Fredag 10. august 2018
Warholm endte sist på 400 meter
Karsten Warholm var tom for krefter og var sjanseløs på medalje på 400 meter under friidretts-EM i Berlin fredag.
Publisert: 10 August 22:18
Karsten Warholm var tom for krefter og var sjanseløs på medalje på 400 meter under friidretts-EM i Berlin fredag.
Torsdag løp Ulsteinvik-gutten inn til gull på favorittdistansen 400 meter hekk. Dagen derpå ble det en brutal finale på 400 meter.
Britiske Matthew Hudson-Smith var i egen klasse og tok EM-gullet med tiden 44,78. De belgiske brødrene Kevin og Jonathan Borleé fulgte nærmest og tok henholdsvis sølv og bronse,
Karsten Warholm på åttendeplass ble klokket inn til 46,68. Det er langt unna hans normale nivå.
– Det var steintungt. Jeg gikk ut for å ta gull og skulle se hvor det kunne ta meg. Men med 100 meter igjen kjente jeg at denne mannen er tom for krefter. Det var syre opp til ørene og det var ingen tvil om at gårsdagen kostet, sa Warholm til NTB.
Ulsteinvik-gutten hang ikke nevneverdig med hodet. Han var krystallklar på at gulløpet torsdag var en av karrierens største opplevelser.
– Jeg fikk det jeg kom for. Alt annet var egentlig bonus. Jeg gjorde det jeg kunne for å nullstille, men var rett og slett litt mett i dag, sa han.

Offensiv dobling22-åringen og trener Leif Olav Alnes har karakterisert beslutningen om å satse mot både 400 meter hekk og 400 meter i EM som dristig og risikabel. Fire løp på like mange dager kunne bli for krevende.
Warholm gikk offensivt ut fredag, men allerede i den siste svingen viste han tegn til at kreftene begynte å ebbe ut. Oppløpet ble blytungt.
22-åringen hadde ingen problemer med å sikre seg finalebillett på 400 meter onsdag. Warholm var best i sitt semifinaleheat uten å måtte tømme seg for krefter.
Fredag måtte han helt i kjelleren i finalen. Medalje ble det ikke.
(©NTB)
Tirsdag 23. oktober 2018
DEKKHISTORIE: Amerikanske politikere og EU tror ikke på Saudi-Arabias forklaring om drapet på journalisten Jamal Khashoggi.
Tirsdag 23. oktober 2018
• Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på at NRK brukte Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator under dekningen av valget i Sverige i september i år. Om lag 75 av klagene kom som resultat av en kampanje på partiet Rødts...
Tirsdag 23. oktober 2018
Svenske medier har ikke vært selvkritiske nok etter sine «ekstreme» metoo-saker, sier SVT-sjef.
Tirsdag 23. oktober 2018
STERK I TROEN: Knut Arild Hareide hadde regnet med mellom tre og seks mandater fra Rogaland, men fikk ett. Nå står det om de usikre fylkene, som Oslo og Hordaland.
Mandag 22. oktober 2018
Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på NRKs bruk av Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator på valget i Sverige. – Jeg gjorde mitt beste for å være noenlunde objektiv, sier hun.
Mandag 22. oktober 2018
BEKLAGER: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at INF-avtalen ryker – og legger skylden på Russland.
Mandag 22. oktober 2018
SKUFFET: Lokallagsleder Inge Takle Mæstad frykter en dypere splittelse i partiet etter det knusende Hareide-neder­laget i Rogaland. Han beskylder nestleder Olaug Bollestad for å opptre illojalt.
Mandag 22. oktober 2018
• Norsk politikk er blitt revitalisert etter at Knut Arild Hareide for tre uker siden rådet KrF til å sondere mulighetene for en historisk regjeringskoalisjon med Ap og Sp. Etter et år hvor norsk politikk...
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.
Lørdag 20. oktober 2018
KRIGSSPILL: Den største Nato-øvelsen etter den kalde krigen begynner neste uke. 50.000 Nato-soldater skal øve på å komme Norge til unnsetning.