Musikkmagasinet

LES I musikkmagasinet

Jazzsommer

Sommer er jazzfestivaltid her hjemme, med Kongsberg, Molde og Oslo som de tre store, i tillegg til festivaler i blant annet Tromsø og Haugesund. Derfor er det siste Musikkmagasinet før ferien en 24-siders jazzfestival spesial, der hovedsaken er et intervju med trommeslageren Gard Nilssen – som i tillegg til heftig turnering og plateinnspillinger, denne sommeren spiller på alle de tre store norske festivalene.

Les også om:

Protesterer: Motvind-festivalen.

Terje Engen: Svenske jazzminner.

Susanna: Skriver om Kongsberg.

Essay: Ornette Coleman.

Intervju: Steve Lehman.

Herbie Hancocks katalog.

Anmeldt: Alice Coltrane, Karin Krog, William Parker Quartets og Charlotte Dos Santos.

Musikkmagasinet

Musikkmagasinet er Klassekampens ukentlige musikkbilag. I intervjuer og essays presenteres aktuelle artister og trender. Vi anmelder plater og konserter, og i våre faste spalter skriver vi om musikkbransjen og -historien.

Vår redaksjon og skribenter »
Mandag 26. juni 2017
Ny energi: William og Jim Reid har latt tiden lege gamle sår, så nå rider The Jesus and Mary Chain igjen.
Mandag 26. juni 2017
I Bjarte Eikes alehouse er det klingende musikk, med røtter i en tradisjon der menneskene gikk på ølhusene for å ha det hyggelig, for å drikke og for å lytte til historier.
Mandag 19. juni 2017
Bieitos «Tosca» er teater på høyt nivå – som samtidig er en manifestasjon av Den Norske Operas formidable vekst, og en avskjed med noen av dem som bør takkes for dette løftet.
Mandag 12. juni 2017
Årets Primavera tok av da lørdag ble til søndag – og Arcade Fire skled over i Japandroids før overraskelsen Haim.
Mandag 29. mai 2017
På sitt nye album beveger Nattjazz-klare Oumou Sangaré seg med den største letthet gjennom malisk musikk, mens hun varierer temperatur, stemning og tempo.
Mandag 22. mai 2017
AlbumThe Mountain Goats«Goths»Merge/PlaygroundHHHHHIEt paradoks at John Darnielles hovedverk med The Mountain Goats er den...
Mandag 22. mai 2017
Gamle instrumenter i ny kontekst når natur og kultur møtes i Ivar Bjørnson og Einar Selvik sitt verk «Hugsjá», som urframføres under Festspillene i Bergen.
Mandag 15. mai 2017
I desember var Julius Eastman, som døde ­hjemløs og uutgitt i 1990, viet en festival i ­London. Til helga «debuterer» komponistens ­musikk i Oslo.
Mandag 8. mai 2017
En begivenhet: Den ferske utgivelsen av tidligere uutgitt Thelonious Monk-materiale, som også kaster nytt lys over en omveltende periode i hans liv.
Mandag 8. mai 2017
Er det slik at den enorme oppmerksomheten som gis til festivaler står i stil med det eventuelle løftet musikken får på friluftsscener verden rundt?
Mandag 24. april 2017
En av jazzens største stemmer: Lysende, rå, ustoppelig, leken, feminin, varm og balansert, men hvor kom den fra?

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk