Onsdag 22. august 2018
Stormy Daniels' advokat: – Bør åpne for spørsmål til Trump
Stormy Daniels' advokat mener det bør rettes spørsmål mot president Donald Trump etter at Michael Cohen erklærte seg skyldig i utbetaling av hysj-penger.
Publisert: 22 August 02:29
Stormy Daniels' advokat mener det bør rettes spørsmål mot president Donald Trump etter at Michael Cohen erklærte seg skyldig i utbetaling av hysj-penger.
Cohen (51) var tidligere Trumps personlige advokat og altmuligmann. Han inngikk tirsdag en avtale med føderale myndigheter og erklærte seg skyldig i blant annet å ha utbetalt hysj-penger i to omganger til to kvinner.
Påtalemyndigheten har etterforsket om utbetalingene utgjør brudd på reglene for finansiering av valgkamper.
Advokat Michael Avenatti mener den siste utviklingen i saken bør åpne døren for å stille spørsmål til presidenten om «hva han visste, når han visste det, og hva han gjorde med det».
Cohen sa i retten at han i 2016 betalte 130.000 og 150.000 dollar til to forskjellige kvinner for at de ikke skulle gå ut med informasjon som kunne være til skade for «kandidaten til et føderalt embete», uten å nevne Trump med navn. Summene ble utbetalt til tidligere Playboy-modell Karen McDougal og pornoskuespiller Stormy Daniels. McDougal hevder å ha hatt en affære med presidenten, mens Daniels hevder å ha hatt sex med ham én gang for flere år siden.
Daniels sier at hun og advokaten ser fram til unnskyldninger «fra folket som mente vi tok feil».
Avenatti flørter for øvrig med tanken på å stille som presidentkandidat for Demokratene i 2020. Han sier imidlertid at sannsynligheten for at det skjer reduseres om Trump trekker seg eller bestemmer seg for ikke å stille til gjenvalg.
(©NTB)
Mandag 24. september 2018
KRISE: Theresa May møter stadig nye tilbakeslag, og mistilliten vokser hos velgerne. Likevel melder britiske aviser at hun vurderer nyvalg.
Mandag 24. september 2018
Arbeiderpartiet støtter Postens ønske om å halvere antall postdager. Men verken partiet eller kulturminister Trine Skei Grande (V) har noen klar løsning for avisene.
Mandag 24. september 2018
NED: Kommersielle velferdsbedrifter i NHO kaster ut konsulenter. Fra 2017 til 2018 sank konsulentandelen i psykisk helsevern fra 38 til 22 prosent, viser NHOs egne tall.
Mandag 24. september 2018
• Den svenske valgthrilleren ruller videre. I de to ukene som har gått siden det jevne valgresultatet 9.september ble klart, har alle de svenske partiene kjempet om å vinne gjennom med sin tolkning av hvem som egentlig ble valgets vinnere.
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk