Onsdag 27. juni 2012
Fortsatt borgerlig kaos
UKLART: Høyre-leder Erna Solberg har avblåst kaoset på borgerlig side, men Siv Jensen er uenig. - Vi har fortsatt ikke fått svar på hvem som vil samarbeide med hvem, sier Frp-lederen.

- Det er på ingen måte klarlagt hvem som vil samarbeide med hverandre på borgerlig side, sier Siv Jensen.


Frp-lederen gjorde intet forsøk på å skjule sin irritasjon over borgerlige partilederkolleger da hun sammen med nestleder Per Sandberg oppsummerte det politiske halvåret på Stortinget i går.


Jensen mener både Høyre-leder Erna Solberg og Venstre-leder Trine Skei Grande har brukt de første sommerukene på å skade det borgerlige samarbeidet.


Frp-lederen går også i rette med Høyre-lederens kunngjøring om at regjeringsspørsmålet på borgerlig side endelig er avklart.


- Til forskjell fra Frp er Erna Solberg ikke tydelig. Hun snakker både om en Bondevik II-løsning og rein Høyre-regjering. Jeg opplever også at Trine Skei Grande skaper unødig konflikt og avstand til Frp. Begge skaper uro og bidrar til konflikter som ikke trenger å være der, sier hun.


Solberg sa på Høyres pressekonferanse i forrige uke at hun kan leve med flere ulike regjeringskonstellasjoner - også en som ikke omfatter Frp.


I går fulgte Venstre-leder Grande opp med å sammenlikne Frps nye asylpolitikk med Taliban, og uttalte at det at det er usannsynlig at Venstre vil sitte i samme regjering som Frp.


- Her rygger Venstre fra det de har sagt tidligere. Det forvirrer meg, fordi vi det siste halvåret har klart å jobbe oss sammen i så mange spørsmål, sier Jensen, som selv er glassklar på hvilken regjering hun ønsker seg:


- Vårt foretrukne alternativ er en regjering av alle opposisjonspartiene. Det har vi sagt i årevis.


Mye gjenstår


Uklarhet rundt regjeringsallianser ble regnet som en av hovedårsakene til de borgerliges valgnederlag i 2009. Siden den gang har imidlertid de fire opposisjonspartiene funnet sammen på stadig flere områder i Stortinget.


Men skal det borgerlige kaoset for alvor bli en saga blott, mener Jensen det er mye som må gjøres:


n KrF må komme med sin regjeringsavklaring, som er bebudet i høst.


n Venstre må gi klar beskjed om partiet vil kunne sitte i regjering med Frp.


n De borgerlige partiene må sette seg ned for å bli enige om de «overordnede punktene» i politikken til en borgerlig regjering.


- Vi har fortsatt ikke fått svar på hvem som vil samarbeide med hvem. Jeg har fortsatt stor tro på at vi skal komme i mål med dette. Men vi er altså ikke der i dag, sier Jensen.

Artikkelen er oppdatert: 22. oktober 2013 kl. 10.48
Lørdag 25. mai 2019
FEIDE: På Frogner i Oslo er en familieleilighet ombygd til ti hybler. Naboene i sameiet har i lang tid kjempet mot utleiemogul og tidligere bystyre­politiker Nordan Helland.
Fredag 24. mai 2019
BOMVEG: Ap-leiar Jonas Gahr Støre vil ta ned bomstasjonar og innføra eit meir rettferdig system for vegbetaling. Bompengetoppar vendar forslaget ryggen.
Torsdag 23. mai 2019
EIER IKKE: Regjeringen vil at flere skal bli boligeiere, men for mange sykepleiere i Oslo forblir boligdrømmen en drøm.
Onsdag 22. mai 2019
ISLAMSK FINANS: Bare 11,8 prosent av et utvalg norsk-somaliere i Oslo eier egen bolig. 95 prosent ville ha kjøpt dersom det fantes en boligfinansiering i tråd med islam.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
FRIHET: Ytrings­friheten er truet av både Facebook og hatprat, og Torbjørn Røe Isaksen vil ettergå hvordan de store private selskapene styrer offentligheten.
Lørdag 18. mai 2019
OMKAMP: Etter at regjeringens spare­plan har gått i vasken, tror Liv Signe Navarsete (Sp) på omkamp om Andøya.
Torsdag 16. mai 2019
PRISSJOKK: Frank Bakke-Jensen (H) åpner for at andre kan måtte ta regningen for ekstra kostnader. – Kan bety å sende regningen til velferden, pensjonister og fattige, sier SV.
Onsdag 15. mai 2019
GÅR NASJONALT: Rundt 500 bunadskvinner viste muskler foran Stortinget i går. De varsler kamp for fødeavdelinger over hele landet.
Tirsdag 14. mai 2019
LIKT OG ULIKT: Lammekarré og rødvin til tross, norske islam­kritikere fikk ikke servert det de ­ønsket seg da de hadde Steve ­Bannon til bords.