Lørdag 15. september 2018
To russere utvist fra Nederland grunnet spionmistanke
Nederlandsk politi utviste tidligere i år to angivelige russiske spioner for å skulle ha forsøkt å hacke et sveitsisk laboratorium knyttet til Skripal-saken.
Publisert: 15 September 00:10
Nederlandsk politi utviste tidligere i år to angivelige russiske spioner for å skulle ha forsøkt å hacke et sveitsisk laboratorium knyttet til Skripal-saken.
Sveitsiske myndigheter bekreftet utvisningen fredag, mens de innkalte den russiske ambassadøren på teppet for å protestere mot «angrepsforsøket».
Russland avviste raskt anklagene, som følger en rekke påstander om russisk spionasje og andre innblandinger den siste tiden. Det angivelige målet var laboratoriet Spiez, som analyserte prøver fra novitsjok-forgiftningen av den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter i England.

BekreftetBekreftelsen fra sveitsiske myndigheter kom etter at flere medier meldte at to personer tilknyttet militær etterretning ble utvist fra Nederland en gang i vår.
– Sveitsiske myndigheter er klar over saken om russiske spioner som ble avdekket i Haag og utvist fra samme sted, sa talskvinne Isabelle Graber for sveitsisk etterretningstjeneste.
Nederlandske myndigheter har ikke villet kommentere saken.

– AbsurdTalsmann Stanislav Smirnov for den russiske ambassaden i Sveits avviser kontant anklagene overfor det statlige russiske nyhetsbyrået Tass.
– Vi mener dette er nok et eksempel på anti-Russland oppspinn som er funnet på av vestlige medier. Det er absurd, kun nye bunnløse anklager, sa Smirnov.
Talsmann for laboratoriet, Andreas Bucher, ville ikke kommentere situasjonen i Nederland, men bekreftet at laboratoriet hadde tatt forholdsregler, og at ingen data var forsvunnet. Spiez-laben jobber for det meste med testing av kjemiske våpen-prøver. Det var ifølge nyhetsbyrået AP Russlands utenriksminister Sergej Lavrov som tidligere i år bekreftet at laboratoriet hadde analysert prøver fra Skripal-saken.
(©NTB)
Onsdag 26. september 2018
KUTT: Effektiviserings­reforma til regjeringa truar rettstryggleiken og sjølv­stendet til domstolane. Det er den klåre åtvaringa frå øvste leiar for Domstol­administrasjonen.
Onsdag 26. september 2018
BISMAK: Grasrota som brakte Jeremy Corbyn til makten i Labour, mener ledelsen nå bremser demokratiseringen av partiet.
Onsdag 26. september 2018
• Den samlede papirlesningen i Norge går i år tilbake med 7,7 prosent sammenlignet med første halvår i fjor, viser tall fra Medie­bedriftenes Landsforening. Bare ti papiraviser får flere lesere, mens 78 aviser får færre. Aftenposten er...
Onsdag 26. september 2018
Papirutgaver inngår i 89 prosent av opplaget til mindre lokalaviser, viser ferske tall. Medie­forening advarer mot å «kutte brutalt» i post­ombæringen.
Mandag 24. september 2018
KRISE: Theresa May møter stadig nye tilbakeslag, og mistilliten vokser hos velgerne. Likevel melder britiske aviser at hun vurderer nyvalg.
Mandag 24. september 2018
Arbeiderpartiet støtter Postens ønske om å halvere antall postdager. Men verken partiet eller kulturminister Trine Skei Grande (V) har noen klar løsning for avisene.
Mandag 24. september 2018
NED: Kommersielle velferdsbedrifter i NHO kaster ut konsulenter. Fra 2017 til 2018 sank konsulentandelen i psykisk helsevern fra 38 til 22 prosent, viser NHOs egne tall.
Mandag 24. september 2018
• Den svenske valgthrilleren ruller videre. I de to ukene som har gått siden det jevne valgresultatet 9.september ble klart, har alle de svenske partiene kjempet om å vinne gjennom med sin tolkning av hvem som egentlig ble valgets vinnere.
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk