Kultur og medier

Onsdag 1. april 2020
Navs kompensasjons­ordning til selv­stendig nærings­drivende blir trolig ikke utbetalt før tidligst i juni. Musiker Anja Lauvdal er redd for å miste leiligheten i mellomtida.
Tirsdag 31. mars 2020
Filmregissør Geir Greni etterlyser krisehjelp fra Norsk filminstitutt etter stengingen av kinoene. Men instituttet venter på svar fra regjeringen.
Mandag 30. mars 2020
Uansett hvor lenge unntakstilstanden varer, vil 2020 neppe bli et normalt inntektsår for museene. Museumsforbundet frykter at tapet kan vedvare i flere år.
Lørdag 28. mars 2020
En av ti nordmenn har liten tiltro til forsk­ning på kjønn og likestilling, viser en ny undersøkelse. I flere land er kjønnsstudier under sterkt press.
Fredag 27. mars 2020
Hole bibliotek lar brukerne bestille og plukke opp bøker i en eske på utsida av døra. Nå håper Norsk bibliotekforening at flere små bibliotek følger etter.
Torsdag 26. mars 2020
Et treårig arbeidsstipend til Karl Ove Knausgård fikk forfatter Rune Salvesen til å se rødt. Nå etterlyser han en behovsprøvd stipendordning.
Onsdag 25. mars 2020
Bokbransjen frykter dårlig boksalg påvirker det litterære kretsløpet. – Bøker kan bli en luksus­vare mange ikke unner seg, sier ­daglig leder ved ­Sagene bokhandel.
Tirsdag 24. mars 2020
Kristin Flood trekker lydbøkene sine fra strømmetjenesten Storytel. Hun beskriver forfatterhonoraret som skandaløst lavt.
Mandag 23. mars 2020
Tusenvis av selskaper kan vite hvor Grindr-bruker Rolf Martin Angeltvedt befinner seg. Det kan det snart bli satt en stopper for.
Lørdag 21. mars 2020
Elisabeth Sjaastad i Nettkino vil tilby strømming av helt ferske filmer i koronakrisa. Stengte kinoer er skeptiske til tiltaket.
Fredag 20. mars 2020
Avisa Frostingen har mistet nesten alle annonse­inntekter som følge av koronakrisa. Og de er ikke alene. Flere vil gå dukken, advarer Landslaget for lokal­aviser.
Torsdag 19. mars 2020
Maja Lundes «Bienes historie» er i det stille blitt tilgjengelig for strømming hos både Fabel og Storytel. Nå forventer forfatteren at flere av kollegaene hennes får samme fordel.
Onsdag 18. mars 2020
Antall enkeltmannsforetak i kultursektoren er nær tredoblet det siste tiåret. Koronakrisa viser at flere burde være fast ansatt, mener lysdesigner Magnus Boyd.
Tirsdag 17. mars 2020
Regjeringens krisepakke skaper forvirring for kulturarbeidere. – Jeg kjenner på frykten for hvordan det skal gå, sier klipper og fotograf Una Damsgård.
Mandag 16. mars 2020
Jenny Hvals USA-turné er avlyst. Nå er hun bekymret for sin egne musikere. – De mister all inntekten de hadde planlagt for april, sier hun.
Lørdag 14. mars 2020
En video av teaterregissør Vegard Vinge som spruter maling ut av rumpa, har utløst rop om sløsing med skatte­penger. Men for Vinge/Müller er sløseri et gode.
Fredag 13. mars 2020
Korona-krisa gir millionsmeller for norske teatre. Bransjen forventer at de er inkludert i krisepakka regjeringen legger fram i dag.
Torsdag 12. mars 2020
Musikere, skuespillere og forfattere rammes hardt av korona-avlysninger. – Det er fullstendig krise, sier vokalist Fredrik William Olsen i Kråkesølv.
Onsdag 11. mars 2020
Neste uke holder lederen av Stopp islamiseringen av Norge foredrag på et av Oslo-bibliotekene, til protester fra bibliotekarenes fagforening.
Tirsdag 10. mars 2020
Y-blokka får hjelp av kjendisadvokat Berit Reiss-Andersen, som ber Riksantikvaren frede bygget midlertidig.