Mandag 20. august 2018
Byggmester møter i retten i søksmål mot staten
Seks år etter at han ble frikjent for bedrageri, møter byggmester Harald Langemyhr staten i Oslo tingrett mandag i et erstatningssøksmål.
Publisert: 20 August 06:30
Seks år etter at han ble frikjent for bedrageri, møter byggmester Harald Langemyhr staten i Oslo tingrett mandag i et erstatningssøksmål.
Han har saksøkt staten for urettmessig straffeforfølgelse og krever erstatning for tapet han er påført som følge av straffeforfølgelsen.
Han krever ikke oppreisningserstatning, men erstatning for tapt inntekt. Det er advokat John Christian Elden som skal være Langemyhrs prosessfullmektig. I stevningen går det fram at beløpet bør fastsettes etter rettens skjønn.
Statens påstand går ut på at Justis- og beredskapsdepartementet frifinnes, i tillegg til at de blir tilkjent sakens omkostninger.
Fra å drive et stort suksessrikt byggefirma mistet Langemyhr 70 prosent av omsetningen etter at han i 2008 ble anmeldt for bedrageri av Oslo kommune. Han ble tiltalt, men senere frikjent for bedrageriposten som var knyttet til byggingen av Omsorgsbygg på Økern.
Han ble derimot dømt for brudd på arbeidsmiljøloven. I en erstatningssak mot Oslo kommune i 2013 ble han tilkjent til sammen 20 millioner kroner, hvorav drøyt en million kroner var erstatning og resten av beløpet var knyttet til restoppgjør som ble holdt tilbake i påvente av utfallet av saken.
Langemyhrs selskap fortsatte virksomheten, men med en årlig omsetning på om lag 30 millioner mot rundt 100 millioner kroner før anmeldelsen. Siden 2009 har selskapet stort sett gått med underskudd.
(©NTB)
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk