Torsdag 9. august 2018
Levi sikret Rosenborg godt utgangspunkt i europaligakvalifiseringen
En brennhet Jonathan Levi vartet opp med to scoringer da Rosenborg slo Cork 2-0 borte i det første av to oppgjør i europaligakvalifiseringen.
Publisert: 09 August 22:41
En brennhet Jonathan Levi vartet opp med to scoringer da Rosenborg slo Cork 2-0 borte i det første av to oppgjør i europaligakvalifiseringen.
Det var hjemmelaget som åpnet sterkest i Irland. Cork skapte flere halvsjanser og lagde betydelig problemer for RBK med sitt høye press.
På en av få visitter på Corks banehalvdel viste trønderne prov på effektivitet etter 22 minutter. Et innlegg havnet i beina på Jonathan Levi, som dro seg forbi Shane Griffin med en glimrende førstetouch. Fra skrått hold banket svensken til med høyrebeinet, og ballen snek seg mellom beina på Mark McNulty.
Samme mann burde blitt tomålsscorer drøyt fem minutter før pause. Nicklas Bendtner ble spilt fri langs høyresiden, før han chippet ballen på bakerste stolpe. Der kom Levi i fullt firsprang, men kantspilleren bommet på ballen.
Det tok ikke lang tid før Levi skulle gjøre opp for seg. 44 minutter var spilt da svensken satte opp et nydelig veggspill med Mike Jensen og banket ballen i det nærmeste hjørnet via stolpen. Hans andre scoring med «feil» fot i løpet av førsteomgangen.

Sto imotDet var et Cork-lag som virkelig satset etter pause. Grønntrøyene sto høyt og skapte flere farligheter mot André Hansen i løpet av den andre omgangen.
Med drøye 20 minutter igjen måtte nevnte Hansen i aksjon på et lurt frispark fra Kieran Sadlier, men landslagskeeperen avverget forsøket.
Like etterpå burde Mike Jensen ha satt spikeren i kista, men dansken traff ikke skikkelig på forsøket fra kort hold. Noen minutter senere var Bendtners tur til å komme alene med McNulty, men spissen satte ballen utenfor mål.
På overtid kunne Cork skaffet et bedre utgangspunkt, men dødballen fra Sadlier gikk gjennom hele feltet og like utenfor stolpen til Hansen.
Returkampen spilles på Lerkendal 16. august. Vinneren vil etter alle solemerker møte Shkëndija i siste kvalrunde. Makedonerne tapte 0-3 mot Salzburg i kvalifiseringen til mesterligaen onsdag.
(©NTB)
Onsdag 22. august 2018
Uten forvarsel knuser byrådspartiene i Oslo planene for Bjarne Melgaards «dødshus». – Et brudd med vanlige ­demokratiske prosesser, mener Kjetil Trædal Thorsen i Snøhetta.
Onsdag 22. august 2018
VOLD: Regjeringen raserer Norges omdømme som fredsnasjon når de ikke tør å kritisere Israel for vold mot nordmenn, mener AUF-leder Mani Husseini.
Onsdag 22. august 2018
HÅVER INN: Norge har begynt å ta for seg mer av silda i Nord-Atlanteren uten avtale med våre naboland. KrF-politiker frykter overfiske.
Onsdag 22. august 2018
• Joakim Møllersen, redaktør for nettstedet Radikal Portal, hevder i et innlegg at Klassekampen har gitt «fødselshjelp» til «det rasistiske ytre høyre». Intet mindre. Foranledningen til kraftsalven er et møte vi arrangerte under Arendalsuka,...
Tirsdag 21. august 2018
BANKEROTT: Den greske økonomien er stabilisert på et langt lavere nivå enn før finanskrisa. EU mener at rednings­pakkene har vært en suksess, tross s­kyhøy arbeidsledighet.
Tirsdag 21. august 2018
I dag er det 50 år siden sovjetiske stridsvogner knuste Praha-våren og håpet om en sosialisme med menneskelig ansikt. Etter invasjonen var det klart at land i den sovjetiske sfæren ikke kunne reformeres. Praha-våren...
Tirsdag 21. august 2018
Det hjelper ikke at ekspertene hyller Tangen-samlingen: Motstanderne ber Stortinget sette ned foten for kunst­siloen i Kristiansand.
Tirsdag 21. august 2018
NORD: Striden om Troms og Finnmark må ikkje få stoppe heile fylkesreforma, meiner fylkes­ordførarar landet rundt. I går var det mye forvirring rundt samanslåinga av fylka i nord.
Mandag 20. august 2018
PLAN B: Britene håper på en avtale med EU, men har lagd planer for en utmelding uten. Regjeringen er altfor seint ute, mener juristen Martin Howe.
Mandag 20. august 2018
BLØFF: I en ny forskningsartikkel viser Sindre Farstad at det ikke stemmer at de yrkesaktive må forsørge stadig flere uten jobb. Professor kaller forestillingen om eldrebølge en bløff.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk