Søndag 19. august 2018
Djokovic til finale i Cincinnati
Novak Djokovic kan bli den første som vinner alle ATP Masters 1000-turneringene. Lørdag spilte han seg fram til finale i Cincinnati med seier over Marin Cilic.
Publisert: 19 August 00:43
Novak Djokovic kan bli den første som vinner alle ATP Masters 1000-turneringene. Lørdag spilte han seg fram til finale i Cincinnati med seier over Marin Cilic.
Turneringen i Cincinnati er den eneste Masters 1000-turneringen serberen har til gode å vinne. Søndag kan han bli den første med triumf i alle ni.
Han beseiret Cilic 6-4, 3-6, 6-3 og er klar for finale mot Roger Federer eller David Goffin. De spiller sin semifinale natt til søndag norsk tid.
Djokovic fullførte sitt vanskelige comeback etter albueoperasjon da han forrige måned vant Wimbledon for fjerde gang. Siden har han konsentrert seg om å få skikk på hardcourtspillet innen US Open, men på veien dit tar han mer enn gjerne med seg en triumf i Cincinnati. Han har vært i finale der fem ganger tidligere, men har tapt alle sammen.
– Det har vært en berg-og-dalbane-uke, med mange regnavbrudd og andre problemer, sa Djokovic, som tidligere i turneringen slet med dårlig mage.
Tidlig i semifinalen slet han med å få spillet til å fungere, og på ett tidspunkt slengte han racketen i banedekket så den gikk i stykker. Det ble et vendepunkt, for deretter spilte han betydelig bedre.

Bertens møter HalepI kvinneklassen tok Kiki Bertens seg til finale med seier over 8.-seedede Petra Kvitova i tre sett. Nederlenderen har overrasket stort på sin vei til finale i en turnering der hun tidligere hadde vunnet bare én kamp.
Hun er mest kjent som grusspesialist og har aldri tidligere vært i en finale på hardcourt.
– En nøkkel er at jeg er mindre stresset enn jeg pleide. Tidligere ble jeg nervøs om jet skulle spille på centercourten foran mange mennesker, men nå tar jeg det som det kommer, sa Bertens etter å ha vunnet 3-6, 6-4, 6-2.
I finalen møter hun topprankede Simona Halep, som tok seg av hviterussiske Aryna Sabalenka med 6-3, 6-4. Halep har vært i finale i Cincinnati to ganger før, men aldri vunnet turneringen.
(©NTB)
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk