Disse skriver i Bokmagasinet:

Redaksjonen

Haugen
Bokredaktør:

Karin Haugen

(f. 1978) er litteraturviter og redaktør for Bokmagasinet.

 

Bekeng
Red.sek./journalist:

Silje Bekeng

(f. 1984) har vært tilknyttet Bokmagasinet i en årrekke, og har ellers jobbet som frilansjournalist, skribent, redigerer, film- og litteraturkritiker, for blant andre VG, Dagbladet, NRK, Aftenposten, Vinduet, Ny Tid. Bakgrunn fra sosiologistudiet ved Universitetet i Oslo.

 

 

Hovedanmelder

Hverven

Tom Egil Hverven

(f. 1960) er Bokmagasinets hovedanmelder. Han er litteraturviter og var i mange år anmelder og kommentator i NRK. Han har blitt kåret til årets litteraturkritiker av Kritikerlaget. Siste bok: "Terrorens ansikt" (Flamme Forlag 2013).

Illustrasjoner

Malvin

M.M. Malvin

Bokmagasinets illustratør. Er fra Grünerløkka, utdannet innen kunst, illustrasjon og design ved Parsons School of Design, New York. Har også studert litteratur ved The New School of Social Reaserch, New York, og gått på Wollf eksponeringsdesign og Westerdals Scool of Comunication.

 

 

Skribenter

Andersen

Hadle Oftedal Andersen

(f. 1969) anmelder lyrikk. Han er norsklektor ved Helsingfors Universitet, veileder doktorgradsstudenter og publiserer en jevn og ganske frisk strøm av vitenskapelige artikler om alt mellom himmel og ord.

Bals

Jonas Bals

(f. 1977) er utdannet malersvenn, og har senere tatt en mastergrad i historie ved Københavns Universitet. Arbeider som rådgiver for Fellesforbundet med sosial dumping som arbeidsområde Siste bok: Medoversetter av Guy Debords "Skuespillsamfunnet" (News From NowHere/Gasspedal 2009). www.motmannenigata. blogspot.com

Brein

Ingvild Bræin

(f. 1971) har mastergrad i nordisk språk og litteratur fra Universitetet i Bergen. Hun har vært kulturjournalist, litteratur- og teaterkritiker i en årrekke. På 1990-tallet var hun blant annet en del av Klassekampens Bergens-redaksjon, og har vært redaksjonssekretær i Bokmagasinet. Hun har vært litteraturansvarlig i Bergens Tidende, og er i dag redaktør av nettidsskriftet barnebokkritikk.no. Hun har også være redaksjonssekretær i Bokmagasinet. Er fra Oslo, men konvertert vestlending.

 

 
Christensen

Susanne Christensen

(f.1969) er litteraturviter og har vært redaksjonsmedlem i Vagant. Hun har også vært aktiv i festivaler, småforlag og skandinaviske litteraturnetterk. Hun ble kåret til Årets litteraturkritiker av Kritikerlaget i 2011. Siste bok: "Den ulne avantgarde. Kritiske tekster fra 00-tallet" (Flamme Forlag 2011). Hun bor i Berlin. www.tigerclaws.blogspot.com

Engelstad

Ellen Engelstad

(f. 1985) er litteraturviter og har vært redaksjonsmedlem i Vinduet, Fett og Utflukt. Hun jobber som journalist og kritiker, har vært filmanmelder i Klassekampen og i mange år jobbet med litteraturscenen Litteratur på Blå.

Fjellheim

Freddy Fjellheim

(f.1957) er forfatter og essayist, se www.freddyfjellheim.no. Han har vært leder for festivalen Poesi i grenseland og Forfatternes klimaaksjon-§ 110b der han nå er redaktør for nettsiden www.forfatternesklimaaksjon.no. Siste utgivelse: "Kampen mellom friske og syke" (Ebok, Cappelen Damm 2011).

 
Flink

Jon Østein Flink

(f. 1976) er forfatter og kritiker. Han har skrevet dikt, noveller, drama og tre kritikerroste romaner, hvorav «Sex, død og ekteskap» er oversatt til tysk og tsjekkisk. Ved siden av det skjønnlitterære forfatterskapet har han skrevet essays og en god porsjon musikk- og litteraturkritikk for aviser og tidsskrifter.

Fyksen

Bjørn Ivar Fyksen

(f. 1978) er litteraturviter og stipendiat ved Høgskolen i Hedmark, der han arbeider med en avhandling om Alf Prøysens prosaforfatterskap. Bor i Oslo.

 

Grue

Jan Grue

(f. 1981) er språkviter, og jobber på Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi på Universitetet i Oslo. Han er også skjønnlitterær forfatter; siste utgivelse er novellesamlingen "Kropp og sinn" (Gyldendal 2012).

