Onsdag 22. august 2018
HRW: Fem aktivister risikerer dødsstraff i Saudi-Arabia
Fem menneskerettighetsaktivister risikerer dødsstraff i Saudi-Arabia, ifølge Human Rights Watch.
Publisert: 22 August 03:44
Fem menneskerettighetsaktivister risikerer dødsstraff i Saudi-Arabia, ifølge Human Rights Watch.
En av de fem aktivistene er Israa al-Ghomgham som har sittet fengslet siden 2015. Hun skal være den første kvinnen som risikerer dødsstraff for rettighetsrelatert arbeid. Hun er blant annet anklaget for å ha oppfordret til protester og å gi moralsk støtte til opprørere, ifølge Reuters.
Påtalemyndigheten skal ifølge HRW ha bedt om dødsstraff for alle de fem aktivistene, i rettssaken som pågår mot dem.
– Enhver henrettelse er forferdelig, men det å be om dødsstraff for aktivister som al-Ghomgham, som ikke engang er anklaget for voldelig oppførsel, er avskyelig, sier Sarah Leah Whitson, direktør for Human Rights Watch (HRW) i Midtøsten.
Siden mai har et tosifret antall saudiarabiske kvinnelige aktivister blitt fengslet, ifølge FN. Flere anklages for å samarbeide med «fiender av landet», mens enkelte er blitt løslatt.
(©NTB)
Mandag 24. september 2018
KRISE: Theresa May møter stadig nye tilbakeslag, og mistilliten vokser hos velgerne. Likevel melder britiske aviser at hun vurderer nyvalg.
Mandag 24. september 2018
Arbeiderpartiet støtter Postens ønske om å halvere antall postdager. Men verken partiet eller kulturminister Trine Skei Grande (V) har noen klar løsning for avisene.
Mandag 24. september 2018
NED: Kommersielle velferdsbedrifter i NHO kaster ut konsulenter. Fra 2017 til 2018 sank konsulentandelen i psykisk helsevern fra 38 til 22 prosent, viser NHOs egne tall.
Mandag 24. september 2018
• Den svenske valgthrilleren ruller videre. I de to ukene som har gått siden det jevne valgresultatet 9.september ble klart, har alle de svenske partiene kjempet om å vinne gjennom med sin tolkning av hvem som egentlig ble valgets vinnere.
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk