Onsdag 12. september 2018
Sykefraværet falt til 6,2 prosent i andre kvartal
Sykefraværet falt med 2 prosent til 6,2 prosent fra første til andre kvartal, viser sesong- og influensajusterte tall fra Statistisk sentralbyrå og Nav.
Publisert: 12 September 08:43
Sykefraværet falt med 2 prosent til 6,2 prosent fra første til andre kvartal, viser sesong- og influensajusterte tall fra Statistisk sentralbyrå og Nav.
Den samlede nedgangen skyldes i stor grad reduksjon i det legemeldte sykefraværet som falt med 1,6 prosent og nå ligger på 5,3 prosent. Det egenmeldte sykefraværet falt 4,5 prosent til 0,9 prosent.
Ser man bort fra sesongvariasjoner, var det legemeldte sykefraværet 5,0 prosent i april, mai og juni, en nedgang på 4,1 prosent fra samme periode i fjor. Årsaken til nedgangen kan være at påsken falt i andre kvartal i fjor og første kvartal i år. Påsken påvirker nivået på avtalte dagsverk, og derfor blir sykefraværsprosenten noe høyere i et kvartal med påske enn et kvartal uten.
Sykefraværet er klart høyest innen helse- og sosialtjenester som sysselsetter 36 prosent av kvinnelige og 9 prosent av mannlige arbeidstakere. For kvinner i denne næringen var sykefraværet på 8 prosent og 4,4 prosent for menn. Mens legene har det laveste sykefraværet i helsesektoren, med 3,1 prosent, har sykepleiere og pleiemedarbeidere et sykefravær på 7,7 og 8,1 prosent, viser tallene.
– Snittet på det legemeldte sykefraværet i helse- og sosialtjenester er 7,3 prosent, som er nesten 50 prosent høyere enn landsgjennomsnittet, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.
Nordland var det fylket som hadde høyest samlet sykefravær i andre kvartal, med 6,7 prosent. Like etter følger Troms og Finnmark med 6,6 prosent. Oslo hadde lavest sykefravær med 4,9 prosent.
(©NTB)
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.
Torsdag 20. september 2018
• I en kortleder mandag gjengir Dagens Næringsliv et regnestykke Finansdepartementet har gjort på vegne av Høyre-politiker Heidi Nordby Lunde om hvor mye penger Norge ville spart med sykefravær på svensk nivå. Svaret er ti milliarder. «Helt...
Torsdag 20. september 2018
Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) mener medie­bransjen må forstå at staten ikke kan betale hundrevis av millioner kroner for å få delt ut aviser over hele landet.
Torsdag 20. september 2018
«TAUTREKKING»: Libya-utvalgets rapport kaster nytt lys over forhandlingene innad i regjeringen da de rødgrønne i juni 2011 forlenget bombingen av Libya med fem uker.
Onsdag 19. september 2018
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil opprette en egen pressestøtteordning for Oslo-aviser. – Vi ønsker en bredere offentlighet av hensyn til lokal­demokratiet, sier hun.
Onsdag 19. september 2018
• Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan ble mandag enige om å opprette en demilitarisert sone på 15 til 25 kilometer mellom syriske styrker og Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria. Regjerings­styrkene har nå gjenerobret to tredeler av...
Onsdag 19. september 2018
I KLISTERET: Nicolas Sarkozys stabssjef er tiltalt for korrupsjon. Muammar al-Gaddafis sønn skriver om en koffert full av penger. Etterforskningen av Frankrikes ekspresident tiltar.
Onsdag 19. september 2018
SNUDDE: Etter «nærmere dialog med departementet» stokket forsvarssjefen om på innstillingen til ny sjef i Heimevernet. Dermed rykket Eirik Kristoffersen opp fra bunnen til toppen av lista.
Tirsdag 18. september 2018
• Mer enn hvert fjerde barn i Norge, 27 prosent, er ikke med på organiserte fritidsaktiviteter. Det er en økning på 7 prosentpoeng på fem år, viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført på vegne av DNB, gjengitt i blant annet Vårt Land i...
Tirsdag 18. september 2018
MISSILER: Den russiske militære opptrappingen på Kolahalvøya er nå synlig på Googles satellitt-bilder.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk