Kultur og medier

Lørdag 14. juli 2018
Det privateide Astrup Fearnley Museet fikk sju millioner kroner i overskudd fra en lukket auksjonsmiddag for spesielt inviterte samlere og kunst-topper.
Fredag 13. juli 2018
På Dilling i Østfold er arkeologer i gang med det største utgravnings­prosjektet i Norge. Funnene viser at det også i jern­alderen eksisterte sosial lagdeling.
Torsdag 12. juli 2018
TV 2 er ikke for­pliktet til å sende kultur-, vitenskaps- og minoritetsprogrammer når kanalen blir allmennkringkaster igjen.
Onsdag 11. juli 2018
Viljen til det kompliserte er et av Hamsunsenterets mest interessante trekk.
Tirsdag 10. juli 2018
Akademiske forlag tjener milliarder på at forskningsartikler forblir bak en betalingsmur. Nå jobber Norge for nye lisensavtaler.
Mandag 9. juli 2018
Norsk barnebok­institutt arbeider for å få på plass en masterutdanning innen skrivekunst.
Lørdag 7. juli 2018
Jo Strømgren Kompani styrer mot nedleggelse, etter at Kulturrådet har avslått alle søknader om støtte.
Fredag 6. juli 2018
Regjeringen er i gang med å fornye fag­ene i norsk skole. Nå mener flere skoleforskere at fagfornyelsen kan være på kollisjonskurs med opplæringsloven.
Torsdag 5. juli 2018
Cappelen Damm mener høye oversetterhonorarer er årsak til at en del lydbøker bare finnes på konsernets egen nett­bokhandel. – Jeg blir opprørt av at forlagene alltid legger skylda på oversetterne, svarer foreningsleder Ika Kaminka.
Onsdag 4. juli 2018
Bibliotekene i Norge kvitter seg med godt over en million bøker i året. Det er helt nødvendig, mener leder i Norsk bibliotekforening Mariann Schjeide.
Tirsdag 3. juli 2018
Maksprisen i kulturskolen har økt med 40 prosent på fem år. – Lav pris er avgjørende for å inkludere flere, sier musikklærer Mari Ystanes Fjeldstad.
Mandag 2. juli 2018
Den nye Fett-redaktøren sier ja takk til det meste – utenom dårlige tekster.
Lørdag 30. juni 2018
Utenlandske nettspill angriper på flere fronter for å slå hull på det norske spillmonopolet. Nå saksøker spillselskapenes europeiske bransjeforening Norge.
Fredag 29. juni 2018
Cappelen Damm holder lydbøker utenfor den nasjonale bokbasen selv om de er tilgjengelige i Storytel. Et brudd på leveringsplikten i bokavtalen, sier Lene Røren i Ebok.no.
Torsdag 28. juni 2018
Tre unge gründere har brukt raust av egne sparepenger på å utvikle nettbokhandelen Bookis.com. Nå håper de å ta delings­økonomien inn i den tungrodde bokbransjen.
Onsdag 27. juni 2018
Regjeringen sier ja til en rekke omstridte kuttforslag i skolefagene.
Tirsdag 26. juni 2018
Det må innføres makspris på kulturskolen for å inkludere flere, mener SV. Partiet får støtte fra KrF.
Mandag 25. juni 2018
Stiftelsen Lovdata har doblet inntektene fra salg av proff-abonnement i løpet av ti år. Direktør Odd Storm-Paulsen mener betaltjenesten er nødvendig for å sikre publikum et godt gratistilbud.
Lørdag 23. juni 2018
Minst én av fire elever ved St. Sunniva skole går på kulturskolen, mens andelen er 0 ved andre skoler i Oslo. – Vi må ta skeivfordelingen på alvor, sier Anders Rønningen i Norsk kulturskoleråd.
Fredag 22. juni 2018
I bydel Sagene i Oslo går rundt én av fire elever på kultur­skolen. På Stovner er andelen én av tjue.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk