Søndag 23. september 2018
Joshua stoppet Povetkin og forsvarte tungvektstitlene i boksing
Anthony Joshua stoppet utfordreren Alexander Povetkin i 7. runde på Wembley stadion lørdag og forsvarte IBF-, WBA- og WBO-titlene i tungvektsboksing.
Publisert: 23 September 00:34
Anthony Joshua stoppet utfordreren Alexander Povetkin i 7. runde på Wembley stadion lørdag og forsvarte IBF-, WBA- og WBO-titlene i tungvektsboksing.
Kampen var jevn inntil Joshua sendte motstanderen i gulvet med en kombinasjon. Povetkin kom seg på beina, men briten rykket inn for å avslutte jobben, og ringdommer Steve Gray stoppet kampen etter 1.59 minutt i den sjuende runden.
Det er første gang Povetkin er beseiret før full tid som profesjonell bokser. Russerens eneste tidligere tap var på poeng mot Vladimir Klitsjko.
Joshua bokset fra 2. runde med det som trolig er et nesebrudd. Foran 80.000 tilskuere i regnværet besto han en ny stor test nær halvannet år etter at han ble slått ned av Klitsjko, men reiste seg og vendte kampen til seier.

I trøbbel tidligHan måtte vende kampen også lørdag, mot en 39-årig motstander som veide 11 kilo mindre enn ham. Britiske bookmakere hadde Joshua som skyhøy favoritt, men slik så det ikke ut i begynnelsen av kampen.
Povetkin rystet hjemmefavoritten med en kombinasjon av tre kjappe slag i 1. runde. Blodet rant fra Joshuas nese, og han tapte kanskje 2. og 3. runde også.
– For noen år siden hadde jeg kanskje ikke vunnet denne kampen, sa Joshua etterpå.
Nå beholdt han roen og begynte å utnytte sin overlegne rekkevidde til å score poeng mot russeren. Utfordreren jaget et knockoutslag og tvang Joshua til å være forsiktig, men i 4. runde pådro Povetkin seg et stygt kutt over venstre øye. Etter hvert gikk han tom, og Joshua overtok.
I 7. runde kom avgjørelsen. Joshua åpnet motstanderens guard med en kraftig høyre og en venstrekrok. En rett høyre fulgte, og den sendte Povetkin ned.
Russeren kom seg opp før han ble talt ut, men han var forsvarsløs da Joshua kom for å fullføre jobben, og kampen var over.

Veien videre– Povetkin er en tøff bokser, og det viste han i kveld. Etter hvert innså jeg at han er sterk i hodet, men svakere i kroppen. Jeg fant høyrehånden min igjen, og jeg fikk tilbake knockoutrekken min, sa Joshua til Sky Sports-.
Med seieren er Joshua oppe i 22 seirer på like mange proffkamper, og 21 av dem har kommet på knockout. Han vant OL-gull i London i 2012 før han innledet det som er i ferd med å bli en lysende proffkarriere.
Joshua har allerede booket Wembley igjen til sin neste kamp 13. april. Planen er å møte enten WBC-mester Deontay Wilder eller tidligere tungvektsmester Tyson Fury. De to møtes 1. desember, trolig i Las Vegas.
Povetkin bokset en VM-kamp for første gang siden han i 2016 ble dopingtatt to ganger i løpet av sju måneder.
(©NTB)
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.
Onsdag 17. oktober 2018
LÅST: Theresa May hevder å se «reell framgang», men trues med en avtaleløs brexit. Flere briter foretrekker imidlertid en «no deal»-løsning foran andre alternativer.
Onsdag 17. oktober 2018
To småforlag føler seg ført bak lyset av Kulturrådets innkjøpsordning. – Det føles som om de har rappa bøkene våre, sier forlegger Andreas Høy Knudsen.
Onsdag 17. oktober 2018
• VGs sak «Tre brødre på Tolga» avdekket grove overtramp fra kommune og helsevesen mot de tre brødrene Lars Peder, Arvid og Magnus Holøyen. De tre fikk alle diagnosen psykisk utviklingshemmet, uten at de fikk vite om det og uten utredning.
Tirsdag 16. oktober 2018
UT: 260 par har blitt nektet opphold i Norge siden 2017 på grunn av regler mot tvangsekteskap. Også frivillige ekteskap rammes, innrømmer Utlendingsnemnda.
Tirsdag 16. oktober 2018
To av tre menn er bekymret for feilaktige anklager om seksuell trakassering etter metoo.
Tirsdag 16. oktober 2018
ADVARER: Saudi-Arabia lover å svare enhver reaksjon på Khashoggi-saken med «enda sterkere tiltak». Det kan få følger for verdens­økonomien.
Tirsdag 16. oktober 2018
• Noen av Norges mest toneangivende politiske kommentatorer har de siste dagene satt i gang et regelrett hardkjør mot Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide. De karakteriserer hans forsøk på å få partiet med seg over blokkgrensa som...
Mandag 15. oktober 2018
GA OPP: Ulf Kristersson gir opp første forsøk på å danne regjering. Nå får trolig Stefan Löfven sjansen. – Ligger an til en Löfven-regjering, sier statsviter.
Mandag 15. oktober 2018
• «Skjebnedagen», kalte de den. Onsdag i forrige uke hadde de ansatte i Danmarks Radio (DR) fått beskjed om å være tilgjengelige fra klokka åtte om morgenen. Da telefonene sluttet å kime to timer seinere, hadde 205 medarbeidere fått sparken.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk