Utenriks

Mandag 16. september 2019
MOTMAKT: Høstens store stridstema i Frankrike blir president Macrons ­pensjonsreform. Nå mobiliserer fag­foreningene til storstreik.
Lørdag 14. september 2019
I FRONT: Den arabiske våren startet i Tunisia i 2011. I høst skal de velge ny president og nytt parlament.
Fredag 13. september 2019
LIDER: India annullerte forrige måned selvstyret i indisk-kontrollerte Kashmir. Provinsen er hermetisk lukket. – Mitt folk lider, forfølges og tortureres, sier kasjmirsk aktivist.
Torsdag 12. september 2019
BØDDEL BORTE: Blodtørste John Bolton forsvant ut av Det hvite hus. Dermed kan krigspresset på Donald Trump ha lettet.
Onsdag 11. september 2019
TØFF JOBB: Boris Johnsons nederlag i parlamentet betyr ikke at han taper på lengre sikt. Labour får en tøff jobb i et nyvalg, mener eksperter.
Tirsdag 10. september 2019
FORSMAK: Hvor skal klimaflyktninger dra hen? På Bahamas sliter tusenvis av overlevende med å flykte fra katastrofen.
Mandag 9. september 2019
PRESSET: – De amerikanske sanksjonene er en ­eksistensiell trussel mot Iran, og landet vil bruke alt de kan for å stanse truslene, sier iransk forsker.
Lørdag 7. september 2019
MISLIKT: Labours leder Jeremy Corbyn har overtaket i det britiske parlamentet. Men bare 5 prosent av brexit-velgerne mener han kan løse floka.
Fredag 6. september 2019
«NO DEAL»: 40 prosent av velgerne står bak statsminister Boris Johnsons harde brexit-linje. ­Opposisjonens velgere er derimot langt mer splittet.
Torsdag 5. september 2019
POPULISME: Boris Johnson har tapt flertallet i parlamentet, men står sterkt blant velgerne i et nyvalg.
Onsdag 4. september 2019
SJAKKSPILL: Statsminister Boris Johnson truer med nyvalg hvis Det konservative partiet ikke støtter hans egen brexit-plan. Det er risikabelt både for regjeringen og for opposisjonen, sier valgforsker.
Tirsdag 3. september 2019
DELT: Splittelsen mellom øst og vest har gitt Alternativ for Tyskland (AfD) medvind i søndagens delstatsvalg, mener eksperter.
Mandag 2. september 2019
SVART HULL: For å redde klima og hindre en ny økonomisk krise må Angela Merkel legge bort Tysklands stramme budsjettpolitikk, mener kritikere.
Lørdag 31. august 2019
ADVARER: Tyrkia jobber for å få stabilisere Nord-Syria slik at flyktningene kan vende hjem, sier den tyrkiske utenriksministeren. Samtidig advarer han mot en ny flyktningkrise.
Fredag 30. august 2019
KNAPP TID: Boris Johnsons motstandere pønsker ut en plan for å stanse statsministerens parkering av parlamentet. De har få alternativer og knapt med tid, fastslår forsker Sam Anderson.
Onsdag 28. august 2019
ANSVAR: Verden vil redde Amazonas. Men det er vår egen import og forbruk av brasiliansk kjøtt og soya som setter regnskogen i brann, sier forskere.
Tirsdag 27. august 2019
MOTSTAND: Venstre og KrF åpner for å si nei til den kontroversielle frihandelsavtalen Norge har inngått med Brasil.
Mandag 26. august 2019
HÅND I HÅND: En håndfull styrtrike amerikanere har brukt hundrevis av millioner dollar på å sikre en ny vår for den ekstreme høyresida.
Lørdag 24. august 2019
POLITISK: Amazonas-branner er ikke en naturkatastrofe. Krisa drives av storkapitalens pengejakt og Jair Bolsonaros høyreradikale prosjekt.
Fredag 23. august 2019
STEILE: Iran står ikke bak angrepene på tankskip i Persiabukta, men kan likevel stanse dem. Det sier Irans utenriksminister Javas Zarif.