 
Helseth

Hannah Helseth

(f.1980) er sosiolog og stipendiat ved Senter for tverrfaglig kjønnsforskning. Hun har skrevet teaterstykket "Søstra mi" for Riksteateret (2013) og debattboken "Generasjon sex" (2010).

 

Jordal

Preben Jordal

(f. 1972) er kritiker og oversetter.

Kielland

Aksel Kielland

(f. 1983) er utdannet medieviter og arbeider som frilansskribent og kritiker. Han bidrar jevnlig med tekster om tegneserier, film, litteratur, tv mm. til aviser og tidsskrifter som Klassekampen, Bergens Tidende, Vinduet, Vagant, Natt & Dag, ENO, Z og Fett. Han er også programsjef i Oslo Comics Expo.

 
Kristjansson

Mímir Kristjánsson

(f. 1986) er redaktør i Manifest Tidsskrift. Han har vært leder i Rød Ungdom og journalist i Klassekampen. Siste bok: «Slik blir du superrik» (Manifest Forlag 2013). Twitter: @mimirk

Langdal

Jon Langdal

(f. 1945) er fast kritikar i Klassekampen frå 2004. Han er pensjonert lektor i norsk, fransk og filosofi og har skrive artiklar om ulike emne (Hamsun-sak, litteraturteori etc.) i ulike tidsskrift.

Larsen

IdaLou Larsen

(f.1935) er cand.mag fra UiO. Hun har arbeidet som redaktør i Pax forlag, redaksjonssekretær i Sirene, kulturredaktør og kritiker i Ny Tid og Nationen. Hun har i mange år anmeldt teater i Klassekampen.

 
Lillebø

Sandra Lillebø

(f.1978) er journalist og kritiker. Hun er utdannet filosof og har bakgrunn fra Klassekampens kulturredaksjon. Siste bok: "Navnet på den ensomme er frigitt" (Forlaget Oktober, 2011).

Pedersen

Henrik Keyser Pedersen

(f.1966) har anmeldt litteratur for Klassekampen siden 2003. Han jobber som fagreferent på Universitetsbiblioteket i Oslo og har doktorgrad i tysk litteratur.

Prestsæter

Ellef Prestsæter

(f. 1982) jobber ved Universitetet i Oslo og som kurator på Blaker gml. meieri. Han er redaktør i Rett Kopi og skriver blant annet i Vinduet og Kunstkritikk.

 
Riopelle

Frode Johansen Riopelle

(f.1976) er litteraturviter med allsidig virke som skjønnlitterær forfatter, kritiker og Melville-oversetter. Han har vært norsklærer på Harvard, og fra sin bopel på Stanford driver han for tida nettundervisning for Yale. Siste bok: "Lykkesmeden" (Tiden, 2009).

Røyset

Erlend Røyset

(f. 1984) er litteraturviter og frilansskribent. Jobber også som forlagskonsulent, og med flyktningeungdom i Oslo kommune.

Schjerven

Kaja Schjerven­Mollerin

(f. 1980), stipendiat i litteraturvitenskap ved UiO. Siste bok: "Sammen, hver dag" (Gyldendal 2012). Bor i Oslo. Er påtroppende redaktør i Vinduet.

 
Skeie

Tore Skeie

(f. 1977) er historiker og sakprosaforfatter. Han har skrevet flere artikler og to prisbelønte bøker om norsk middelalderhistorie. Siste bok: "Jomfruen fra Norge" (Spartacus Forlag 2012). Han bor for tiden i Andalusia.

Strøm

Cathrine Strøm

(f. 1978) er litteraturviter og arbeider på Deichmanske bibliotek Grünerløkka. Hun har vært redaksjonmedlem i Vagant, og er aktiv i festivaler og småforlag. Seneste bok: Christophe Tarkos: Kasser (gjendiktet sammen med Gunnhild Øyehaug, Samlaget, 2011).

Stueland

Espen Stueland

(f. 1970) er forfatter og kritiker, og har utgitt ni bøker. Han er tildelt Halldis Moren Vesaas-prisen, Den norske lyrikkbokklubbens pris, Thorleif Dahls minnepris og ble kåret til Årets litteraturkritiker i 2005. Disputerte til doc. philos. på Gjennom kjøttet ved Universitetet i Bergen i 2011. Siste utgivelse: Falsk tilståelse og andre essays (2013, Forlaget Oktober). Bor på Voss.

 
Åmodt

Tina Åmodt

(f. 1985) skriver reportasjer, kritikk og fiksjon. Forfatterutdannet i Bergen og Gøteborg. Bor i Oslo. Bøker: «Anleggsprosa» (2010), «Syntesen» (2012) og snart en liten roman (2014).

 

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk