Søndag 23. september 2018
Tiger Woods nærmer seg etterlengtet seier
Tiger Woods leder med tre slag før siste runde i PGA-tourmesterskapet i Atlanta. Søndag kan 42-åringen ta sin første turneringsseier på fem år.
Publisert: 23 September 09:23
Tiger Woods leder med tre slag før siste runde i PGA-tourmesterskapet i Atlanta. Søndag kan 42-åringen ta sin første turneringsseier på fem år.
Den tidligere verdenseneren og superstjernen har vunnet hele 14 majortitler og 79 PGA-turneringer, men det er 1875 dager siden han forrige gang kunne løfte et trofé. Det var i august 2013.
Woods var i delt ledelse med Justin Rose før tredje runde i Atlanta, men han startet dagen forrykende med birdie på seks av de sju første hullene. Han var en stund oppe i fem slags ledelse.
Han greide bare en birdie til, mens det ble bogey på 9. og 16. hull. Hans 65-runde (fem under par) var likevel god nok til å legge nordirske Rory McIlroy og engelske Rose tre slag bak seg på resultatlista før siste dag.
– Jeg ville elske hvis jeg kan få seieren her. Jeg leder med tre slag, men det er mange spillere som har gjort det bra, så vi må se hva som skjer søndag, sa Woods ifølge AFP.

Forsvart ledelser førMcIlroy gikk lørdagens runde på 66 slag, mens Rose trengte 68.
Woods er kjent for sin evne til å forsvare en ledelse siste dag. Han har vunnet 54 av de 57 PGA-turneringene hvor han har slått ut som leder siste dag.
– Det er enkel matematikk. Hvis jeg kan gå banen på par (70 slag), så må Rose eller McIlroy brukte 67 slag for å tvinge meg til omspill, sa Woods.
– Min posisjon hjelper meg sikkert. Det er ikke sånn at jeg skal gå ut og gjøre en 63- eller 64-runde og håpe på hjelp for å vinne. Det er den store forskjellen og jeg vil helt sikkert heller være i min posisjon enn deres, la han til.

Wildcard til Ryder Cup42-åringen var tilbake på golftouren i år etter å ha mistet det meste av de to foregående sesongene med en ryggskade. Han har vist stadig framgang, og han var i ledelse i British Open siste dag, mens han endte på 2.-plass i PGA-mesterskapet.
Tidligere denne måneden gikk han en runde på 62 slag, og han har vist nok til at han fikk wildcard til å delta på USAs lag i Ryder Cup neste uke.
Dit kan han komme med en svært etterlengtet turneringsseier i beltet, dersom han lever opp til sitt ry søndag.
(©NTB)
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.
Onsdag 17. oktober 2018
LÅST: Theresa May hevder å se «reell framgang», men trues med en avtaleløs brexit. Flere briter foretrekker imidlertid en «no deal»-løsning foran andre alternativer.
Onsdag 17. oktober 2018
To småforlag føler seg ført bak lyset av Kulturrådets innkjøpsordning. – Det føles som om de har rappa bøkene våre, sier forlegger Andreas Høy Knudsen.
Onsdag 17. oktober 2018
• VGs sak «Tre brødre på Tolga» avdekket grove overtramp fra kommune og helsevesen mot de tre brødrene Lars Peder, Arvid og Magnus Holøyen. De tre fikk alle diagnosen psykisk utviklingshemmet, uten at de fikk vite om det og uten utredning.
Tirsdag 16. oktober 2018
UT: 260 par har blitt nektet opphold i Norge siden 2017 på grunn av regler mot tvangsekteskap. Også frivillige ekteskap rammes, innrømmer Utlendingsnemnda.
Tirsdag 16. oktober 2018
To av tre menn er bekymret for feilaktige anklager om seksuell trakassering etter metoo.
Tirsdag 16. oktober 2018
ADVARER: Saudi-Arabia lover å svare enhver reaksjon på Khashoggi-saken med «enda sterkere tiltak». Det kan få følger for verdens­økonomien.
Tirsdag 16. oktober 2018
• Noen av Norges mest toneangivende politiske kommentatorer har de siste dagene satt i gang et regelrett hardkjør mot Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide. De karakteriserer hans forsøk på å få partiet med seg over blokkgrensa som...
Mandag 15. oktober 2018
GA OPP: Ulf Kristersson gir opp første forsøk på å danne regjering. Nå får trolig Stefan Löfven sjansen. – Ligger an til en Löfven-regjering, sier statsviter.
Mandag 15. oktober 2018
• «Skjebnedagen», kalte de den. Onsdag i forrige uke hadde de ansatte i Danmarks Radio (DR) fått beskjed om å være tilgjengelige fra klokka åtte om morgenen. Da telefonene sluttet å kime to timer seinere, hadde 205 medarbeidere fått sparken.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk