Onsdag 26. september 2018
Siktet for dobbeltdrap fengslet i fire nye uker
Retten sa ja til politiets begjæring om fengsling i fire nye uker for 18-åringen som er siktet for dobbeltdrap i Trondheim forrige uke.
Publisert: 26 September 21:27
Retten sa ja til politiets begjæring om fengsling i fire nye uker for 18-åringen som er siktet for dobbeltdrap i Trondheim forrige uke.
Han er fremdeles ikke avhørt etter drapene.
Den siktede ble først fengslet i én uke av Sør-Trøndelag tingrett, men nå har politiet fått ja til fire nye uker i varetekt for den unge afghaneren som er siktet for å ha drept to venner og skadd en tredje i en leilighet i Prinsens gate i Trondheim sentrum mandag forrige uke.
Fengslingsgrunnlaget var faren for bevisforspillelse. Politiet fikk ja til isolasjon i to av fire uker.
Fengslingsmøtet ble avholdt som såkalt kontorforretning i Sør-Trøndelag tingrett.

Ikke avhørtPolitiet måtte skyte 18-åringen i beinet da han ble pågrepet. Av den grunn ble han også holdt i kunstig koma noen dager, men ble vekket opp igjen forrige onsdag. Noe avhør av den siktede har det derimot ikke vært mulig å gjennomføre i tiden etterpå.
Den siktede er fremdeles innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim.
– Han har ikke vært i stand til å la seg avhøre, men vi jobber for å få til det. Ut over det vil jeg ikke kommentere den siktedes helsetilstand, sier politiadvokat Eli Nessimo til NTB.

TilregnelighetTo rettsoppnevnte sakkyndige er oppnevnt for å gjennomføre en full judisiell observasjon av 18-åringen. Det er psykiater Michael Setsaas og psykolog Kirsten Rasmussen som er oppnevnt for å gjøre observasjonen.
Politiadvokaten vil ikke utdype deres oppgave ut over å si at spørsmålet om siktedes tilregnelighet er et naturlig spørsmål etterforskningen må kartlegge.
I den offentlige delen av den første fengslingskjennelsen skal retten ha omtalt drapshandlingene som «uforståelige», skrev Adresseavisen tirsdag.
– Vi har mange bevis som må undersøkes, og vi har et godt bilde av hvem som har vært involvert, over tidspunkter og bevegelser, men det for tidlig å si noe selve hendelsesforløpet, sier Nessimo videre til NTB.

Hadde oppholdDe to drepte, Nasratullah Hashimi (19) og Reza Alizada (17), hadde fått opphold i Norge. Dette gjelder også ungdommen som ble skadd. Den siktedes situasjon er imidlertid uavklart. Han kom til Trondheim i august etter å ha bodd på mottak et annet sted i landet.
Advokat Tore Angen er oppnevnt som forsvarer for 18-åringen. Han var onsdag ettermiddag ikke tilgjengelig for kommentar.

(©NTB)

Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.
Onsdag 17. oktober 2018
LÅST: Theresa May hevder å se «reell framgang», men trues med en avtaleløs brexit. Flere briter foretrekker imidlertid en «no deal»-løsning foran andre alternativer.
Onsdag 17. oktober 2018
To småforlag føler seg ført bak lyset av Kulturrådets innkjøpsordning. – Det føles som om de har rappa bøkene våre, sier forlegger Andreas Høy Knudsen.
Onsdag 17. oktober 2018
• VGs sak «Tre brødre på Tolga» avdekket grove overtramp fra kommune og helsevesen mot de tre brødrene Lars Peder, Arvid og Magnus Holøyen. De tre fikk alle diagnosen psykisk utviklingshemmet, uten at de fikk vite om det og uten utredning.
Tirsdag 16. oktober 2018
UT: 260 par har blitt nektet opphold i Norge siden 2017 på grunn av regler mot tvangsekteskap. Også frivillige ekteskap rammes, innrømmer Utlendingsnemnda.
Tirsdag 16. oktober 2018
To av tre menn er bekymret for feilaktige anklager om seksuell trakassering etter metoo.
Tirsdag 16. oktober 2018
ADVARER: Saudi-Arabia lover å svare enhver reaksjon på Khashoggi-saken med «enda sterkere tiltak». Det kan få følger for verdens­økonomien.
Tirsdag 16. oktober 2018
• Noen av Norges mest toneangivende politiske kommentatorer har de siste dagene satt i gang et regelrett hardkjør mot Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide. De karakteriserer hans forsøk på å få partiet med seg over blokkgrensa som...
Mandag 15. oktober 2018
GA OPP: Ulf Kristersson gir opp første forsøk på å danne regjering. Nå får trolig Stefan Löfven sjansen. – Ligger an til en Löfven-regjering, sier statsviter.
Mandag 15. oktober 2018
• «Skjebnedagen», kalte de den. Onsdag i forrige uke hadde de ansatte i Danmarks Radio (DR) fått beskjed om å være tilgjengelige fra klokka åtte om morgenen. Da telefonene sluttet å kime to timer seinere, hadde 205 medarbeidere fått sparken.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk