Fredag 21. september 2018
Flere danskebåter stanses av ekstremværet
Det er ventet opp mot 10 meter høye bølger i Skagerrak. Dermed innstiller både Color Line og Fjord Line en rekke avganger. DFDS rammes også.
Publisert: 21 September 12:55
Det er ventet opp mot 10 meter høye bølger i Skagerrak. Dermed innstiller både Color Line og Fjord Line en rekke avganger. DFDS rammes også.
Ekstremværet Knud er ventet å skape kaos i trafikken både til lands og til sjøs. Så langt er flere danskebåter innstilt.
Ifølge Color Lines ruteoversikt er avgangen Kristiansand–Hirtshals klokka 16.30 innstilt og avgangen Larvik-Hirtshals klokka 17.30 innstilt. Naturlig nok er også returavgangene fra Hirtshals fredag kveld innstilt.
Fjord Line opplyser til NTB at de har innstilt avgangen fra Langesund til Hirtshals fredag formiddag og kveldsavgangen fra Hirtshals til Stavanger. Ferja som skal dra fra Bergen til Stavanger på formiddagen, og deretter videre til Hirtshals, går som planlagt.
DFDS opplyser at deres avgang fra Oslo til København går til planlagt tid klokka 16.30 fredag, men at skipet forlenger tiden i Oslofjorden, slik at de unngår den verste stormen i høy sjø.
Stena Line går også til avtalt tid fra Oslo klokka 19.30, og seiler mot Frederikshavn med intensjon om å legge til kai. Men avhengig av vindstyrke og vindretning, kan skipet bli nødt til å returnere til Oslo uten å ankomme Danmark. Transportreisende får mulighet til å kansellere.
Folk advares mot å oppholde seg langs kysten i de utsatte områdene. Det er sendt ut ekstremværvarsel for Oslo, Akershus, Østfold og Vestfold, mens det er gult farevarsel i Rogaland, Agder, Telemark, Buskerud, Hedmark og Oppland.
(©NTB)
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.
Onsdag 17. oktober 2018
LÅST: Theresa May hevder å se «reell framgang», men trues med en avtaleløs brexit. Flere briter foretrekker imidlertid en «no deal»-løsning foran andre alternativer.
Onsdag 17. oktober 2018
To småforlag føler seg ført bak lyset av Kulturrådets innkjøpsordning. – Det føles som om de har rappa bøkene våre, sier forlegger Andreas Høy Knudsen.
Onsdag 17. oktober 2018
• VGs sak «Tre brødre på Tolga» avdekket grove overtramp fra kommune og helsevesen mot de tre brødrene Lars Peder, Arvid og Magnus Holøyen. De tre fikk alle diagnosen psykisk utviklingshemmet, uten at de fikk vite om det og uten utredning.
Tirsdag 16. oktober 2018
UT: 260 par har blitt nektet opphold i Norge siden 2017 på grunn av regler mot tvangsekteskap. Også frivillige ekteskap rammes, innrømmer Utlendingsnemnda.
Tirsdag 16. oktober 2018
To av tre menn er bekymret for feilaktige anklager om seksuell trakassering etter metoo.
Tirsdag 16. oktober 2018
ADVARER: Saudi-Arabia lover å svare enhver reaksjon på Khashoggi-saken med «enda sterkere tiltak». Det kan få følger for verdens­økonomien.
Tirsdag 16. oktober 2018
• Noen av Norges mest toneangivende politiske kommentatorer har de siste dagene satt i gang et regelrett hardkjør mot Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide. De karakteriserer hans forsøk på å få partiet med seg over blokkgrensa som...
Mandag 15. oktober 2018
GA OPP: Ulf Kristersson gir opp første forsøk på å danne regjering. Nå får trolig Stefan Löfven sjansen. – Ligger an til en Löfven-regjering, sier statsviter.
Mandag 15. oktober 2018
• «Skjebnedagen», kalte de den. Onsdag i forrige uke hadde de ansatte i Danmarks Radio (DR) fått beskjed om å være tilgjengelige fra klokka åtte om morgenen. Da telefonene sluttet å kime to timer seinere, hadde 205 medarbeidere fått sparken.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk