Fredag 12. oktober 2018
Carlsen står over åpningsrunden
Magnus Carlsen står ikke uventet over Vålerengas møte med Echiquier Amaytois i første runde av europacupturneringen i sjakk for klubblag i Hellas fredag.
Publisert: 12 Oktober 12:42
Magnus Carlsen står ikke uventet over Vålerengas møte med Echiquier Amaytois i første runde av europacupturneringen i sjakk for klubblag i Hellas fredag.
Den norske verdensmesteren er frontfigur på et sterkt Vålerenga-lag som jakter en topplassering.
Turneringen i Halkidiki, som på mange måter er sjakkens svar på fotballens mesterliga, spilles over sju runder. Hver kamp består av seks partier. Det betyr at to av lagenes spillere må stå over hver runde.
Fredag er Magnus Carlsen en av spillerne som hviles. De tre øvrige norske spillerne på laget Aryan Tari, Kjetil A. Lie og Johan-Sebastian Christiansen skal på sin side i aksjon.
Christiansen fikk tidligere denne måneden tittelen stormester under generalforsamlingen i Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE).
Før turneringen startet var kun fire av de øvrige deltakerklubbene rangert foran Vålerenga.
Schakklubben av 1911 og Nordstrand Sjakklubb stiller også i turneringen.
(©NTB)
Fredag 19. oktober 2018
Nasjonalmuseet har satset tungt på Marianne Heske, mener Nasjonalmuseets direktør og samlingsdirektør. Men nye interne diskusjoner kan de godt ta.
Fredag 19. oktober 2018
RAID: Styrtrike finansfolk har i årevis unndratt milliarder i utbytteskatt i over ti europeiske land. En avhopper kaller opplegget «djevel­maskinen».
Fredag 19. oktober 2018
• Onsdag ble det klart at det britiske selskapet Go-Ahead har slått NSB og svenske SJ i konkurransen om å få kjøre tog på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen. Det er i tråd med den blåblå regjeringens plan for norsk togtrafikk, hvor den...
Fredag 19. oktober 2018
MOT: Togtrafikken i nord og vest skal på anbud. Men om Sp og Ap får viljen sin kan det bli full stans i prosessen.
Torsdag 18. oktober 2018
KronikkFor to år siden var jeg i Irak i forbindelse med innspilling av dokumentarfilmen «The Future of Iraq». Jeg intervjuet barn om deres erfaringer og syn på krig. Målet med...
Torsdag 18. oktober 2018
ADVARER: Trusselen om et «uskikkelig» Frp i opposisjon kan ikke bety at Frp skal sitte i regjering til evig tid, sier Knut Arild Hareide. Samtidig advarer han Erna Solberg mot å legge seg opp i KrFs veivalg.
Torsdag 18. oktober 2018
OLJE: Om to uker planlegger USA å stanse all olje­eksport fra Iran. Planen er avhengig av støtte fra Saudi-Arabia. Det kan nå bli vanskelig.
Torsdag 18. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde heller kjøpt Marianne Heskes «Gjerdeløa» enn russisk konseptkunst, mener kunstner og kunstkritiker.
Torsdag 18. oktober 2018
• Det er underlige tider i norsk politikk. De siste dagene har flere politikere på borgerlig side skrudd opp retorikken i et forsøk på å beholde Kristelig Folkeparti som støtteparti for regjeringen. Tirsdag advarte statsminister Erna Solberg...
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk