Klassekampen-akademiet

Nysgjerrig på politikk, medier og kultur? Glad i å skrive?

Klassekampen-akademiet 2017–2018

Søknadsfrist 21. august.

Klassekampen-akademiet er en forelesningsrekke med tilhørende oppgavearbeid, for vordende samfunnsdebattanter og unge journalistspirer med interesse for politikk, kultur og medier.

Akademiet består av tre obligatoriske helgesamlinger og en dagssamling. Første samling blir 3.–5. november. Andre samling 23.–25. februar. Tredje samling blir englandsstur en helg i april, og siste samling skjer i forbindelse med Klassekampens sommerfest 8. juni. I tillegg kommer obligatorisk oppgavearbeid som vil følges opp av mentorer tilknyttet Klassekampens redaksjon. Deltakere får også tilbud om to dagers hospitantopphold i Klassekampens redaksjon.

Blant akademiets forelesere er:
Åsa Linderborg, kulturredaktør i Aftonbladet og forfatter av «Meg eier ingen», journalist og forfatter Åsne Seierstad, Rune Lykkeberg, sjefredaktør i Information, og Klassekampens Bjørgulv Braanen.

Klassekampen-akademiet gir deg:
• Solid faglig innhold og kvalifisert veiledning.
• Nye bekjentskaper og utvidet nettverk.
• Muligheten til å se en avis fra innsiden.
• Gratis abonnement på Klassekampen fra høsten 2017 til juni 2018.
• Startpakke med litteratur og rekvisita.
• Deltakerbevis ved gjennomførelse av akademiet.
• Reise og overnatting dekket etter behov. Refusjonskrav meldes i løpet av 14 dager etter samlingene.

Du forplikter deg til:
• Egenandel på kr 3000 (Hvorav kr 2000 regnes som egenandel for samling ved Universitetet i Cambridge våren 2018. Reise og opphold utover dette er inkludert). Egenandelen kan betales i to omganger: høsten 2017 og våren 2018.
• Deltakelse på obligatoriske helgesamlinger i november, februar og april. Samlingene varer fra fredag ettermiddag til søndag. Hvis noen helger er helt umulige å få til ber vi om at dette meldes fra om ved eventuelt opptak.
• Deltakelse på avsluttende samling og Klassekampens sommerfest 8. juni. Dag- og kveldstid.
• Oppgavearbeid underveis. Det vil bli to større innleveringer etter samlingene i februar og april. Pass på at du har tid til å jobbe med dette i de påfølgende periodene. I tillegg kommer noen mindre skriveoppgaver fortløpende.

Tror du Klassekampen-akademiet er noe for deg?

Send din søknad til akademiet@klassekampen.no
Søknaden skal være på maks to sider, inkludert CV og begrunnelse for hvorfor du søker deg til Klassekampen-akademiet.

NB: Søknadsfrist 21. august

Linderborg

Åsa Linderborg

Seierstad

Åsne Seierstad

Lykkeberg

Rune Lykkeberg

Braanen

Bjørgulv Braanen

Klassekampen-akademiet er støttet av:

Sponsorer

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk