Kultur og medier

Onsdag 21. mars 2018
Petter Stordalen får tenning av bransjer med dype røtter. Det er dårlig nytt for alle som håper at hans opphold i bokbransjen blir kortvarig.
Tirsdag 20. mars 2018
Sylvi Listhaugs tilhengere mobiliserte med blomster. Motstanderne svarer med å donere penger. Er kampanjene to sider av samme lik og del-retorikk?
Mandag 19. mars 2018
Det er fremdeles full strid blant naboene som bor nærmest Utøya, over ett år etter at nytt forslag til plassering av minne­sted ble lansert.
Lørdag 17. mars 2018
Fortjener trakassørene en ny sjanse, eller må de finne seg i å bytte jobb? Feminister, jurister og medie­folk er uenige.
Fredag 16. mars 2018
Begrepet «norsk kultur» er tømt for innhold, mener forfatter Kaj Skagen. Skylda legger han på seksti­åtterne.
Torsdag 15. mars 2018
I «Dette livet eller det neste» fortelles historien til fremmed­krigeren Tariq. Juryen til Ungdommens kritikerpris mener romanen hjelper oss å forstå det uforståelige.
Onsdag 14. mars 2018
I en ny rapport fra Europaparlamentet ropes det varsko om høyre­orienterte nett­sider som presenterer seg som leksikon.
Tirsdag 13. mars 2018
Norske medier estetiserer forbrytelsen mot Kim Wall, mener NRK-journalist Anne Dorte Lunås.
Mandag 12. mars 2018
Forfattarforeininga kan enda med ei formell deling av rådet som vurderer medlemskap og stipendsøknader.
Lørdag 10. mars 2018
I helga er det årsmøte i Forfatterforeningen. Dit kommer også lederne for søsterforeningene i Danmark og Sverige, som lever godt med at foreningene er åpne for alle profesjonelle forfattere.
Fredag 9. mars 2018
Samtidslyrikken er ikke lenger fargeblind: En rekke nye diktsamlinger stikker hull på den skandinaviske tausheten om rase og rasisme, mener litteraturforsker Kristina Leganger Iversen.
Torsdag 8. mars 2018
Bergensavisen økte opplaget med 17 prosent i fjor. – Nå jager vi lesere i stedet for klikk, sier redaktøren.
Onsdag 7. mars 2018
Neste helg skulle Karl Ove Knausgård gjeste Herbjørnsruddagene på Notodden. Nå er festivalen avlyst og nedlagt etter en konflikt mellom festivalstyret og personer i Herbjørnsrud-familien.
Tirsdag 6. mars 2018
Aschehoug og Gyldendal har mistet noen av sine bestselgende forfattere til Petter Stordalen den siste uka. Det tåler de nok, mener bransjeekspert.
Mandag 5. mars 2018
Før påske får hver fjerde medarbeider ved Medietilsynet beskjed om finne nytt beite. Direktør Mari Velsands omorganisering møter motstand fra de ansatte.
Lørdag 3. mars 2018
16 år gamle Emma brente kjolen sin etter å ha blitt tafset på. Hvorfor er det skamfullt å bli utsatt for seksuell trakassering?
Fredag 2. mars 2018
Akkurat nå framstår Petter Stordalen og hans forlagsvenner ganske grådige, mener Aschehoug-direktør Kari J. Spjeldnæs.
Torsdag 1. mars 2018
Konkurransen fra sosiale medier har gjort det vanskeligere for tidsskrifter som Samtiden å sette dagsorden, viser ny utredning.
Onsdag 28. februar 2018
Jo Nesbø er nysgjerrig, Trude Teige og Torkil Damhaug er hemmelighetsfulle, mens Hans Olav Lahlum vurderer en overgang. Capitana kan få med seg flere bestselgende krimforfattere.
Tirsdag 27. februar 2018
Norske forlag ­importerte mer enn 20.000 tonn bøker i fjor. Mer enn halvparten av den norske skjønnlitteraturen trykkes i Baltikum.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk