Onsdag 12. september 2018
Saudistøttede styrker rykker fram i Jemen
Regjeringsvennlig milits, støttet av Saudi-Arabia og Emiratene, skal ha tatt kontroll over to viktige forsyningsruter utenfor havnebyen Hodeida i Jemen.
Publisert: 12 September 12:48
Regjeringsvennlig milits, støttet av Saudi-Arabia og Emiratene, skal ha tatt kontroll over to viktige forsyningsruter utenfor havnebyen Hodeida i Jemen.
Ifølge Abdulrahman Saleh Abou Zaraa, som er øverstkommanderende for brigaden som kjemper mot Houthi-opprørerne i Hodeida-provinsen, kontrollerer de nå hovedveien mellom Hodeida og landets opprørskontrollerte hovedstad Sana.
En annen forsyningsrute utenfor Hodeida er også erobret det siste døgnet, opplyser militære kilder.
Over 70 prosent av all nødhjelp som kommer til Jemen losses i Hodeida og fraktes derfra videre rundt omkring i landet.
Saudi-Arabia gikk i mars 2015 til krig mot Houthi-opprørerne i Jemen og fikk med seg en koalisjon der blant andre De forente arabiske emirater deltar.
Over 10.000 mennesker er drept, over 50.000 er såret og minst 3 millioner mennesker er drevet på flukt siden konflikten brøt ut.
22 millioner mennesker i Jemen er avhengige av matvarehjelp utenfra, og 8 millioner av dem lever ifølge FN på randen av hungersnød.
(©NTB)
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk