Fredag 12. oktober 2018
Økende flomfare i Hordaland og Sogn og Fjordane
I helgen vil det ifølge meteorologene komme mer nedbør på Vestlandet enn tidligere meldt. Flomvarselet for Hordaland og Sogn og Fjordane er derfor oppjustert.
Publisert: 12 Oktober 13:00
I helgen vil det ifølge meteorologene komme mer nedbør på Vestlandet enn tidligere meldt. Flomvarselet for Hordaland og Sogn og Fjordane er derfor oppjustert.
I disse to fylkene ventes det nå opp mot 180 millimeter regn lørdag og søndag. Nedbøren vil komme som regn høyt til fjells, og der det ligger snø, vil snøsmelting bidra til økt vannføring.
Siden det allerede er høy vannføring i flere vassdrag, er det stor fare for flom. Farevarselet er derfor justert opp fra torsdagens gule nivå til oransje, det nest høyeste.
Konsekvensene kan bli både stengte veier og stengte broer, og på utsatte steder kan det bli omfattende oversvømmelser og flomskader.
For Vestlandet generelt, også inkludert Møre og Romsdal, er jord- og flomskredfaren fortsatt på gult nivå, det laveste av farevarslene. Men det understrekes at varselet er i den øvre delen av gult nivå, og det er derfor mulig at dette blir oppjustert til oransje nivå ettersom det ventes opptil 60 millimeter nedbør i løpet av bare seks timer natt til søndag.
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) advarer om at bratte skråninger samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt, og de ber folk om å holde seg unna slike steder.
(©NTB)
Fredag 19. oktober 2018
Nasjonalmuseet har satset tungt på Marianne Heske, mener Nasjonalmuseets direktør og samlingsdirektør. Men nye interne diskusjoner kan de godt ta.
Fredag 19. oktober 2018
RAID: Styrtrike finansfolk har i årevis unndratt milliarder i utbytteskatt i over ti europeiske land. En avhopper kaller opplegget «djevel­maskinen».
Fredag 19. oktober 2018
• Onsdag ble det klart at det britiske selskapet Go-Ahead har slått NSB og svenske SJ i konkurransen om å få kjøre tog på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen. Det er i tråd med den blåblå regjeringens plan for norsk togtrafikk, hvor den...
Fredag 19. oktober 2018
MOT: Togtrafikken i nord og vest skal på anbud. Men om Sp og Ap får viljen sin kan det bli full stans i prosessen.
Torsdag 18. oktober 2018
KronikkFor to år siden var jeg i Irak i forbindelse med innspilling av dokumentarfilmen «The Future of Iraq». Jeg intervjuet barn om deres erfaringer og syn på krig. Målet med...
Torsdag 18. oktober 2018
ADVARER: Trusselen om et «uskikkelig» Frp i opposisjon kan ikke bety at Frp skal sitte i regjering til evig tid, sier Knut Arild Hareide. Samtidig advarer han Erna Solberg mot å legge seg opp i KrFs veivalg.
Torsdag 18. oktober 2018
OLJE: Om to uker planlegger USA å stanse all olje­eksport fra Iran. Planen er avhengig av støtte fra Saudi-Arabia. Det kan nå bli vanskelig.
Torsdag 18. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde heller kjøpt Marianne Heskes «Gjerdeløa» enn russisk konseptkunst, mener kunstner og kunstkritiker.
Torsdag 18. oktober 2018
• Det er underlige tider i norsk politikk. De siste dagene har flere politikere på borgerlig side skrudd opp retorikken i et forsøk på å beholde Kristelig Folkeparti som støtteparti for regjeringen. Tirsdag advarte statsminister Erna Solberg...
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk