «Pøbelprosjektet» i 2016. I utregningen av avkastning blant de store aktørene på feltet er tall fra Pøbelprosjektet, før de ble eid av Aleris, brukt. Vi beklager. Red.

RettelseI Innspill-spalta av Victoria Tømmeraas Berg lørdag 3. juni, blir forsvarsminister Ine Eriksen Søreide betegnet som «utenriksminister». Dette ble ikke skrevet av spaltisten, og skyldes en redaksjonell feil. Vi beklager. Red.

RETTING

I Dagboka 10. januar stod det at Høgre røysta mot allmenn kvinneleg røysterett i 1913. Dette stemmer ikkje. Vi seier oss leie for feilen. Red.

RETTELSE

I gårsdagens «Pauli ord» kom jeg i skade for å skrive at «Alle norske seriekamper (i fotball) blir fra neste sesong ledsaget av massiv reklame for kommersielle, utenlandske bettingselskaper.» Dette er feil. Norges Fotballforbund (NFF) stilte som krav at det ikke skal sendes slik reklame i tilknytning til norske klubbkamper og det norske landslagets kamper. Jeg beklager.Paul Bjerke

RETTELSE

I Klassekampen i går skreiv vi at Øystein Dørum er avtroppende økonomisjef i DNB Markets og påtroppende økonomisjef i NHO. Det er feil. I begge tilfeller skulle det stått sjeføkonom. Red.

RETTING

Klassekampen skriv at Kongsberg Gruppen hadde bidrege økonomisk til ein studietur til mellom andre Lockheed Martin i regi av Agenda. Med på turen var ti ungdomspolitikarar. I intervjuet med Agenda-leiar Marte Gerhardsen står det at ideen om ein tur til kampflyprodusenten kom frå den norske ambassaden i Washington. Det riktige skal vere at det var Agenda som hadde denne ideen. Sitatet skal derfor vere slik: – I ljos av Forsvarets store kampflyinvestering, syntest vi det ville vere interessant å vitje Lockhead Martin. Turen dit blei organisert av Agenda og ambassaden, ikkje av Kongsberg.Red.

RETTELSE

I denne lederen skriver vi at Muhammad Ali ble satt i fengsel for å ha nektet å delta i Vietnam-krigen. Muhammad Ali ble dømt til fengsel, men sonet aldri. I stedet ble han utestengt fra boksesporten i tre år. Vi beklager. Red.

RETTELSE

I portrettintervjuet med Willibald Storn skrev vi dessverre: «Da russerne okkuperte Østerrike, ble Storns far sendt til Østfronten.» Det skulle selvsagt stått tyskerne eller nazistene, ikke russerne. Takk til oppmerksomme lesere! Red.

RETTELSE

Klassekampen skrev med henvisning til VG at «fire personer som kjente stråselskapene på Seychellene, sitter eller har sittet i Rune Bjerkes aller innerste krets». Det kan vi ikke dokumentere. Det er riktig at de fire har sittet i styret til DNBs filial i Luxembourg, men vi vet ikke om de fire personlig kjente til at DNB tilbød et slikt produkt. Vi beklager. Red.

RETTELSE

I saken «Barnets stemme» av Peder Kjøs fredag 22. januar går det ikke fram hvor barnas sitater og forskningen er hentet fra. De er fra artikkelen «Hva står på spill? Barns deltakelse og budskap i mekling”, publisert i Fokus på familien nr. 4 (2015), som er skrevet av Astrid Strandbu og Renee Thørnblad ved Universitetet i Tromsø. Strandbu ble derimot tildelt æren for å utvikle metodikken BIM, barn i mekling, mens den riktige personen skulle vært Gjertrud Jonassen. Vi beklager! Red.