Mandag 20. august 2018
Ti døde etter tyfon rammet Vietnam
Minst ti mennesker har mistet livet og tre til er savnet etter at tyfonen Bebcina traff det nordlige Vietnam fredag.
Publisert: 20 August 06:48
Minst ti mennesker har mistet livet og tre til er savnet etter at tyfonen Bebcina traff det nordlige Vietnam fredag.
Seks personer omkom da de ble tatt av en styrtflod i provinsen Nghe An, ifølge den nasjonale komiteen for krisehåndtering.
I provinsene Son La og Thanh Hoa mistet tre personer livet på grunn av styrtflod og jordskred. Her er i tillegg tre personer savnet.
Minst 38 hus er ødelagt og rundt 3.500 hus står under vann.
Torsdag mobiliserte myndighetene over en halv million soldater i påvente av stormen. Da den traff land fredag hadde den vindkast på 25 meter per sekund, før den fort svekket seg.
Den vietnamesiske kystvakten beordret i forkant over 36.000 fiskebåter vekk fra nedslagsområdet og nesten 140.000 mennesker ble evakuert.
Tropiske stormer er et årvisst fenomen i Vietnam, og uvær tar livet av hundrevis av mennesker og gjør skader for enorme summer.
(©NTB)
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk