Tirsdag 25. september 2018
UNICEF: En halv million barn i fare i Tripoli
En halv million barn er i umiddelbar fare i LIbyas hovedstad Tripoli, der rivaliserende militsgrupper kriger mot hverandre, advarer FNs barnefond UNICEF.
Publisert: 25 September 05:25
En halv million barn er i umiddelbar fare i LIbyas hovedstad Tripoli, der rivaliserende militsgrupper kriger mot hverandre, advarer FNs barnefond UNICEF.
Minst 115 mennesker er ifølge helsemyndighetene i byen drept, og over 400 er såret i den siste runden av kamphandlinger, som brøt ut i slutten av august.
Ifølge UNICEF har kampene drevet over 25.000 mennesker på flukt fra sine hjem, halvparten av dem barn.
Ifølge Geert Cappelaere, som leder UNICEFs virksomhet i Midtøsten og Nord-Afrika, rekrutterer militsgruppene stadig flere barn som soldater.
– Vi ser at barna hindres i å gå til skolen, vi ser at de ikke får livsviktige vaksiner, sier han.
Kampene i Tripoli står først og fremst mellom militsgrupper fra Tarhuna og Misrata, som kjemper mot lokal milits som på papiret kontrolleres av landets internasjonalt anerkjente samlingsregjering.
Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre NATO-land i 2011 styrtet Muammar Gaddafis regime.
(©NTB)
Torsdag 18. oktober 2018
ADVARER: Trusselen om et «uskikkelig» Frp i opposisjon kan ikke bety at Frp skal sitte i regjering til evig tid, sier Knut Arild Hareide. Samtidig advarer han Erna Solberg mot å legge seg opp i KrFs veivalg.
Torsdag 18. oktober 2018
OLJE: Om to uker planlegger USA å stanse all olje­eksport fra Iran. Planen er avhengig av støtte fra Saudi-Arabia. Det kan nå bli vanskelig.
Torsdag 18. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde heller kjøpt Marianne Heskes «Gjerdeløa» enn russisk konseptkunst, mener kunstner og kunstkritiker.
Torsdag 18. oktober 2018
• Det er underlige tider i norsk politikk. De siste dagene har flere politikere på borgerlig side skrudd opp retorikken i et forsøk på å beholde Kristelig Folkeparti som støtteparti for regjeringen. Tirsdag advarte statsminister Erna Solberg...
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.
Onsdag 17. oktober 2018
LÅST: Theresa May hevder å se «reell framgang», men trues med en avtaleløs brexit. Flere briter foretrekker imidlertid en «no deal»-løsning foran andre alternativer.
Onsdag 17. oktober 2018
To småforlag føler seg ført bak lyset av Kulturrådets innkjøpsordning. – Det føles som om de har rappa bøkene våre, sier forlegger Andreas Høy Knudsen.
Onsdag 17. oktober 2018
• VGs sak «Tre brødre på Tolga» avdekket grove overtramp fra kommune og helsevesen mot de tre brødrene Lars Peder, Arvid og Magnus Holøyen. De tre fikk alle diagnosen psykisk utviklingshemmet, uten at de fikk vite om det og uten utredning.
Tirsdag 16. oktober 2018
UT: 260 par har blitt nektet opphold i Norge siden 2017 på grunn av regler mot tvangsekteskap. Også frivillige ekteskap rammes, innrømmer Utlendingsnemnda.
Tirsdag 16. oktober 2018
To av tre menn er bekymret for feilaktige anklager om seksuell trakassering etter metoo.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk