Søndag 23. september 2018
Politiet forbyr demonstrasjon til støtte for skogvernere i Tyskland
Tysk politi gir ikke tillatelse til en demonstrasjon til støtte for aktivister som forsøker å forsvare et skogsområde ved Aachen mot gruvedrift.
Publisert: 23 September 01:10
Tysk politi gir ikke tillatelse til en demonstrasjon til støtte for aktivister som forsøker å forsvare et skogsområde ved Aachen mot gruvedrift.
Demonstrasjonen skulle ha funnet sted søndag, og arrangørene ventet at 5.000 mennesker skulle delta.
Retten var enig med politiet i å forby demonstrasjonen. Politiet fryktet at noen av demonstrantene skulle bryte ut og slutte seg til aktivistene som politiet forsøker å fjerne.
Aktivistgruppa «Hambi bleibt» (Hambi blir) har i seks år protestert mot planer om å hogge deler av Hambach-skogen for at kraftselskapet RWE kunne starte kullgruvedrift.
I løpet av de seks årene de har okkupert deler av skogen, har demonstrantene bygd svære trehus høyt oppe i trærne, som det er vanskelig for politiet å rydde for folk.
Politiet gikk til aksjon for noen uker siden for å rydde skogen for demonstranter slik at RWEs hogging av skogen kunne starte.
(©NTB)
Torsdag 18. oktober 2018
ADVARER: Trusselen om et «uskikkelig» Frp i opposisjon kan ikke bety at Frp skal sitte i regjering til evig tid, sier Knut Arild Hareide. Samtidig advarer han Erna Solberg mot å legge seg opp i KrFs veivalg.
Torsdag 18. oktober 2018
OLJE: Om to uker planlegger USA å stanse all olje­eksport fra Iran. Planen er avhengig av støtte fra Saudi-Arabia. Det kan nå bli vanskelig.
Torsdag 18. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde heller kjøpt Marianne Heskes «Gjerdeløa» enn russisk konseptkunst, mener kunstner og kunstkritiker.
Torsdag 18. oktober 2018
• Det er underlige tider i norsk politikk. De siste dagene har flere politikere på borgerlig side skrudd opp retorikken i et forsøk på å beholde Kristelig Folkeparti som støtteparti for regjeringen. Tirsdag advarte statsminister Erna Solberg...
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.
Onsdag 17. oktober 2018
LÅST: Theresa May hevder å se «reell framgang», men trues med en avtaleløs brexit. Flere briter foretrekker imidlertid en «no deal»-løsning foran andre alternativer.
Onsdag 17. oktober 2018
To småforlag føler seg ført bak lyset av Kulturrådets innkjøpsordning. – Det føles som om de har rappa bøkene våre, sier forlegger Andreas Høy Knudsen.
Onsdag 17. oktober 2018
• VGs sak «Tre brødre på Tolga» avdekket grove overtramp fra kommune og helsevesen mot de tre brødrene Lars Peder, Arvid og Magnus Holøyen. De tre fikk alle diagnosen psykisk utviklingshemmet, uten at de fikk vite om det og uten utredning.
Tirsdag 16. oktober 2018
UT: 260 par har blitt nektet opphold i Norge siden 2017 på grunn av regler mot tvangsekteskap. Også frivillige ekteskap rammes, innrømmer Utlendingsnemnda.
Tirsdag 16. oktober 2018
To av tre menn er bekymret for feilaktige anklager om seksuell trakassering etter metoo.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk