Fredag 10. august 2018
Palestinsk helsearbeider skutt og drept av israelske soldater på Gaza
En palestinsk helsearbeider er skutt og drept av israelske soldater under sammenstøt langs grensen til Gaza, opplyser palestinske helsemyndigheter.
Publisert: 10 August 19:35
En palestinsk helsearbeider er skutt og drept av israelske soldater under sammenstøt langs grensen til Gaza, opplyser palestinske helsemyndigheter.
Fra palestinsk hold blir det også opplyst at rundt 40 skal ha blitt såret da israelske soldater skjøt med skarpt mot tusenvis av demonstrerende palestinerne. Senere fredag kveld kom det melding om nok en drept palestiner.
Torsdag hevdet Hamas at det var oppnådd en form for enighet med Israel om en ny våpenhvile, etter at konflikten hadde blusset opp tidligere denne uka. Hamas uttalte at våpenhvilen ville holde så lenge Israel respekterer den.
Israel og Hamas har de siste ukene vært på randen av en alvorlig væpnet situasjon etter måneder med demonstrasjoner og voldshandlinger langs grensen til Gaza-enklaven. Det israelske forsvaret meldte fredag morgen at det ikke hadde vært hendelser i løpet av natten og at Israel heller ikke hadde gjennomført nye flyangrep.

Nye spekulasjonerMen drapet på en helsearbeider og en annen palestiner fredag utløste nye spekulasjoner om at en større væpnet konflikt er på trappene. EU advarer partene og ber om en nedtrapping av voldsspiralen for å spare sivile for nye lidelser.
– Rakettene fra Gaza mot israelske lokalsamfunn i sør, så vel som andre provokasjoner fra Hamas og andre militante palestinere, er fullstendig uakseptable, sier en talsperson for EUs utenrikstjeneste.
EU erkjenner at Israel har rett til å forsvare seg, men ber samtidig israelerne om å vise tilbakeholdenhet for å spare sivile liv.

Flyangrep etter raketterAdvarselen kommer etter at israelske fly torsdag gjennomførte en lang rekke flyangrep mot mål i Gaza. Dette var et svar på at Hamas tidligere i uken sendte av gårde minst 180 raketter inn på israelsk område og avfyrte mange runder med bombekastere.
Fredag samlet noen tusen palestinere seg ulike steder ved grensen på Gazastripen. De satte fyr på hjul og kastet steiner, men det var færre demonstranter enn i tidligere uker, ifølge AFPs korrespondenter.
Den israelske regjeringen bekreftet aldri våpenhvilen som Hamas henviste til, og en talsperson for statsminister Benjamin Netanyahu sier myndighetene har gitt det israelske forsvaret ordre om fortsatt å bruke makt mot terrorister.
(©NTB)
Fredag 19. oktober 2018
Nasjonalmuseet har satset tungt på Marianne Heske, mener Nasjonalmuseets direktør og samlingsdirektør. Men nye interne diskusjoner kan de godt ta.
Fredag 19. oktober 2018
RAID: Styrtrike finansfolk har i årevis unndratt milliarder i utbytteskatt i over ti europeiske land. En avhopper kaller opplegget «djevel­maskinen».
Fredag 19. oktober 2018
• Onsdag ble det klart at det britiske selskapet Go-Ahead har slått NSB og svenske SJ i konkurransen om å få kjøre tog på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen. Det er i tråd med den blåblå regjeringens plan for norsk togtrafikk, hvor den...
Fredag 19. oktober 2018
MOT: Togtrafikken i nord og vest skal på anbud. Men om Sp og Ap får viljen sin kan det bli full stans i prosessen.
Torsdag 18. oktober 2018
KronikkFor to år siden var jeg i Irak i forbindelse med innspilling av dokumentarfilmen «The Future of Iraq». Jeg intervjuet barn om deres erfaringer og syn på krig. Målet med...
Torsdag 18. oktober 2018
ADVARER: Trusselen om et «uskikkelig» Frp i opposisjon kan ikke bety at Frp skal sitte i regjering til evig tid, sier Knut Arild Hareide. Samtidig advarer han Erna Solberg mot å legge seg opp i KrFs veivalg.
Torsdag 18. oktober 2018
OLJE: Om to uker planlegger USA å stanse all olje­eksport fra Iran. Planen er avhengig av støtte fra Saudi-Arabia. Det kan nå bli vanskelig.
Torsdag 18. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde heller kjøpt Marianne Heskes «Gjerdeløa» enn russisk konseptkunst, mener kunstner og kunstkritiker.
Torsdag 18. oktober 2018
• Det er underlige tider i norsk politikk. De siste dagene har flere politikere på borgerlig side skrudd opp retorikken i et forsøk på å beholde Kristelig Folkeparti som støtteparti for regjeringen. Tirsdag advarte statsminister Erna Solberg...
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk