Onsdag 12. september 2018
Löfven avviser å være støtteparti for Alliansen
Sveriges sosialdemokratiske statsminister Stefan Löfven avviser blankt å bli den borgerlige Alliansens støtteparti etter valget sist søndag.
Publisert: 12 September 13:55
Sveriges sosialdemokratiske statsminister Stefan Löfven avviser blankt å bli den borgerlige Alliansens støtteparti etter valget sist søndag.
Alliansen inviterte onsdag Löfven til samtaler om muligheten for at Socialdemokraterna kan bli støtteparti for en borgerlig regjering.
– At vi skulle bli støtteparti for den borgerlige blokken, er en tanke som kan avskrives fullstendig, sier statsministeren.
– Det er selvsagt at vi ikke kommer til å bli et støtteparti som gir en borgerlig regjering kunstig åndedrett i fire år.
Statsministeren beskrev det som «ulovlig og udemokratisk» hvis de fire borgerlige partiene skulle danne regjering selv om de blir mindre enn det rødgrønne alternativet. Onsdag så det ut til at de tre rødgrønne partiene vil bli marginalt større enn Alliansen.
– Vi kan ikke etablere en praksis i Sverige der man sementerer en blokkpolitikk hvor den borgerlige blokken skal regjere om den blir størst, og hvor den borgerlige blokken også skal regjere om den blir minst, sier han.
– De borgerlige blir bare størst om man regner inn Sverigedemokraterna som en samarbeidspartner i den blokken, slår Löfven fast.
Regjeringssjefen understreker samtidig at han gjerne går inn i samtaler med alle «anstendige» partier og avviser på det sterkeste noe som helst samarbeid med Sverigedemokraterna.
Alliansens påstand om at den er det eneste regjeringsalternativet, parerte Löfven med å minne om at Socialdemokraterna, Miljöpartiet og Vänsterpartiet sammen har snekret åtte budsjetter de siste fire årene.
(©NTB)
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.
Torsdag 20. september 2018
• I en kortleder mandag gjengir Dagens Næringsliv et regnestykke Finansdepartementet har gjort på vegne av Høyre-politiker Heidi Nordby Lunde om hvor mye penger Norge ville spart med sykefravær på svensk nivå. Svaret er ti milliarder. «Helt...
Torsdag 20. september 2018
Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) mener medie­bransjen må forstå at staten ikke kan betale hundrevis av millioner kroner for å få delt ut aviser over hele landet.
Torsdag 20. september 2018
«TAUTREKKING»: Libya-utvalgets rapport kaster nytt lys over forhandlingene innad i regjeringen da de rødgrønne i juni 2011 forlenget bombingen av Libya med fem uker.
Onsdag 19. september 2018
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil opprette en egen pressestøtteordning for Oslo-aviser. – Vi ønsker en bredere offentlighet av hensyn til lokal­demokratiet, sier hun.
Onsdag 19. september 2018
• Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan ble mandag enige om å opprette en demilitarisert sone på 15 til 25 kilometer mellom syriske styrker og Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria. Regjerings­styrkene har nå gjenerobret to tredeler av...
Onsdag 19. september 2018
I KLISTERET: Nicolas Sarkozys stabssjef er tiltalt for korrupsjon. Muammar al-Gaddafis sønn skriver om en koffert full av penger. Etterforskningen av Frankrikes ekspresident tiltar.
Onsdag 19. september 2018
SNUDDE: Etter «nærmere dialog med departementet» stokket forsvarssjefen om på innstillingen til ny sjef i Heimevernet. Dermed rykket Eirik Kristoffersen opp fra bunnen til toppen av lista.
Tirsdag 18. september 2018
• Mer enn hvert fjerde barn i Norge, 27 prosent, er ikke med på organiserte fritidsaktiviteter. Det er en økning på 7 prosentpoeng på fem år, viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført på vegne av DNB, gjengitt i blant annet Vårt Land i...
Tirsdag 18. september 2018
MISSILER: Den russiske militære opptrappingen på Kolahalvøya er nå synlig på Googles satellitt-bilder.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk