Utenriks

Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Mandag 20. mai 2019
I GANG: Forhandlingene mellom protestbevegelsen og hæren i Sudan starter igjen. Lørdag demonstrerte islamister av frykt for å bli holdt ute.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.
Torsdag 16. mai 2019
SPENT: USA flytter presset på Iran videre til Irak.
Onsdag 15. mai 2019
HANDELSKRIG: Jo lenger tollkrigen trekker ut og utvides, jo større blir de strukturelle virkningene.
Tirsdag 14. mai 2019
FARLIG: USA trapper opp sitt nærvær i Persiabukta. – Det er en reell fare for storkrig i regionen, hevder egyptisk Midtøsten-kjenner.
Lørdag 11. mai 2019
ADVARER: USA satser på at sanksjoner skal velte Nicolás Maduro. Regjeringskritikere bekymrer seg for den humanitære prisen.
Fredag 10. mai 2019
VALG: Bedre enn fryktet, men verre enn forventet for ANC, viser de første resultatene fra valget i Sør-Afrika onsdag.
Torsdag 9. mai 2019
TVEEGGET SVERD: To nye innvandringsfiendtlige partier skaper kaos på borgerlig side. Det kan være godt nytt for dansk venstreside, men det kan også føre til trøbbel, ifølge valgforsker.
Onsdag 8. mai 2019
VIL HJEM: Regimeskifte eller ikke, Jannyra González drømmer om å en dag samle familien i Venezuela igjen. – For oss handler ikke dette om politikk, men om å overleve, sier hun.
Tirsdag 7. mai 2019
VÅPENHVILE: Etter ei blodig helg ble det i går våpenhvile i Gaza. Vise­helseministeren sier levekårene er ­fryktelige og ber om heving av blokade og okkupasjon.
Mandag 6. mai 2019
I KØ: Til nå har regjeringen stått mot offensiven fra Juan Guaidó og USA. Men hvor lenge kan Nicolás Maduro overleve med et folk som presses stadig hardere av inflasjon, sanksjoner og mat­mangel?
Lørdag 4. mai 2019
DELT: I ­Venezuela sprer desperasjon og skuffelse seg blant tilhengerne til opposisjonsleder Juan Guaidó. Regjeringens tilhengere feiret 1. mai som en seier.
Fredag 3. mai 2019
PLAN B: Opposisjonen i Venezuela er i ferd med å gå tom for alternativer. USA lar Norge være nøytrale for å holde kanalene åpne.
Torsdag 2. mai 2019
OPPGJØR: Opposisjonen i Venezuela gir ikke opp offensiven mot president Nicolás Maduro. – Vi vil forsvare regjeringen mot kuppforsøket, sier mekanikeren Andres til Klassekampen.
Tirsdag 30. april 2019
VÆPNET: Opposisjonsleder i Venezuela Juan Guaidó sier han støttes av militære styrker i jakta på regimeskifte. Klassekampen følger utviklingen direkte fra Caracas.
Tirsdag 30. april 2019
SEPARATISME: Cataloniaspørsmålet blir trolig avgjørende når valgvinner Pedro Sánchez skal forsøke å danne regjering.
Mandag 29. april 2019
DRASTISK: Etter massive klimaprotester og en avsløring om ubrukte klimamidler, vil Labour tvinge regjeringen til å erklære en nasjonal klimakrise.
Lørdag 27. april 2019
ETT BELTE, NY VEI: Kina legger fram en justert versjon av silkeveiprosjektet for å dempe uroen over gjeldsbyrden for berørte land.
Fredag 26. april 2019
STRAFF: USA innfører nulltoleranse mot iransk olje­eksport. Kina stiller seg i fremste rekke mot USAs sanksjonsregime.