Onsdag 19. september 2018
Drapssiktet afghaner ute av koma, fengsles i én uke
Den 18 år gamle afghaneren som er siktet for dobbeltdrapet i Trondheim, er varetektsfengslet i én uke. Onsdag våknet 18-åringen fra koma.
Publisert: 19 September 17:12
Den 18 år gamle afghaneren som er siktet for dobbeltdrapet i Trondheim, er varetektsfengslet i én uke. Onsdag våknet 18-åringen fra koma.
Hans forsvarer, advokat Tore Angen, dro onsdag til St. Olavs hospital sammen med en tolk for å møte den dobbeltdrapssiktede 18-åringen, men ble anbefalt å vente med dette møtet. Det er derfor usikkert om han får snakket med klienten allerede onsdag.
– Han er våken, men medisinert, slik at de mente at det ikke hadde noen hensikt å snakke med ham om saken. Jeg så ham, men etter råd fra overlegen snakket jeg derfor ikke med ham, sier Tore Angen til Adresseavisen.
Asylsøkeren er siktet for drap på to av sine afghanske venner og for å ha skadd en tredje. Han ble skutt i beinet av politiet under pågripelsen på Trondheim sentralstasjon mandag kveld. På sykehuset ble han lagt i kunstig koma, men våknet onsdag, og tilstanden skal da ha virket noe bedre. I tillegg til skuddskaden hadde tenåringen også påført seg selv noen skader, opplyser advokaten.

Fengslet i én ukeEt politiavhør blir tidligst gjennomført på torsdag.
– Det vil tidligst bli i morgen. Men jeg vet ikke om han ønsker å forklare seg, eller om jeg vil råde ham til å forklare seg til politiet. Uansett vil dette tidligst skje ut på dagen, sier Angen.
Politiet ba onsdag om varetektsfengsling i to uker med restriksjoner for 18-åringen. Angen sier til VG at han på vegne av sin klient har samtykket til varetektsfengsling, men kun i én uke, noe Sør-Trøndelag tingrett i Trondheim landet på, skriver Dagbladet.
Fengslingsmøtet ble avgjort som såkalt kontorforretning der personen som er siktet, ikke trenger å møte.

Skadd 18-åring avhørtDet var Nasratullah Hashimi (19) og Reza Alizada (17) som ble drept i Prinsens gate i Trondheim mandag. Begge hadde fått opphold i Norge. Dette gjelder også 18-åringen som ble skadd og nå er utskrevet fra sykehus. Han ble avhørt av politiet tirsdag.
– Jeg snakket med min klient første gang tirsdag. Han er bare 18 år og er, ut fra min vurdering, godt ivaretatt i lys av den situasjonen han er i, sier hans bistandsadvokat, Sigrun Dybvad, til Adresseavisen.
Den siktede 18-åringen kom til Trondheim i august, etter å ha bodd på mottak et annet sted i landet.
– Etterforskningen fortsetter med fullt trykk, og vi har fått teknisk og taktisk bistand fra Kripos, opplyser politiet.
(©NTB)
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.
Onsdag 17. oktober 2018
LÅST: Theresa May hevder å se «reell framgang», men trues med en avtaleløs brexit. Flere briter foretrekker imidlertid en «no deal»-løsning foran andre alternativer.
Onsdag 17. oktober 2018
To småforlag føler seg ført bak lyset av Kulturrådets innkjøpsordning. – Det føles som om de har rappa bøkene våre, sier forlegger Andreas Høy Knudsen.
Onsdag 17. oktober 2018
• VGs sak «Tre brødre på Tolga» avdekket grove overtramp fra kommune og helsevesen mot de tre brødrene Lars Peder, Arvid og Magnus Holøyen. De tre fikk alle diagnosen psykisk utviklingshemmet, uten at de fikk vite om det og uten utredning.
Tirsdag 16. oktober 2018
UT: 260 par har blitt nektet opphold i Norge siden 2017 på grunn av regler mot tvangsekteskap. Også frivillige ekteskap rammes, innrømmer Utlendingsnemnda.
Tirsdag 16. oktober 2018
To av tre menn er bekymret for feilaktige anklager om seksuell trakassering etter metoo.
Tirsdag 16. oktober 2018
ADVARER: Saudi-Arabia lover å svare enhver reaksjon på Khashoggi-saken med «enda sterkere tiltak». Det kan få følger for verdens­økonomien.
Tirsdag 16. oktober 2018
• Noen av Norges mest toneangivende politiske kommentatorer har de siste dagene satt i gang et regelrett hardkjør mot Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide. De karakteriserer hans forsøk på å få partiet med seg over blokkgrensa som...
Mandag 15. oktober 2018
GA OPP: Ulf Kristersson gir opp første forsøk på å danne regjering. Nå får trolig Stefan Löfven sjansen. – Ligger an til en Löfven-regjering, sier statsviter.
Mandag 15. oktober 2018
• «Skjebnedagen», kalte de den. Onsdag i forrige uke hadde de ansatte i Danmarks Radio (DR) fått beskjed om å være tilgjengelige fra klokka åtte om morgenen. Da telefonene sluttet å kime to timer seinere, hadde 205 medarbeidere fått sparken.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk