Lørdag 5. august 2006
Kulturrådet: – Interessant

Direktør i Kulturrådet, Ole Jacob Bull, sier seg positivt innstilt til Morgenstiernes forslag om å anonymisere bøker, hvis det lar seg gjøre:

– Vi forholder oss ikke til manuskripter eller halvferdige bøker, for vi skal ikke være noe sikkerhetsnett for kvalitetsvurderingen i forlagene. Og det dreier seg om mange titler, så de praktiske sidene ved det er ikke nødvendigvis så enkelt. Men hvis det hadde vært mulig å finne en metode som minner om det som praktiseres i romankonkurranser, ville det vært interessant.

Når det gjelder kvalitetsvurderingen på de allerede innkjøpte bøkene, viser Bull til at det er subjektive meninger. Strukturkritikken, derimot, kommenterer han:

– Det er klart de tre største forlagene i Norge har hatt innflytelse på godt og vondt, og noen av maktforholdene som fins mellom liten og stor vil i noen grad forplante seg inn i forvaltningen. Men vi setter sammen utvalgene så balansert som mulig.

Artikkelen er oppdatert: 22. november 2007 kl. 19.36
Mandag 30. mars 2020
Uansett hvor lenge unntakstilstanden varer, vil 2020 neppe bli et normalt inntektsår for museene. Museumsforbundet frykter at tapet kan vedvare i flere år.
Lørdag 28. mars 2020
En av ti nordmenn har liten tiltro til forsk­ning på kjønn og likestilling, viser en ny undersøkelse. I flere land er kjønnsstudier under sterkt press.
Fredag 27. mars 2020
Hole bibliotek lar brukerne bestille og plukke opp bøker i en eske på utsida av døra. Nå håper Norsk bibliotekforening at flere små bibliotek følger etter.
Torsdag 26. mars 2020
Et treårig arbeidsstipend til Karl Ove Knausgård fikk forfatter Rune Salvesen til å se rødt. Nå etterlyser han en behovsprøvd stipendordning.
Onsdag 25. mars 2020
Bokbransjen frykter dårlig boksalg påvirker det litterære kretsløpet. – Bøker kan bli en luksus­vare mange ikke unner seg, sier ­daglig leder ved ­Sagene bokhandel.
Tirsdag 24. mars 2020
Kristin Flood trekker lydbøkene sine fra strømmetjenesten Storytel. Hun beskriver forfatterhonoraret som skandaløst lavt.
Mandag 23. mars 2020
Tusenvis av selskaper kan vite hvor Grindr-bruker Rolf Martin Angeltvedt befinner seg. Det kan det snart bli satt en stopper for.
Lørdag 21. mars 2020
Elisabeth Sjaastad i Nettkino vil tilby strømming av helt ferske filmer i koronakrisa. Stengte kinoer er skeptiske til tiltaket.
Fredag 20. mars 2020
Avisa Frostingen har mistet nesten alle annonse­inntekter som følge av koronakrisa. Og de er ikke alene. Flere vil gå dukken, advarer Landslaget for lokal­aviser.
Torsdag 19. mars 2020
Maja Lundes «Bienes historie» er i det stille blitt tilgjengelig for strømming hos både Fabel og Storytel. Nå forventer forfatteren at flere av kollegaene hennes får samme fordel.