Fredag 14. september 2018
Ajer og Celtic varmet opp til Rosenborg med uavgjort
Celtic har fortsatt ikke tapt med Kristoffer Ajer på banen denne sesongen. Fredag kveld ble det 0-0 borte mot St. Mirren etter en drøy omgang i undertall.
Publisert: 14 September 22:41
Celtic har fortsatt ikke tapt med Kristoffer Ajer på banen denne sesongen. Fredag kveld ble det 0-0 borte mot St. Mirren etter en drøy omgang i undertall.
Hjemmelaget gikk friskt og respektløst til verket hjemme i Paisley under sin nye manager Owen Kearney, og Celtic måtte vise styrke for å stå imot. Oppgaven ble større da Olivier Ntcham hodeløst pådro seg sitt annet gule kort i det 37. minutt.
Franskmannen mistet ballen i motstanderens felt, og i forsøket på å vinne den tilbake taklet han en motspiller bakfra ute ved sidelinjen. Dommeren hadde ikke annet valg enn å vise ham ut.
En snau uke før europaligaåpningen mot Rosenborg i Glasgow viste Celtic karakterstyrke ved å stoppe hjemmelagets dominans og spille seg inn i kampen selv om laget var redusert til ti mann. Ajer var en viktig mann både defensivt, i oppspillsfasen og på dødballer.

Celtic nærmestDet var langt mellom de store sjansene, men Celtic var nærmest å sikre seg alle poengene. Dedryck Boyata kom til lagets beste muligheter, men lyktes ikke med avslutningene.
Spissen Leigh Griffiths, som tidligere fredag signerte en ny fireårskontrakt, ble byttet inn i jakten på et vinnermål, men han greide ikke å krone dagen med scoring.
På overtid fikk han riktignok ballen i mål, men det var allerede korrekt blåst for offside, og hjemmekeeper Craig Samson prøvde ikke å redde skuddet.

Hearts kan økeAjer har stått over bare to kamper denne sesongen, og Celtic tapte begge (en i mesterligakvalifisering, en i serien). Etter fredagens poengtap har Hearts lørdag sjansen til å øke sitt forsprang på tabelltopp til fem poeng. Da må Edinburgh-laget vinne borte mot Motherwell.
Hearts står med 12 poeng på fire kamper, Celtic har 10 poeng på fem.
St. Mirren tok sitt fjerde poeng for sesongen og har nå to lag bak seg på tabellen. 7288 var for øvrig lagets høyeste tilskuertall på nesten ti år.

(©NTB)
Onsdag 26. september 2018
BISMAK: Grasrota som brakte Jeremy Corbyn til makten i Labour, mener ledelsen nå bremser demokratiseringen av partiet.
Onsdag 26. september 2018
KUTT: Effektiviserings­reforma til regjeringa truar rettstryggleiken og sjølv­stendet til domstolane. Det er den klåre åtvaringa frå øvste leiar for Domstol­administrasjonen.
Onsdag 26. september 2018
• Den samlede papirlesningen i Norge går i år tilbake med 7,7 prosent sammenlignet med første halvår i fjor, viser tall fra Medie­bedriftenes Landsforening. Bare ti papiraviser får flere lesere, mens 78 aviser får færre. Aftenposten er...
Onsdag 26. september 2018
Papirutgaver inngår i 89 prosent av opplaget til mindre lokalaviser, viser ferske tall. Medie­forening advarer mot å «kutte brutalt» i post­ombæringen.
Mandag 24. september 2018
KRISE: Theresa May møter stadig nye tilbakeslag, og mistilliten vokser hos velgerne. Likevel melder britiske aviser at hun vurderer nyvalg.
Mandag 24. september 2018
Arbeiderpartiet støtter Postens ønske om å halvere antall postdager. Men verken partiet eller kulturminister Trine Skei Grande (V) har noen klar løsning for avisene.
Mandag 24. september 2018
NED: Kommersielle velferdsbedrifter i NHO kaster ut konsulenter. Fra 2017 til 2018 sank konsulentandelen i psykisk helsevern fra 38 til 22 prosent, viser NHOs egne tall.
Mandag 24. september 2018
• Den svenske valgthrilleren ruller videre. I de to ukene som har gått siden det jevne valgresultatet 9.september ble klart, har alle de svenske partiene kjempet om å vinne gjennom med sin tolkning av hvem som egentlig ble valgets vinnere.
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk