Mandag 2. april 2007
Samisk Pondus

Tegneseriefiguren Pondus snakker etter hvert mange språk. John Trygve Solbakk og Cálliid Lágádus har sørget for at han hver jul snakker nordsamisk, sørsamisk og lulesamisk.

– Vi har bare midler til å oversette juleheftet, men det bestilles året ut, sier han.

I tillegg til Pondus byr forlaget på de tradisjonelle juleheftene om Kaptein Vom, også de på tre språk. I 2003 ble også Nemis julehefte oversatt til lulesamisk.

I 1987 og 1988 kom Donald Duck ut på samisk en gang i måneden, men det lønte seg ikke. Cálliid Lágádus har samlet utgivelsene fra de to årene og bundet dem inn i en praktutgave, som de nå bare har noen få, private eksemplarer igjen av. Det motiverer til å prøve å vekke Donald til live igjen, eller Vulle Vojaš, som han heter på samisk.

– Vi jobber med å få en avtale med Egmont nå, sier Solbakk.

Artikkelen er oppdatert: 22. november 2007 kl. 19.39
Lørdag 22. februar 2020
Må dagens forfattere selv ta ansvar for markedsføringen? Nei, sier Kaja Kvernbakken, som likevel finner stor glede i å «pushe» debutboka på Instagram.
Fredag 21. februar 2020
– Vi vil ha en eier som satser på journalistikken, sier Joel Jonsson, tillitsvalgt i Hall Media. Polaris og Amedia er i budkamp om det kriserammede konsernet.
Torsdag 20. februar 2020
De siste fem årene er det knapt blitt utgitt diktsamlinger for ungdom. Nå tror flere at trenden kan snu.
Onsdag 19. februar 2020
Resetts søknad om medlemskap i Redaktørforeningen ble avslått etter en «helhetsvurdering». Pressenestor Per Edgar Kokkvold etterlyser en bedre begrunnelse.
Tirsdag 18. februar 2020
Poet og bibliotekar Paal Bjelke Andersen opplever at de «enkle» diktene ikke snakker til ham.
Mandag 17. februar 2020
Kulturrådet har bedt Bylarm om å betale artistene bedre, og samtidig kuttet i støtta til festivalen. – De kveler Bylarms sjel, sier programsjef Joakim Haugland.
Fredag 14. februar 2020
SSB presenterer misvisende besøkstall ved norske teatre, vedgår byrået selv. BI-professor Anne-Britt Gran sier at statistikken skjuler en betydelig markedssvikt.
Torsdag 13. februar 2020
NTB-sjef Sarah Sørheim vil innføre en ny type avtale for levering av nyhetsstoff, der nyhetsbyrået skiller på redaksjonelle medier og andre. Diskriminering, svarer Resett-redaktør Helge Lurås.
Onsdag 12. februar 2020
Da Martin Svedman skrev sin første diktsamling, ville han gjøre den så tilgjengelig som mulig. – Jeg ønsket at den skulle treffe flere enn bare poesi­kjennerne, sier han.
Tirsdag 11. februar 2020
Ifølge Pressens Faglige Utvalg er det innafor presse­etikken å omtale islam som «nazisme» – og å bruke ord som «jødesvin» i humor. – Tilliten til PFU er skadet, sier Anti­rasistisk Senter.