Musikkmagasinet

LES I musikkmagasinet

Brennpunktet

Mens vi er i ferd med å markere femtiårsjubileet for selveste «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» (1. juni), dukker plutselig den beste Beatles-boka på mange år opp: «Dreaming the Beatles: The Story of One Band and the Whole World». Skrevet av den superbe musikkskribenten/forfatteren Rob Sheffield. Vi har intervjuet ham om både «Sgt. Pepper», Beatles i dag og John&Paul&kvinnene.

Les også om:

På sporet av den tapte bransjetid.

Nordic Live: Nytt bookingbyrå.

Festspillene: Før «Peter Grimes».

Great Escape: Norsk i Brighton.

Anmeldt: Oumou Sangeré, Miss Tati, (Sandy) Alex G, Jaimie Branch og Festspillenes åpningsforestilling.

Musikkmagasinet

Musikkmagasinet er Klassekampens ukentlige musikkbilag. I intervjuer og essays presenteres aktuelle artister og trender. Vi anmelder plater og konserter, og i våre faste spalter skriver vi om musikkbransjen og -historien.

Vår redaksjon og skribenter »
Mandag 15. mai 2017
I desember var Julius Eastman, som døde ­hjemløs og uutgitt i 1990, viet en festival i ­London. Til helga «debuterer» komponistens ­musikk i Oslo.
Mandag 8. mai 2017
En begivenhet: Den ferske utgivelsen av tidligere uutgitt Thelonious Monk-materiale, som også kaster nytt lys over en omveltende periode i hans liv.
Mandag 8. mai 2017
Er det slik at den enorme oppmerksomheten som gis til festivaler står i stil med det eventuelle løftet musikken får på friluftsscener verden rundt?
Mandag 24. april 2017
En av jazzens største stemmer: Lysende, rå, ustoppelig, leken, feminin, varm og balansert, men hvor kom den fra?
Mandag 10. april 2017
1967 er rockeåret som «hadde alt», ifølge ny og original samleplate satt sammen av engelskmannen Jon Savage.
Mandag 3. april 2017
Musikkmagasinet tok en tur ut i Oslonatten en tilfeldig helg i februar, for å føle litt på et vitalt levende klubbmiljø under merkbart press fra øvrighetene.
Mandag 27. mars 2017
En skjult skatt: På album nummer syv finner Askerbandet White Willow kreative løsninger på et skyhøyt nivå, og viser at de ikke har mistet sine gotiske klør.
Mandag 20. mars 2017
Johan Halvorsens gjenoppdagede fiolinkonsert: Mellom kontinental kunstmusikk og norsk folkedans, fra en periode med store idéhistoriske omveltninger.
Mandag 13. mars 2017
Ingen annen enn Stephin Merritt kunne laget «50 Song Memoir», en slags svarplate til mesterverket «69 Love Songs».
Mandag 6. mars 2017
SamleplateKleenex/LiLiPUT«First Songs»Kill Rock StarsDet sveitsiske pikepunkbandet Kleenex, som først så dagens lys i Zürich i 1978, fikk selvfølgelig...
Mandag 27. februar 2017
Bylarm-booket på bakgrunn av én låt, innspilt første gang hun var i et studio. Hun skulle jo bare utfordre komfortsonen sin litt. Møt Myra.
Mandag 20. februar 2017
Daniel Kvammen er her. Med andrealbumet «Vektlaus»: Et imponerende og oppløftende møte mellom pur pop og poesi.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk