Fredag 10. august 2018
Warholm endte sist på 400 meter
Karsten Warholm var tom for krefter og var sjanseløs på medalje på 400 meter under friidretts-EM i Berlin fredag.
Publisert: 10 August 21:25
Karsten Warholm var tom for krefter og var sjanseløs på medalje på 400 meter under friidretts-EM i Berlin fredag.
Torsdag løp Ulsteinvik-gutten inn til gull på favorittdistansen 400 meter hekk. Dagen derpå ble det en brutal finale på 400 meter.
Britiske Matthew Hudson-Smith var i egen klasse og tok EM-gullet med tiden 44,78. De belgiske brødrene Kevin og Jonathan Borleé fulgte nærmest og tok henholdsvis sølv og bronse,
Karsten Warholm på åttendeplass ble klokket inn til 46,68. Det er langt unna hans normale nivå.
– Jeg kjenner det i hele kroppen. Jeg var helt ødelagt, sa Warholm til NRK.
– Jeg gikk ut og ga alt jeg hadde. Når man skjønner det ikke går, mister man litt motivasjonen også. Men all respekt til de andre gutta. De leverte formidabelt. Jeg var tom, fortsatte han.
Ulsteinvik-gutten hang ikke nevneverdig med hodet. Han var krystallklar på at gulløpet torsdag var en av karrierens største opplevelser.
22-åringen og trener Leif Olav Alnes har karakterisert beslutningen om å satse mot både 400 meter hekk og 400 meter i EM som dristig og risikabel. Fire løp på like mange dager kunne bli for krevende.
Warholm gikk offensivt ut fredag, men allerede i den siste svingen viste han tegn til at kreftene begynte å ebbe ut. Oppløpet ble blytungt.
22-åringen hadde ingen problemer med å sikre seg finalebillett på 400 meter onsdag. Warholm var best i sitt semifinaleheat uten å måtte tømme seg for krefter.
Fredag måtte han helt i kjelleren i finalen. Medalje ble det ikke.
(©NTB)
Onsdag 22. august 2018
Uten forvarsel knuser byrådspartiene i Oslo planene for Bjarne Melgaards «dødshus». – Et brudd med vanlige ­demokratiske prosesser, mener Kjetil Trædal Thorsen i Snøhetta.
Onsdag 22. august 2018
VOLD: Regjeringen raserer Norges omdømme som fredsnasjon når de ikke tør å kritisere Israel for vold mot nordmenn, mener AUF-leder Mani Husseini.
Onsdag 22. august 2018
HÅVER INN: Norge har begynt å ta for seg mer av silda i Nord-Atlanteren uten avtale med våre naboland. KrF-politiker frykter overfiske.
Onsdag 22. august 2018
• Joakim Møllersen, redaktør for nettstedet Radikal Portal, hevder i et innlegg at Klassekampen har gitt «fødselshjelp» til «det rasistiske ytre høyre». Intet mindre. Foranledningen til kraftsalven er et møte vi arrangerte under Arendalsuka,...
Tirsdag 21. august 2018
BANKEROTT: Den greske økonomien er stabilisert på et langt lavere nivå enn før finanskrisa. EU mener at rednings­pakkene har vært en suksess, tross s­kyhøy arbeidsledighet.
Tirsdag 21. august 2018
I dag er det 50 år siden sovjetiske stridsvogner knuste Praha-våren og håpet om en sosialisme med menneskelig ansikt. Etter invasjonen var det klart at land i den sovjetiske sfæren ikke kunne reformeres. Praha-våren...
Tirsdag 21. august 2018
Det hjelper ikke at ekspertene hyller Tangen-samlingen: Motstanderne ber Stortinget sette ned foten for kunst­siloen i Kristiansand.
Tirsdag 21. august 2018
NORD: Striden om Troms og Finnmark må ikkje få stoppe heile fylkesreforma, meiner fylkes­ordførarar landet rundt. I går var det mye forvirring rundt samanslåinga av fylka i nord.
Mandag 20. august 2018
PLAN B: Britene håper på en avtale med EU, men har lagd planer for en utmelding uten. Regjeringen er altfor seint ute, mener juristen Martin Howe.
Mandag 20. august 2018
BLØFF: I en ny forskningsartikkel viser Sindre Farstad at det ikke stemmer at de yrkesaktive må forsørge stadig flere uten jobb. Professor kaller forestillingen om eldrebølge en bløff.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk