Utenriks

Lørdag 10. november 2018
SANKSJONER: EU vil gi Italia bøter om ikke regjeringen strammer inn statsbudsjettet. – Italia står overfor et fryktelig dilemma, sier professor emeritus Steinar Stjernø.
Fredag 9. november 2018
I KLINSJ: Jeff Sessions føyer seg til den lange lista av politikere Donald Trump har avsatt. Men presidenten kan ha skapt en større en brann enn den han ønsket å slukke.
Torsdag 8. november 2018
DELSEIER: På tross av at Donald Trump er mislikt av et flertall i USA, klarte presidenten å sikre en delseier i mellomvalget. Nå venter Russland-etterforskningen.
Onsdag 7. november 2018
PÅSKUDD: USA og Russland anklager hverandre for å bryte INF-avtalen, men er egentlig ikke interesserte i å beholde den. Det sier Nupi-forsker Sverre Lodgaard.
Tirsdag 6. november 2018
VALG: Over hele USA har Demokrat-kandidater kjempet for å ikke la mellomvalget bare handle om Donald Trump. Kan det gi dem mulighet til løsne presidentens maktgrep i Washington, D.C.?
Mandag 5. november 2018
STOPP: Vladimir Putin er rasjonell, kan mer om atomvåpen og har langt mer erfaring enn Donald Trump. Det kan redde INF-avtalen, sier den amerikanske sikkerhetstoppen Andrew Weber.
Lørdag 3. november 2018
PRESS: Menge vil at Norge skal trekke ut sine investeringer og stanse salg av militært utstyr til Saudi-Arabia. Men Oljefondet planlegger å doble investeringene i landet.
Fredag 2. november 2018
ANGREP: De kurdiskledete SDF-styrkene må nå avbryte sin offensiv mot Den islamske staten (IS) for å stagge Tyrkias angrep ved Kobane.
Torsdag 1. november 2018
SNUR: Etter drapet på Jamal Khashoggi har Saudi-kronprins Mohammed Bin Salman blitt en belastning for USA. Våpenhvile vil være første skritt mot maktskifte i Riyad, sier egyptisk professor.
Onsdag 31. oktober 2018
BESTEMT: En diplomatisk, men offensiv Theresa May forsvarte i går britenes beslutning om å gå ut av EU da hun besøkte Stortinget.
Tirsdag 30. oktober 2018
FRITT VILT: Forfølgelsen av venstresida og minoriteter i Brasil vil skjerpes med Jair Bolsonaro ved makten, frykter aktivisten Pablo Neri.
Mandag 29. oktober 2018
UTSATT: I etterkant av synagogeterroren i Pittsburgh anklages etablerte politikere i USA for å befeste antisemittiske konspirasjonsteorier.
Lørdag 27. oktober 2018
SIKKERHET: Både Finland og Sverige knytter seg tettere til Nato på tross av at ingen av landene er med i alliansen. Det handler om Russland.
Fredag 26. oktober 2018
SLAGPLAN: Donald Trump oppfordret til «fred og harmoni» etter at bomber har blitt sendt til Demokrater og medier. Men det er fortsatt krigsrop som får fansen til å juble.
Torsdag 25. oktober 2018
BUDSJETT: Italias regjering ble overkjørt av EU-kommisjonen på sitt forslag til statsbudsjett. – Dersom det blir krise, kan alt skje, sier den italienske forfatteren Thomas Fazi.
Onsdag 24. oktober 2018
DRAP: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan unnlot å peke på kronprins Muhammad bin Salman i sin redegjørelse om Khashoggi-drapet.
Tirsdag 23. oktober 2018
DEKKHISTORIE: Amerikanske politikere og EU tror ikke på Saudi-Arabias forklaring om drapet på journalisten Jamal Khashoggi.
Mandag 22. oktober 2018
BEKLAGER: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at INF-avtalen ryker – og legger skylden på Russland.
Lørdag 20. oktober 2018
KRIGSSPILL: Den største Nato-øvelsen etter den kalde krigen begynner neste uke. 50.000 Nato-soldater skal øve på å komme Norge til unnsetning.
Fredag 19. oktober 2018
RAID: Styrtrike finansfolk har i årevis unndratt milliarder i utbytteskatt i over ti europeiske land. En avhopper kaller opplegget «djevel­maskinen».