Klassekampen.no

Grovt sagt

Biblioteket
Lørdag 9. juni 2018

Min kamp

Nå som sommern straks er over, er det på tide å tenke på tv-høsten.

Prins Fredrik Skavlan abdiserer fra statskanalen, og NRK mister den siste lokkematen for å beholde lisensmotstanderne (bortsett fra...

Les mer >>

Biblioteket
Lørdag 26. mai 2018

Nye fiender

Det finnes mange konfliktlinjer i samfunnet. Her i denne avisa kan det se ut til at man mener den mellom fattig og rik er av en viss betydning. Men en ny konfliktlinje er i emning. Eller: under konstruksjon.

Det ...

Les mer >>

 
Biblioteket
Lørdag 19. mai 2018

Pausepanda

Du vet ikke hva du har før du mister det. Det har blitt tydelig denne uka. Når lydene og bildene som styrer rutinene dine tas vekk, kan du da fortsatt gjennomføre hverdagen?

Når du er vant til å slumre til en...

Les mer >>

Biblioteket
Lørdag 12. mai 2018

Slik gikk det

Det har åpenbart seg en gullgruve i Presse-Norge. Vi kan kalle den «Slik gikk det med»-saken. Konseptet er enkelt. Artikkelen tar utgangspunkt i en realityserie, en populær film eller liknende og kartlegger hvordan det ...

Les mer >>

 
Biblioteket
Lørdag 5. mai 2018

OMGP

Til å være en internasjonal og upolitisk musikkonkurranse er Melodi Grand Prix oppsiktsvekkende lite internasjonal, upolitisk og musikalsk.

Eller oi, det heter jo Eurovision nå – et gyllent riss av en årlig...

Les mer >>

Biblioteket
Lørdag 28. april 2018

Lev vel

Er du fast leser av denne spalten, husker du kanskje at det også forrige lørdag var Hanne Nabintu Herlands nye nett-tv-serie «Søstre» som tok opp spalteplassen.

Grovt sagt-redaksjonen bruker først som sist opp...

Les mer >>

 
Biblioteket
Lørdag 21. april 2018

De seks søstre

Denne uka så en ny internett-tv-serie dagens lys. Det som ved første øyekast kan se ut at som «Svenske Hollywoodfruer» har inntatt Norge, er bare Hanne Nabintu Herland som møtes med sine fem blonde, hvitkledde...

Les mer >>

Biblioteket
Lørdag 14. april 2018

Makta rår

Det er digg å ta fram popkornet og se maktillusjonen krakelere fra tid til annen, men kos deg mens du kan. Hverdagen er travel, og hjernen glemmer fort.

Trond Giske har sniki seg rundt den urbane metoo-eliten og ...

Les mer >>

 
Biblioteket
Lørdag 24. mars 2018

Presse(t) geni

«Jeg vil være meg selv», sa Sylvi Listhaug til pressekorpset. Det er jo et rimelig ønske; de fleste vil jo være seg selv. Bortsett fra Espen Teigen. Han er jo helst Sylvi Listhaug.

Les mer >>

Biblioteket
Lørdag 17. mars 2018

Namne­leiken

Namnet ditt seier så altfor mykje om den du er. Har du bindestrek i fornamnet, veit alle at du er frå Sunnmøre før du opnar kjeften. Slenger venene dine på ein -i på slutten av namnet ditt når dei ropar på deg, (her er ...

Les mer >>

 
Biblioteket
Lørdag 3. mars 2018

Ad Lucem

Å, den som kunne vært en Høyt lysende Salomos betrodde broder i Den norske frimurerorden. Uheldigvis for meg har jeg A) ingen frimurervenner som kan anbefale meg, B) ingen gudstro, og C) en iboende aversjon mot å kle...

Les mer >>

Biblioteket
Lørdag 24. februar 2018

Teori og praksis

Kvinnedagen nærmer seg, og med det høysesongen for at folk erklærer seg som feminist, eller at de ikke er det.

For mange, undertegnede inkludert, er feminisme den relativt ukompliserte ideen om at folk skal ha...

Les mer >>

 
Biblioteket
Lørdag 10. februar 2018

Wada, hva da?

Idrett uten doping er som politikk uten seksuell trakassering. Herregud, skal det ikke være lov å ta masse astmamedisin uten å være i nærheten av å ha astma engang lenger, nå?

På samme måte som at vi kan komme...

Les mer >>

Biblioteket
Lørdag 3. februar 2018

Influens

Lille speil på veggen der, hvem er den beste influenceren i landet her? Det spørsmålet får vi endelig svar på i morgen, når den prestisjetunge prisutdelingen Vixen Influencer Awards går av stabelen.

Hvis du...

Les mer >>

 
Biblioteket
Lørdag 6. januar 2018

Armhulene

Vi har så vidt bikket 2018, men året har allerede vært begivenhetsrikt på nyhetsfronten. Giske-drama i Arbeiderpartiet, regjeringsforhandlinger på Jeløya og skandalebok om Donald Trump. Det er nok å henge fingrene i....

Les mer >>

 
Viser 1-15 artikler av 132

Velg år:

 

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk